$
המדריך

מדריך "כלכליסט": נראה מבטיח - אפליקציות האייפד שעוזרות לערוך תמונות

iPhoto של אפל לא מביישת את הפירמה, פוטושופ לאייפד מצליחה להרשים, ופוטוג'ין מיועדת למקצוענים ששיתוף התמונות חשוב להם. "כלכליסט" בוחן שלושה יישומי עריכת תמונות לטאבלט הפופולרי של אפל

שי ענבל 16:2212.03.12

1. לערוך תמונות כמו במק

 

הרבה חידושים (לפחות בעינינו) הציגה אפל באירוע השקת האייפד החדש, אבל מעט מאוד מהם נגעו למערכת ההפעלה iOS, אף שהוכרז כי היא תעודכן לגרסה 5.1. למרות זאת, אפל הצליחה לסקרן עם אפליקציית iPhoto המיועדת ל-iOS. מדובר באחת מתוכנות הדגל של אפל למק, שמאפשרת לערוך, לסדר ולשתף תמונות בקלות רבה.

 

iPhoto לאייפד (שזמינה גם לאייפון, כי מדובר באפליקציה אוניברסלית) לא מביישת את הפירמה, ולאחר התנסות ממושכת ניתן לומר שמדובר באפליקציה הטובה ביותר מסוגה ל-iOS, כזו שכל צלם חובב ומעלה שמשתמש במוצרי אפל חייב לעצמו.

 

עם האפליקציה תוכלו לא רק לבצע פעולות עריכה פשוטות כמו Crop ותיקון עיניים אדומות, אלא להוסיף אפקטים ממגוון סוגים (או "פילטרים", אם תרצו), להשתמש בסוגים רבים של מברשות כדי לתקן תמונות, לשחק עם הבהירות והקונטרסט בקלות ולווסת את צבעי התמונה לפי ראות עיניכם - למשל להדגיש את גווני העור, או השמיים. זה לא פוטושופ, אבל זה מספיק טוב להרבה מאוד שימושים יומיומיים.

 

לבד מאפקטים רבים ושונים שיעזרו לכם להגיע לתמונות משביעות רצון, iPhoto כוללת דרכים רבות ומשוכללות לשתף את התמונות עם אחרים: אפשר ליצור אלבומים מיוחדים (מסוג Journal) ולייצאם לעמוד מיוחד ב-iCloud. אפשר להעלות משם תמונות לטוויטר, פליקר או פייסבוק (שאיתה קיימת אינטגרציה מרשימה מאוד, ואפילו תיאורי התמונות שתוסיפו דרך המכשיר יישמרו). גם פיצ'ר בשם Beam ראוי לציון בתור דרך לשתף תמונות בין אייפונים ואייפדים - הבעיה היא ששניהם צריכים להיות מצוידים ב-iPhoto.

 

 

ללא ספק מדובר באפליקציה עשירה ומורכבת, שכוללת עשרות רבות של פיצ'רים קטנים שההשקעה בהם ניכרת, כמו הצגת מפה המראה היכן צולמה התמונה. עם זאת, היא סובלת ממגבלת סינכרון: למרות יכולות השיתוף הגבוהות, כדי להעלות ל-iPhoto את התמונות מלכתחילה (אם הן לא צולמו באותו מכשיר שבו רצה האפליקציה) תזדקקו לסינכרון עם המחשב, או לערכת החיבור היקרה של אפל. מסורבל, מיותר ובעיקר לא ידידותי למשתמש.

 

ה-Beam הוא פיתרון לא רע לסינכרון מהאייפון לאייפד (לחלופין יש את ה-Photo Stream הזמני ב-iCloud) אבל סינכרון קבוע ומגובה לענן של התמונות ב-iOS עדיין אין - בלי קשר ל-iPhoto, שלא ממש פותרת את הבעיה הזו.

 

לסיכום, עקומת הלמידה הדרושה ל-iPhoto היא מתונה למדי, ועד שתופסים את כל השטיקים עם המחוות המיוחדות וכלי העריכה המורכבים (יחסית) צריך קצת זמן. אבל מי שאוהב לסדר, לערוך ולשתף תמונות ממש לא יתאכזב.

 

מחיר: 4.99 דולר

 

(להורדת iPhoto לאייפד ואייפון)

 

2. להשתמש בפוטושופ מכל מקום

 

בעוד ש-iPhoto מיועדת לחובבי צילום שרוצים, מקסימום, ללטש את התמונות שצילמו, Adobe Photoshop Touch מיועדת למי שרוצים קצת יותר. האפליקציה לטאבלטים היא הגרסה הרשמית של התוכנה שכבר הפכה למותג, וכמות הפיצ'רים והתכונות שבה לא מביישים את הגרסה למחשבים האישיים.

 

ממברשות מכל סוג, דרך תמיכה בשכבות ועד לעשרות אפקטים שונים ומגוונים - האפליקציה של אדובי לאייפד (ואנדרואיד) תעזור לכל אחד לעבוד על תמונות קיימות, או ליצור יצירות מאפס. את התוצאות ניתן לשתף ברשתות חברתיות, או פשוט להעלות לענן של אדובי ולהמשיך לעבוד עליהן מהמחשב האישי. חובה לכל גרפיקאי ומומלץ גם למי שלא, והמחיר הנמוך הופך את האפליקציה לאטרקטיבית עוד יותר.

 

מחיר: 0.99 דולר

 

 

(להורדת Adobe Photoshop Touch לאייפד)

(להורדת Adobe Photoshop Touch לטאבלטי אנדרואיד)

 

3. לערוך, לסנכרן ולשתף

 

Photogene היא אלטרנטיבה לא רעה לשני היישומים הקודמים, ויתרונותיה הם השילוב בין עריכה מתקדמת לשיתוף וסינכרון מתקדם עם מגוון רב של שירותים, בהם פליקר, דרופבוקס, פייסבוק, טוויטר, פיקאסה ואפילו שרת FTP.

 

כיאה ליישום עריכת תמונות שמכבד את עצמו, Photogene מצויד במגוון כלי תיקון - מה-Crop וה-Straighten הבסיסיים, דרך תיקון עיניים אדומות ועד לאפקטים שונים ומגוונים. ה-Photogene אפשרויות ביטול וביצוע מחדש נדיבות למדי, כך שתוכלו לחזור אחורה בכל עת אם בטעות ציירתם לעצמכם שפם.

 

עוד אפשרויות? בועות טקסט, יצירת קולאג' תמונות, צפייה ב-Metadata (היכן, איפה ומתי נלקחה תמונה ובאיזה מכשיר), דפדוף באוסף התמונות והוספת כתוביות ועוד. מדובר באפליקציה מקצועית וותיקה מאוד, שכל הזמן מתעדכנת, ומיועדת למי שמחפש את השילוב בין עריכה מתקדמת לשיתוף מוצלח בענן.

 

מחיר: 2.99 דולר

 

Photogene Photogene

 

(להורדת Photogene לאייפד)

(להורדת Photogene לאייפון)

 

כתבות נוספות:

5 דרכים לגרום לאנדרואיד שלכם לעבוד מהם יותר

יש לכם חתול או כלב? קבלו אפליקציות שהם יאהבו
בטל שלח
    לכל התגובות
    x