$
הייטק והון סיכון

בלעדי ל"כלכליסט": ענקית הטכנולוגיה אפל בוחנת הקמת מפעל ייצור בישראל

במקביל למרכז מחקר ופיתוח שנבנה באזור חיפה, בודקת יצרנית האייפון הקמת מפעל לייצור רכיבי אלקטרוניקה או להרכבה בישראל, כדי להתמודד עם הביקושים הגבוהים למוצריה. בניגוד לאינטל, אפל לא צפויה לבקש מענקים ממשרד התמ"ת

אסף גלעד 07:0404.03.12

ענקית הטכנולוגיה אפל בוחנת הקמת מפעל ייצור בישראל, בנוסף לפעילות המחקר והפיתוח שהיא מקימה בימים אלו בארץ - כך נודע ל"כלכליסט". בשלב זה החברה בוחנת היבטים שונים של הקמת פעילות ייצור בישראל, כאשר טרם הוחלט אם מדובר בפעילות הרכבת מוצרים או בייצור רכיבי אלקטרוניקה, כפי שעושה אינטל בישראל.

 

אפל בוחנת בשלב זה ענייני רישוי והשלכות סביבתיות של הקמת הפעילות, וטרם פנתה בנושא למשרד התמ"ת. בניגוד לאינטל, שמבקשת מענקים ממשלתיים מהמדינה שבה היא מקימה פעילות ייצור - כפי שעשתה בישראל, באירלנד ובארה"ב - אפל מוכרת כחברה שסולדת מסיוע ממשלתי, בין השאר כיוון שסיוע דורש ממנה רמת שקיפות גבוהה. מקורבים לפעילות מוסרים כי אפל טרם קיבלה החלטה סופית על הקמת המפעל, אך טוענים כי אם תחליט להקימו, תפעל במהירות לשם כך.

 

 

אפל מקימה בימים אלו מרכז מחקר ופיתוח (מו"פ) באזור חיפה שצפוי להעסיק כ־50 מהנדסי חומרה. פעילות מרכז הפיתוח הישראלי תתמקד בפיתוח רכיבי אלקטרוניקה לשבבי הליבה של אפל, איי־5 ואיי־6, שמהווים את הבסיס למוצריה הניידים כגון האייפון, האייפד והמקבוק אייר. החברה רכשה בתחילת השנה את חברת אנוביט הישראלית במחיר של כ־390 מיליון דולר.

 

אפל מייצרת את מוצריה באמצעות חברות חיצוניות, ולכן בכל מקרה אינה צפויה להקים את המפעל בישראל בעצמה. הרכבת מוצרי אפל מתבצעת על ידי חברת פוקסקון בסין (שתנאי העבודה בהם עוררו ביקורת רבה על אפל). את מעבדי הליבה של אפל, איי־6, מייצרת סמסונג הקוריאנית במפעל בטקסס ובצורה מצומצמת במפעלי UMC ו־TSMC בטייוואן.

 

בתחילת החודש חשף הבלוג AppleInsider כי פוקסקון מתכננת לבנות חמישה מפעלים נוספים לייצור מוצרי אפל ברחבי העולם, כשבכל מפעל יועסקו כ־5,000 עובדים. הקמת המפעלים קשורה ככל הנראה לקושי של אפל לעמוד בביקוש הרב למוצריה. הבלוג חשף שאחד המפעלים יוקם בברזיל. בשבוע שעבר טען שר האוצר יובל שטייניץ כי החלטתה של אפל להשקיע בישראל מוכיחה את חוסנה הכלכלי של המדינה.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x