$
חדשות טכנולוגיה

הכירו את טיזן: מערכת ההפעלה הבאה מבית סמסונג ואינטל

מערכת ההפעלה החדשה תהיה מבוססת על מערכות הפעלה ישנות של החברות - מיגו ולימו, מיועדת לטלפונים, מכוניות וטאבלטים

הראל עילם 11:0828.09.11

סמסונג, אינטל וקהילת לינוקס ישתפו פעולה ליצירת מערכת הפעלה פתוחה וסלולרית חדשה בשם "טיזן" (Tizen), שתשלב טכנולוגיות של שתי מערכות הפעלה ניידות ומבוססות לינוקס הנחשבות לכשלון מסחרי - מיגו ולימו. LiMo, מערכת ההפעלה הפחות מוכרת מבין השתיים, פותחה במקור ב-2007 על ידי סמסונג,

פנסוניק ומספר ספקיות סלולר מובילות, ביניהן NTT דוקומו ו-וודפון.

 

טיזן תושק בתחילת 2012 והיא מיועדת למגוון רחב של מכשירים - טלפונים חכמים, טאבלטים, טלוויזיות, מחשבים ניידים ואף מכשירים מוטמעים כגון מכוניות ו-GPS.

 

שתי החברות יפתחו את מערכת ההפעלה, ואילו קהילת לינוקס תארח את הפרויקט. הקוד יבוסס על HTML5 וסביבת WAC. אינטל הודיעה שהיא תסייע למפתחי מיגו קיימים לעבור לטיזן, שתחליף את מיגו לחלוטין. המכשירים הראשונים המבוססים על טיזן צפויים לצאת לקראת אמצע 2012.

 

שוק מערכות ההפעלה המתעורר

 

זאת הכרזה חשובה במיוחד עבור שתי החברות. אינטל, מצידה, מנסה זה מספר חודשים למצוא שותפה חדשה על מנת לקדם את מערכת ההפעלה מיגו, שפותחה בעבר בשיתוף פעולה עם נוקיה. עם זאת, נוקיה בחרה בתחילת השנה האחרונה לזנוח את מיגו על מנת להתרכז במכשירים המבוססים על ווינדוס 7 פון, לאחר שנכנסה לשיתוף פעולה עם מיקרוסופט.

 

החלטתה של נוקיה עוררה את זעמה של אינטל ופול אוטיני, מנכ"ל יצרנית השבבים, אמר: "למדתי את הלקח, לא אשים יותר את כל הביצים בסל אחד". אתמול (ג') נוקיה השיקה את ה-N9, המכשיר המסחרי הראשון - וככל הנראה האחרון - שיצא על מערכת ההפעלה, שכבר זכה לביקורות חיוביות יחסית.

 

סמסונג, חברת הענק הקוריאנית, נסמכת כיום באופן כמעט מוחלט על אנדרואיד, למרות שהיא גם מייצרת מכשירים המבוססים על ווינדוס 7 פון ועל באדה, מערכת הפעלה מתוצרתה. דובר החברה אמר: "אנחנו חברים בקהילת לינוקס. ההכרזה הזאת היא חלק מהאסטרטגיה שלנו לתמוך במגוון פלטפורמות".

 

לאחרונה התפרסמו מספר רב של דיווחים לפיהם החברה הקוריאנית מעוניינת להגדיל את היצע מערכות ההפעלה שלה ולהציע אלטרנטיבות לאנדרואיד - במיוחד לאחר שגוגל רכשה את מוטורולה. בין השאר, הדיווחים טענו שסמסונג מתעניינת במיגו ו-webOS, וכן שהיא מתכוונת לשחרר את באדה כקוד פתוח ותסייע בפיתוח מערכת הפעלה ייעודית לשוק הקוריאני.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x