$
הייטק והון סיכון

בלעדי ל"כלכליסט": אינטל במגעים לרכישת אינויז'ן מיקנעם ב־50 מיליון דולר

ענקית השבבים אינטל תנסה להתחרות בקינקט של מיקרוסופט באמצעות החברה הישראלית אינויז'ן, בעוד מיקרוסופט נשענת על חברה ישראלית אחרת - פריימסנס התל אביבית. ההחזר של משקיעי אינויז'ן צפוי להיות פי כ־20 מהשקעתם

אסף גלעד 07:0130.10.11

ישראל הופכת לכר להתגוששות בין ענקיות הטכנולוגיה העולמיות, אינטל ומיקרוסופט. אינטל מנהלת משא ומתן מתקדם לרכישת חברת אינויז'ן, חברת שבבים מיקנעם. ההערכות בענף כי סכום הרכישה יעמוד על 50 מיליון דולר. עשרת עובדי החברה צפויים להמשיך ולעבוד באינטל.

 

אינויז'ן (Invision Biometrics), חברה שמעולם לא נחשפה בתקשורת, מפתחת שבבי חישה תלת־ממדית של הסביבה, ובאפשרותה לזהות תווי פנים ותנועות גוף ולהמירם לתנועות במשחק מחשב, בדומה למערכת הקינקט הפופולרית של מיקרוסופט. רכישת אינויז'ן תאפשר לאינטל להציג תשובה לקינקט, המבוסס על שבב של חברת פריימסנס הישראלית, הפועלת מרמת החייל בתל אביב.

 

ל'כלכליסט" נודע כי העסקה לרכישת אינויז'ן מצויה בשלב מתקדם ביותר. בחברה מיקנעם הושקעו כ־2-3 מיליון דולר, כך שאם תיסגר העסקה על 50 מיליון דולר כמתוכנן, מדובר יהיה בהחזר של פי 20 למשקיעים בתוך ארבע שנים מאז הוקמה החברה. בין בעלי המניות המרכזיים בחברה הישראלית נמצאים הטכניון (14%) והמנכ"ל והמייסד שגיא בן־משה (36%). מחצית מסכום הרכישה צפויה להיות משולמת במזומן, והיתר במניות אינטל.

 

מתבססת על פטנטים שנרכשו מהטכניון

 

אינויז'ן ביומטריקס הוקמה על ידי שגיא בן־משה, פרופ' רון קימל וליאור בן־חור, בהתבסס על פטנטים שנרכשו מהטכניון. ה"מוח" מאחורי החברה הוא קימל שהוא שותפו של זכי רכיב — ממייסדי חברת ההייטק טריון ולשעבר מבעלי מעריב — בהקמת נובהפורה, חברת שבבים שהוקמה בארה"ב ושנסגרה לפני כשנתיים. קימל חתום על פטנטים רבים בתחום עיבוד תמונה, ובין תפקידיו ניהול מעבדת עיבוד התמונה הגיאומטרי בטכניון. בין השאר, שימש קימל כיועץ לחברות סטארט־אפ מצליחות, בהן חברת ההתקנים הרפואיים מדיגייד שנמכרה לסנט. ג'וד תמורת 283 מיליון דולר, וחברת Quiksee שנמכרה לגוגל בשנה שעברה תמורת כ־10 מיליון דולר.

 

מקורות בשוק קושרים את הרכישה הצפויה של אינויז'ן להשקעה של אינטל קפיטל, זרוע ההון סיכון של אינטל, בחברת הסטארט־אפ הישראלית עומק אינטראקטיב בקיץ האחרון, המפתחת טכנולוגיה העוסקת בזיהוי תנועות הגוף ועושה שימוש במצלמות תלת־ממד כדי להמיר תנועות שחקנים למשחק המחשב.

 

תחרות פנים־ישראלית

 

לעומק אינטראקטיב שותפות עם לנובו ופנסוניק, ובכוונתה לשלב את הטכנולוגיה שלה גם בטלוויזיות, ממירים דיגיטליים ומחשבים, בדומה לפריימסנס הישראלית. אינטל קפיטל הובילה בחודש יולי האחרון סבב גיוס של 7 מיליון דולר לפיתוח המוצר. ככל הנראה, בכוונתה של אינטל לשווק מוצר המתחרה לקינקט של מיקרוסופט, שהפך להצלחה גדולה ושבר שיא גינס במכירת 8 מיליון יחידות בתוך חודשיים מיום השקתו, ושמכירותיו צמחו ב־30% במהלך הרבעון השני של השנה.

 

ישראל הפכה ליצואנית מרכזית של טכנולוגיות חישה תלת-מימדית. בנוסף לפריימסנס, שפיתחה את השבב שבבסיס מערכות ה'קינקט', מיקרוסופט רכשה כאן את 3DV, גם היא מיוקנעם, לפני שנתיים, ובשנה שעברה השקיעה טקסס אינסטרומנטס בחברת אקסטים ריאליטי (XTR) של היזם דור גבעון שפיתחה טכנולוגיה דומה לטלפונים סלולרים.

 

מהחברות אינטל ואינויז'ן לא התקבלה תגובה לידיעה. 

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x