$
חדשות טכנולוגיה

AT&T וטי-מובייל: המיזוג לא מאושר

משרד המשפטים האמריקאי הודיע שהוא מתנגד לעסקה והגיש תלונה לבית המשפט בוושינגטון כדי לעצרה. ב-FCC מסכימים: "התחרותיות תיפגע", אמר יו"ר רשות התקשורת הפדרלית

הראל עילם 11:3501.09.11

משרד המשפטים האמריקאי הודיע אתמול (ד') בשעות הלילה שהוא אינו מוכן לאשר את מיזוג הענק בין ספקית הסלולר האמריקאית AT&T ו-T-Mobile, השייכת לדויטשה טלקום הגרמנית. המשרד הגיש תלונה רשמית לבית המשפט בוושינגטון על מנת לעצור את העסקה.

 

יו"ר רשות התקשורת הפדרלית (FCC),

ג'וליוס גנהצווסקי, כבר הודיע שהוא עומד מאחורי החלטת משרד המשפטים ואמר: "בעוד שאין לנו עדיין את כל הפרטים, המידע שאספנו עד כה מעלה שאלות נוקבות על השפעת העסקה הזאת על התחרותיות".

 

דירקטוריון AT&T הביע "הפתעה" מההחלטה. ראש המחלקה המשפטית בחברה אמר: "נפגשנו לעיתים קרובות עם משרד המשפטים, והם לא ציינו באף דרך שהם אפילו שוקלים להגיש תלונה או לעצור את המיזוג". דובר החברה אמר ש-AT&T גם מעוניינת לקדם את שוק הסלולר, ושמיזוג יפתור את בעיית התדרים במדינה ויאפשר האצת פריסת רשתות סלולר מהירות בפריפרייה.

 

דויטשה טלקום הודיעה כבר על כוונתה לערער, וסמנכ"ל החברה, פיליפ שנידרה, אמר: "אנו מאוד מאוכזבים מהחלטת משרד המשפטים. המשרד סירב להתייחס לתחרות העזה בשוק הסלולר האלחוטי, והשיפור המשמעותי שהעסקה צפויה להעניק ללקוחות, בעלי המניות ולציבור בכלל".

 

בתזכיר פנימי של T-Mobile שדלף לאינטרנט, מנכ"ל החברה פיליפ הום אמר: "עד עכשיו בוודאי שמעתם על החלטת משרד המשפטים. אנו מופתעים. הם לא מודעים ליתרונות הרבים שזה יתן ללקוחות. עד שהנושא יבורר בבית המשפט הפדרלי, הדבר הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות זה להמשיך את עבודתם על הצד הטוב ביותר, ולהמשיך לספק שירות איכותי".

 

ספרינט, ספקית הסלולר השלישית בגודלה בארצות הברית ואחת המתנגדות הגדולות של המיזוג, שיבחה את ההחלטה. סמנכ"ל לענייני ממשל, ווניה מקאן, אמרה: "זהו ניצחון ברור ללקוחות, לתחרותיות ולמדינה."

 

עסקת הסלולר הגדולה בהיסטוריה

 

במרץ האחרון דירקטוריון AT&T, ספקית הסלולר השניה בגודלה בארצות הברית, אישר הצעה לרכישת T-Mobile - ספקית הרביעית בגודלה בארה"ב עבור 25 מיליארד דולר במזומן ו-14 מיליארד דולר במניות, המייצגות 8% מ-AT&T. מנהלי דויטשה גם היו מקבלים כסא בדירקטוריון AT&T.

 

השלמת העסקה היה הופך את החברה החדשה לספקית הסלולר הגדולה בארצות הברית ונותן לה נתח שוק גדול מ-40% עם 130 מיליון לקוחות סלולר. זאת גם הייתה יכולה להיות העסקה הגדולה ביותר אי פעם בשוק ספקיות הסלולר והרכישה הגדולה ביותר בארצות הברית בשבע השנים האחרונות.

 

במסגרת הצעת הרכישה, AT&T התחייבה לשלם ל-T-Mobile סכום בגובה של שלושה מיליארד דולר כדמי פיצוי. בעקבות תלונת משרד המשפטים, מניות החברה ירדו ב-3.9%.

 

תחרות זה טוב לאמריקאים?

 

משרד המשפטים האמריקאי אמר: "AT&T מנסה להעלים את T-Mobile כיריבה שמציעה מחירים נמוכים, וזה יסיר כוח תחרותי משמעותי מהשוק". המשרד גם שיבח את T-Mobile כחברה חדשנית. בין השאר, היא החברה הראשונה שפרסה רשת סלולר מדור רביעי (אם כי על בסיס טכנולוגיית HSPA+) והשיקה את מכשיר האנדרואיד הראשון בארצות הברית.

 

מספר אנליסטים ציינו שייתכן ובין המשפט לא יקבל את קביעת ה-FCC ומשרד המשפטים, מניסיון עבר הסיכוי לכך קלוש וניתן להניח שהעסקה תבוטל. יתכן והרשויות יבטלו את ההתנגדות במידה ו-AT&T תסכים להטלת מגבלות על המיזוג.

 

התלונה גם ציינה שלקוחות T-Mobile מתנגדים ברובם למהלך. ה-FCC דיווחה על אלפי מכתבים ופניות שקיבלה מלקוחות שהתנגדו למהלך. בין השאר, הסיבה לכך היא ש-AT&T נחשבת לחברה לא אהודה במדינה, עם מחירים גבוהים יחסית.

 

לאחרונה AT&T גם ביטלה את תוכניות הגלישה ללא הפסקה שלה ואת חבילות ה-SMS הבלתי מוגבלות שלה והחלה לדרוש כסף על פונקציית Hotspot במכשירים כמו האייפון והאנדרואיד. הכעס בציבור על השירות של AT&T גרם לאפל גם להתחיל להפיץ את מכשיריה דרך ספקית סלולר נוספת, ורייזון, בניגוד לאסטרטגיה הרגילה שלה.

 

זאת לא הפעם הראשונה שהרשויות בארצות הברית נאבקות על מנת להגביל את כוחה של AT&T. ב-1982, בעקבות תלונה של משרד המשפטים, חברת AT&T - ששלטה עד אז בכל הטלפוניה בארצות הברית - פירקה את שירותי הטלפוניה שלה לשבע חברות נפרדות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x