$
הייטק והון סיכון

"ישראלים, בואו לעבוד בטוויטר"

אורי אלון, שמכר סטארט־אפ לרשת המיקרו־בלוגינג תמורת עשרות מיליוני דולרים: "בעזרת הטכנולוגיה שפיתחנו נהיה טובים יותר מגוגל בנקודות מסוימות". בראיון ראשון מאז שהצטרף לטוויטר הוא מכריז: אשקיע בחברות ישראליות

עומר כביר 11:3816.10.11

"אפעל כדי שטוויטר תהיה מעורבת בתעשיית ההייטק בישראל" - כך מבטיח אורי אלון, בראיון ראשון מאזשמכר את חברת ג'ולפאן (Julpan) שהקים לשירות המיקרו־בלוגינג הפופולרי, לפני כשלושה שבועות. טוויטר לא פרסמה את היקף העסקה, אולם על פי ההערכות מדובר ברכישה הגדולה בתולדות טוויטר, ששילמה יותר מ־40 מיליון דולר תמורת ג'ולפאן. במקביל פונה אלון בקריאה למפתחים ישראלים לבוא ולהצטרף אליו במרכז הפיתוח של טוויטר בניו יורק. "אנחנו עובדים על שורה של פיתוחים מעניינים ורוצים לשכור עוד אנשים ובמיוחד ישראלים", הוא אומר.

 

הסטארט־אפ שהקים אלון פיתח "מנוע גילוי", כפי שהוא מכונה על ידי יוצרו, המבצע חיפוש ברשתות חברתיות, ופעילותו נחשפה לראשונה ב"כלכליסט" בתחילת אוגוסט. מדובר במנוע חיפוש אשר השאילתות שבו לא חייבות להיות מילות חיפוש מסורתיות, אלא מבוססות על פעולות הגולש: מיקומו, מה הוא רואה באותו רגע בטלוויזיה, על מה הוא מדבר עם חבריו ועוד. התשובות המוצגות מבוססות על המידע שזורם באותה עת ברשתות החברתיות השונות. כך לדוגמה, אם משתמש ביצע צ'ק־אין למסעדה, יוכל ג'ולפאן להציג לו מקומות שבהם ביצעו צ'ק־אין גולשים אחרים אשר סעדו באותו מקום.

 

אורי אלון. ישקיע בחברות ישראליות אורי אלון. ישקיע בחברות ישראליות צילום: תומי הרפז

 

"טוויטר היא עדיין סטארט־אפ"

 

בעקבות הרכישה הצטרפו כל עובדי ג'ולפאן לצוות הפיתוח של טוויטר בניו יורק, ואלון מונה למנהל ההנדסה בחברה. בשבוע שעבר אף דורג אלון על ידי הבלוג הנחשב "סיליקון אלי" במקום ה-16 ברשימת 100 האנשים המשפיעים בזירת האינטרנט הניו יורקית. זהו האקזיט השני של אלון, שב־2006 מכר לגוגל אלגוריתם חיפוש בשם אוריון, שפיתח כחלק מעבודת הדוקטורט שלו. אלגוריתם זה מהווה היום חלק משמעותי ממנוע החיפוש של גוגל.

 

כעת, שלושה שבועות אחרי השלמת העסקה והמיזוג עם טוויטר, התפנה אלון כדי לספר על השיקולים שהובילו אותו למכור את הסטארט־אפ המבטיח לטוויטר, ומה החיבור בין שני הגורמים עתיד לנפק בעתיד.

 

משהו השתנה באופן העבודה שלכם בעקבות הרכישה?

"רק הצטרפנו, אז מוקדם להגיד. האנשים שפגשתי עד עכשיו בטוויטר ממש מדהימים, כולל מהנדסים מאוד חכמים ואנשי עסקים ומכירות נהדרים. טוויטר היא עדיין סטארט־אפ. אנחנו פועלים מהר, והצוות של ג'ולפאן יכול לשמור על צורת החשיבה של סטארט־אפ ולהתקדם מהר".

 

על מה אתם עובדים עכשיו?

"דבר ראשון, על הגילוי (Discovery), היכולת לתת למשתמש תוצאות רלבנטיות בלי שהוא שואל משהו, על סמך זה שאנחנו יודעים במה הוא מתעניין והיכן הוא נמצא. דבר שני שאנחנו הולכים לעשות זה לפתח את החיפוש, שזו אחת הסיבות שבגללן רכשה טוויטר את ג'ולפאן. לא מדובר רק על חיפוש טוויטים, אלא גם על עמודי אינטרנט. אנחנו לא הולכים לספק חיפוש רשת כמו גוגל, אבל יש שאילתות מסוימות שעליהן נוכל לתת תשובה טובה יותר מכל אחד אחר בשוק".

 

 

מה תהיה ההשפעה של ג'ולפאן על טוויטר?

"אנחנו בשלב מאוד מוקדם ולא הייתי רוצה להיכנס להשערות. אני מאמין שטוויטר יהיה המקום שאנשים מגיעים אליו כדי לגלות מידע ולמצוא את התוכן שהכי רלבנטי להם, אבל אני לא יכול להעריך איך ואיפה זה יקרה. ג'ולפאן ניסתה לבנות פיד חדשות גלובלי שמציג מה שאנשים משתפים. אנחנו עדיין מנסים להבין אילו חלקים של הטכנולוגיה יתאימו הכי טוב לאסטרטגיה של טוויטר. ברגע שנהיה מוכנים להכריז על משהו זה יהיה מאוד מרגש".

 

בסוף יוני סיפרת שאתה מתלבט אם למכור או להשאיר את ג'ולפאן כחברה עצמאית. למה החלטת למכור את החברה?

"האנשים בצוות שלי מאוד התרגשו מטוויטר. בין השאר כי מדובר בחברה שהיא עדיין קטנה ומתקדמת מהר, ושיש לה השפעה חיובית ועצומה על העולם, למשל על האירועים האחרונים במצרים ובמזרח התיכון. לטוויטר יש כבר חלק אינטגרלי בחיים של כולנו, וזו חברה שתאפשר לנו ליצור השפעה אדירה. גם ההיבט הכספי היה חשוב, אבל הסיבה העיקרית שהחלטתי למכור לטוויטר היא שאני באמת מאמין במשימה של החברה הזו".

 

 

 

כחלק מהלבטים שלך אז, ציינת את השיקול שהטכנולוגיה שפיתחתם צריכה להיות מוטמעת במהרה. קיבלת בטוחות מטוויטר בנושא?

"עם אוריון, לקח זמן עד שהאלגוריתם הוטמע בגוגל. גוגל כבר היתה אז חברה ענקית, ואוריון היה תוספת חשובה מאוד שהיתה צריכה להשתלב עם כל רכיב בחיפוש של גוגל. אז כן, זה לקח הרבה זמן. לגבי האינטגרציה עם טוויטר, מבחינתי כבר אין שתי חברות שונות. יש לנו משימה ברורה אחת, לשפר את גילוי התוכן, ואנחנו נעבוד יחד כדי להגשים אותה".

 

מה למדת ממכירת אוריון לגוגל שאתה יכול ליישם בסבב הנוכחי?

"למדתי שמאוד חשוב, כשאתה מגיע לחברה חדשה, לבסס אמון בצוות ההנדסה. המהנדסים שהיו שם קודם צריכים לבטוח בצוות החדש, לדעת שהם שם כדי לשפר את המוצר ושאין להם אג'נדה משלהם. זה משהו שעשינו טוב בגוגל. כשאתה מצטרף לחברה חדשה, אתה צריך להפוך לחלק אינטגרלי מצוות הפיתוח ולתרום לו ולמוצר בכללו, לא רק להתמקד בדבר האחד שהבאת לחברה".

 

"ההורים רוצים שאשקיע בארץ"

 

אף שאלון רכש את השכלתו האקדמית באוסטרליה ואת ניסיונו המקצועי בארה"ב, קשריו לישראל חזקים מאוד, ולדבריו אביו מבקש ממנו בקביעות להגדיל את מעורבותו בתעשייה המקומית.

 

"ההורים רוצים שאהיה יותר מעורב בישראל, וזה משהו שבכוונתי לעשות - הן כחלק מטוויטר והן כאדם פרטי", הוא אומר. "אני מאוד רוצה להשקיע בסטארט־אפים בישראל, להיות מעורב יותר בתעשיית ההייטק ולתרום מכל מה שלמדתי. בשנה הבאה אני הולך לעשות השקעות יפות בסטארט־אפים, ואני כבר מדבר עם כמה חברות. בסופו של דבר אני ישראלי".

 

בינתיים קורא אלון למפתחים ולאנשי מחשבים ישראלים להצטרף לצוות של טוויטר בניו יורק, ולשלוח מועמדות דרך הלינק הזה: "צוות הפיתוח בניו יורק קטן מאוד, כמעט כמו סטארט־אפ. אנחנו עובדים על דברים ממש מעניינים ורוצים לשכור עוד אנשים ובמיוחד ישראלים. יש כל כך הרבה אנשים חכמים, בוגרי מוסדות כמו הטכניון או אוניברסיטת תל־אביב. הישראלים הם פנומנליים, המהנדסים הכי טובים שאני מכיר".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x