$
מוסף IT

האתגר הבא: החלל

חגורת לווייני שרתים יקיפו את כדור הארץ יפעלו בכוח חשמל סולארי, יאחסנו מידע וישדרו אותו לכל מי שמעוניין על גבי כדור הארץ

אסף גלעד 11:2415.02.12

המהנדס האמריקאי קית' לופסטרום מקדם את אחת היוזמות המבריקות וההזויות בעולם שרתי המידע: לופסטרום הקים את איגוד Sky Server, הפועל להקמת חוות שרתים בחלל.

 

מדובר בחגורת לווייני שרתים שיקיפו את כדור הארץ בגובה שליש מגובהם של הלוויינים הרגילים, יפעלו בכוח חשמל סולארי,
יאחסנו מידע וישדרו אותו לכל מי שמעוניין על גבי כדור הארץ. הרעיון הוא שלוויין יכול לשדר מידע רב לרצועת שטח גדולה יחסית על גבי הגלובוס.

 

"חגורת הלוויינים הזאת תשדר מידע באיכות גבוהה, שתתגבר על תשתיות התקשורת הרעועות שקיימות במדינות רבות", טוען לופסטרום בראיון ל"כלכליסט". "מובן שההתחלה תהיה קשה ולא כלכלית: שרתים בחלל יהיו תחילה יקרים פי עשרה מתשתית המחשוב במרכזי המידע הגדולים כיום - אבל אלה משרתים בעיקר את העולם הראשון, ושרתים בחלל יוכלו בהמשך לפנות לנישות ושווקים שאין להם אלטרנטיבות אחרות. מרכזי נתונים צורכים חשמל רב, שעומדת כיום על 15 טרה־ואט. השמש מספקת 380 טריליון טרה־ואט, שכיום הולכים לאיבוד בחלל. שרתים סולאריים ינצלו את האנרגיה הזאת ויהיו כלכליים יותר".

 

וזה עוד לא הכל, אומר לופסטרום: בחלל אין צונאמי, אין סטוקסנט, אין מלחמה גרעינית ואין תשתיות אופטיות לא מתפקדות. "שרתי הארגון שלנו יהיו בלתי חדירים", הוא מבטיח.

 

לעת עתה סקיי סרבר הוא רעיון, הוא מסביר. אבל כמה טכנולוגיות שפותחו לאחרונה עוזרות לו להיות אפשרי, כמו טרנזיסטורים ואנטנות מהפכניות שמשדרות בקצבים גבוהים במיוחד למרחקים עצומים. את הכפפה צריך להרים איגוד הטלקום העולמי ITU, שיקבע את הכללים והסטנדרטים למבצע כזה. אחר כך, טוען לופסטרום, השוק יעשה את שלו. "האתגר הגדול אינו טכנולוגי", הוא מסביר, "אלא בניית שיתוף הפעולה בין המדינות לאיגוד הטלקום הבינלאומי. הטכנולוגיה היא פשוטה וברורה. האנשים הם קשים".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x