$
אינטרנט

בית משפט בהודו הורה לפייסבוק וגוגל להסיר תכנים "אנטי-דתיים"

השופט מוקש קומר מבית המשפט העירוני של ניו דלהי הגיב לתביעה של מופתי הודי ודרש מ-22 אתרים להתחיל למחוק תכנים "אנטי-דתיים, אנטי-ממסדיים, אנטי-מוסריים ואנטי-חברתיים"

הראל עילם 11:3624.12.11

בית המשפט העירוני והאזרחי בניו דלהי (MM) הורה במהלך סוף השבוע ל-22 אתרים - ביניהם פייסבוק, גוגל ויאהו - שעליהם להגיב לצו המחייב אותם להסיר את כל התכנים ה"לא הולמים" באתריהם. תאריך היעד הוא ב-6 לפברואר, 2012, ועד לתאריך זה על כל האתרים לפרט כיצד הן מתכוונים לעמוד בדרישות

הצו ולהסיר את התכנים הפוגעניים - או שיקנסו על זילות בית המשפט. בין השאר, הצו מתייחס לתמונות, עדכוני סטטוס וסרטוני וידאו.

 

השופט מוקש קומר הגדיר בין השאר את התכנים הלא הולמים כ"אנטי-דתיים, אנטי-ממסדיים, אנטי-מוסריים ואנטי-חברתיים" והוסיף: "עברתי על כל התכנים שהוצגו בפני. אלו תכנים אשר מועלים לאתרי מדיה חברתיים על ידי חוליגנים והם בלתי מתקבלים על הדעת, מעליבים ולא ניתן לקבל אותם על ידי אף דת. לדעתי המלומדת, מדובר בחומר שיפגע ברגשותיה של כל קהילה. במידה והתכנים לא יוסרו, התובע וכל אדם בעל רגשות דתיות יפגע בצורה כזו שלא ניתן להעריכה בכסף".

 

התביעה המקורית התייחסה, בין השאר, ליוטיוב ולרשת החברתית אורקוט של גוגל שנחשבת למצליחה למדי בהודו - ולא ולרשת החברתית החדשה יותר, גוגל+. היא הוגשה על ידי איש הדת המוסלמי והפעיל חברתית, המופתי אייגז' ארשד קסמי, לאחר שמצא תמונות "מעליבות" להגדרתו במספר אתרים מקומיים.

 

מוקדם יותר השבוע, תביעה נוספת הוגשה על ידי העיתונאי המקומי וינאי ריי בבית המשפט המחוזי רוהיני בניו דלהי. ריי הציג תמונות פוגעניות לנוצרים, מוסלמים והינדים ובית המשפט הורה בתגובה לנציגי 19 חברות טכנולוגיה מערביות להופיע בפניו. במקרה הזה, החברות מואשמות ב-3 סעיפים - מכירת ספרים פוגעניים, מכירת חפץ פוגעני לצעיר וקונספירציה פלילית.

 

רק שתי חברות שלחו נציגים משפטיים לתביעת המופטי - מיקרוסופט ויאהו. הנציגים טענו שלא נמסר להם כתב התביעה בזמן והן גם לא קיבלו את הצו הזמני של השופט. הנציג המשפטי מטעם התביעה הבטיח להעביר לכל החברות את פרטי כתב התביעה.

 

מוקדם יותר החודש קאפיל סיבאל, אייל הון מקומי והשר הממונה על משרדי החינוך והתקשורת בהודו, נפגש עם נציגי מיקרוסופט, פייסבוק וגוגל במטרה להגיע להסכמה על מערכת שתצנזר תכנים לא הולמים. ה"ניו יורק טיימס" טען שבפגישה סיבאל הורה להחברות שעליהן לסנן את כל התכנים לפני שיפורסמו, בעוד שסיבאל אמר שהוא "צוטט לא נכון" והבהיר שהוא מעוניין בסינון אחרי הפרסום, כמקובל כיום בתחום. הדבר עורר זעם רב בהודו וקריאות נגד סיבאל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x