$
אינטרנט

ממשל אובמה מציג: מגילת זכויות הגולש

יביא בפני הקונגרס הצעת חוק שתקל על גולשים לשלוט במידע שנאסף עליהם. במקביל הסכימו גוגל ומיקרוסופט שלא לעקוב אחרי מי שדורשים להימנע מכך

יוסי גורביץ 11:1423.02.12
ממשל אובמה הודיע כי יציג היום (ה') לקונגרס הצעת חוק בשם מגילת זכויות הפרטיות למשתמש (Consumer Privacy Bill of Rights), שצפויה להגדיר מחדש את זכותם של גולשי אינטרנט ברחבי ארה"ב לפרטיות - כך דיווחו שורה של אתרי חדשות בארה"ב. 

 

על פי הצעת החוק, הגולש יוכל

לקבוע איזה מידע נאסף עליו; לתת או לשלול את הסכמתו לאופן שבו המידע נשמר, נאגר ונעשה בו שימוש; להחזיק בזכות שהמידע שנאסף עליו יישמר בבטחה; לדעת מי אחראי לשימוש לרעה במידע שלו , וכן למנוע מצב שבו מידע נאסף עליו למטרה אחת אך משמש מאוחר יותר לאחרת (פרסום, לדוגמה). בנוסף תהיה לגולש גישה למידע עליו, וזכות לתקן אותו ולהסיר פרטים לא נכונים שמסוגלים לגרום לו נזק.

 

הממשל מתכוון להפוך את ה-FTC, רשות הסחר הפדרלית, לרשות העיקרית האחראית לאכיפת החוק, אך במקביל לחזק את כוחם של התובעים במדינות השונות. מטרתו של המהלך היא להדק את הגנות הפרטיות של הגולשים ולהעמיד את החקיקה האמריקאית במדרגה אחת עם החקיקה האירופית המחמירה יותר. עוד נמסר כי הממשל בנה את החקיקה החדשה במשך כשנתיים. עם זאת, החוק עדיין צפוי להיתקל במכשולים - חלקים מהמפלגה הרפובליקנית צפויים להתנגד לו.

 

במקביל, הודיע הממשל כי שורה של חברות רשת מובילות – גוגל, מיקרוסופט, יאהו ו-AOL – הביעו את הסכמתם להסכם שבמסגרתו הן יתחייבו שלא לעקוב אחרי גולשים שהודיעו במפורש כי אינם רוצים בכך. ההסכם, המכונה Do Not Track, מבוסס על חוק בן כשני עשורים, שאסר על חברות להתקשר לאנשים ללא הסכמתם ושאיפשר לאזרחים להכניס את שמם לרשימה של אנשים שאסור להתקשר אליהם – מהלך שזכה להצלחה אדירה בשעתו בארה"ב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x