$
מכשירים ומדריכים

האם הסלולר מסרטן? ה-FCC שוקלת בחינה מחדש של תקני הקרינה הסלולרית

יו"ר רשות התקשורת האמריקאית ביקש משאר חברי הוועדה לבחון מחדש את נושא התקינה בכמות הקרינה המותרת למכשירי סלולר, והצית מחדש את השאלה - האם הטלפונים גורמים לסרטן

יוסי גורביץ 10:4918.06.12
ג'וליוס גנחובסקי, יו"ר ה-FCC, רשות התקשורת האמריקאית, שלח בסוף השבוע מייל לארבעת עמיתיו להנהלת הארגון, ובו ביקש מהם לשקול להעריך מחדש את תקני הקרינה שפולטים מכשירים סלולריים. כדי לקבל את האישור להתחיל את ההערכה מחדש, גנחובסקי זקוק לתמיכה של עוד שני נציבים לפחות. כך דיווח
אתמול (א') אתר ארס טכניקה.

 

ה-FCC היא רשות רגולטורית העוסקת בעיקר בכלי התקשורת, אך גם אחראית גם על שורה של תחומים שאינם קשורים לתקשורת באופן מובהק. בין השאר, הרשות אחראית גם על אכיפה של שוק הסלולר ועל תקינות בנושאי האינטרנט. הפעם האחרונה שבה ה-FCC קבעה תקנים לפליטת קרינה סלולרית היתה בשנת 1996.

 

המייל של גנחובסקי הצית במהירות מחדש את הוויכוח הסוער בשאלה החשובה - האם הקרינה הנפלטת מכשירי סלולר גורמת לסרטן. דוברת ה-FCC מיהרה להכחיש שזו היתה כוונת הארגון: "הפעולה שלנו היום," אמרה לסוכנות הידיעות בלומברג, "היא בדיקה שגרתית של התקנים שלנו. אנו משוכנעים כי, ברמה הנוכחית, הנחיות פליטת הקרינה אינן מהוות כל סכנה לצרכנים."

 

עד כה נמצאו מעט מאד מחקרים מדעיים המאששים את התפיסה שמכשירי סלולר הם גורם לסרטן, אם כי מחקר נרחב בנושא צפוי להסתיים רק ב-2040. מדענים ציינו כי אין כל ראיה לכך שקרינה לא מייננת גורמת לשינויים ביולוגיים ארוכי טווח. עם זאת, במאי 2011 הכריזו ארגון הבריאות העולמי ומועצת אירופה על מכשירים סלולריים כגורמי סרטן "אפשריים".

 

במידה וה-FCC אכן תתחיל מחדש את דיוניה בנושא, היא צפויה למצוא את עצמה תחת מתקפת שתדלנות מצד יצרני מכשירים סלולריים, חלקם מחוץ לארה"ב, שינסו לשמור את התקינה כפי שהיא. ארס טכניקה העריך כי כל שינוי בתקינה האמריקאית בנושא עשוי לעורר משבר סחר בין ארה"ב ובין מדינות המייצרות מכשירים סלולריים - כגון דרום קוריאה, יפן וטייוואן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x