$
הייטק והון סיכון

תג המחיר של קונדואיט: 1.3 מיליארד דולר

קרן יוזמה, שהשקיעה כ־1.5 מיליון דולר במפתחת סרגלי הכלים, מוכרת כ־3% ממניותיה בחברה לוו. קפיטל פרטנרס - תמורת 35-39 מיליון דולר. בכך הופכת קונדואיט לחברת הסטארט־אפ הישראלית הפרטית בעלת השווי הגבוה ביותר

מאיר אורבך 21:5317.03.12

קרן הון סיכון יוזמה מכרה 2.5%–3% ממניותיה בחברת קונדואיט תמורת 35–39 מיליון דולר לקרן וו. קפיטל פרטנרס (w capital partners). העסקה משקפת לקונדואיט מרחובות, המאפשרת יצירת סרגלי כלים ואפליקציות מובייל, שווי של 1.3 מיליארד דולר והופכת אותה לחברת הסטארט־אפ הישראלית הפרטית

בעלת השווי הגבוה ביותר.

 

במקביל, תרכוש וו. קפיטל פרטנרס מניות קונדואיט בשווי כמה מיליוני דולרים מאחד מבכירי החברה וכך תעמוד השקעתה בחברה על כ־50 מיליון דולר, לפי הערכות.

 

יוזמה, שמנוהלת על ידי משקיע הון הסיכון יגאל ארליך, זוכה לאקזיט רווחי מאוד לאחר שב־2005 השקיעה בקונדואיט כ־1.5 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי יוזמה בחרה לשמור על 6% ממניות קונדואיט בציפיה לקבל דיבידנדים מהחברה ולהמתין לאפשרות של הנפקה עתידית.

 

קונדואיט תאפשר לכ־100 עובדי החברה המחזיקים במניות למכור את אחזקותיהם לקפיטל פרטנרס לפי השווי שנקבע בעסקה, באמצעות מנגנון הצטרפות למכירה (Sale־Co). במכתב שהפיץ מייסד ומנכ"ל החברה רונן שילה לעובדים הוא הסביר את המהלך ברצון לאפשר מימוש אחזקות לנוכח העובדה שהחברה אינה מתכוונת להימכר או לצאת להנפקה בקרוב. המנגנון המוצע לעובדים לא יהיה חד־פעמי, והעובדים יוכלו להצטרף לכל מכירה עתידית של מניות לפי שווי החברה שייקבע באותה העסקה.

 

קונדואיט היא אחת החברות הרווחיות בישראל והכנסותיה אשתקד מוערכות ב־500 מיליון דולר. החברה עובדת במקביל עם מנועי החיפוש של גוגל ומיקרוסופט (בינג) והכנסותיה מגיעות דרך השימוש במנגנון החיפוש, שמופיע בכל אחד מסרגלי הכלים שלה.

 

החברה שהוקמה ב־2005 על ידי רונן שילה, דרור ארז וגבי בילצ'ק, שממשיכים להחזיק במרבית מניותיה, חילקה בספטמבר האחרון בונוסים של מאות אלפי שקלים בממוצע לעובד. חלק מהעובדים השתמשו בבונוס כדי לממש אופציות שניתנו להם למניות.

 

וו. קפיטל פרטנרס היא קרן שניונית שרוכשת אחזקות של קרנות הון סיכון ובעלים פרטיים בחברות.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x