$
אייפוניסט

מדריך "כלכליסט": חמש אפליקציות שעוזרות ליצור עם האייפון והאייפד

כך תציירו, תכתבו תסריט ותהפכו לדיג'יי בעזרת אפליקציות שהופכות את המכשירים מכלים לצריכת תוכן לדרך נוחה להפיק אותו. ובאיזה מעבד תמלילים אנחנו ממליצים להשתמש?

שי ענבל 20:3329.08.11

1. להשתמש באייפד כמחברת

 

Penultimate Penultimate
Penultimate היא אחת האפליקציות המיוחדות ביותר לאייפד שנמצאות באפסטור. זה יישום שמיועד למי שמתקשה להיפרד מהנייר: מכתיבה בלימודים, דרך רישום לצורכי עבודה ועד לשרבוט רעיונות וציורים פשוטים. השרבוט מתבצע כפי שהייתם מצפים - עם האצבעות עצמן. תוכלו ליצור מחברות (Notebook) שיכילו מגוון דפים, לשנות את עובי ה"עיפרון" ואת צבעו, למחוק ולהשתמש בפונקציות Undo ו-Redo. את התוצאה ניתן לשתף כקובץ PDF או דרך ה-iTunes. האפליקציה מכילה גם Wrist Protection, כך שתוכלו להשעין את היד על מסך המגע ולכתוב באופן טבעי לחלוטין.

 

מה ששימושי במיוחד ב-Penultimate הוא שהאפליקציה מכילה סוגים רבים של ניירות - חלקם בתשלום: משבצות, עמודים עם חמשה (למוסיקה), דפים לרשימת To-Do, עמודי Storyboard (לתסריטאים) - אלה רק חלק מהאפשרויות שהופכות את האפליקציה לשימושית עבור מגוון רחב של אנשים.

 

מחיר: 1.99 דולר

 

(להורדת Penultimate)

 

2. לצייר עם האצבע

 

אפליקציה דומה אבל שונה היא Brushes: היא כבר עשתה לה שם בתור אפליקציית האייפון הפופולריות והמקצועית ביותר לציירים, שאפילו שימשה את הצייר ג'ורג' קולומבו כדי לצייר את שער ה"ניו יורקר" לא מעט פעמים.

 

Brushes Brushes
האפליקציה זמינה גם לאייפד, והיא מאפשרת להשתמש באצבע כדי לבחור צבע מפלטת צבעים, לשנות את אופי ועובי הקו ולבצע זום של עד אלפי אחוזים. בנוסף ניתן ליצור שכבות ציור, לשחזר את שלבי הציור באייפד בווידיאו, לשתף ישירות לפליקר ועוד. בסרטון הבא תוכלו לראות את ההדגמה של האפליקציה לאייפד על ידי המפתח בעת ההכרזה על הדור הראשון של הטאבלט מבית אפל.

  

מחיר: 4.99 דולר לאייפון, 7.99 לאייפד

 

(להורדת Brushes לאייפון)

 

(להורדת Brushes לאייפד)

 

3. לכתוב כמו שצריך

 

קיימים מעבדי תמלילים רבים לאייפד, אבל הטוב ביותר לדעתנו הוא PlainText

, שנהנה מיתרונות רבים במיוחד. הנה כמה מהם:

 

א. PlainText הוא מעבד תמלילים שתומך היטב בעברית, גם באפליקציה עצמה וגם בקבצים שנוצרים, בזכות העובדה שהקבצים נשמרים כקבצי TXT שתמיד אפשר לבצע Ctrl-Shift כדי ליישר אותם לצד הנכון.

 

ב. היישום מסתנכרן לחשבון ה-Dropbox הפרטי של המשתמש, לכל תיקייה שנרצה ועושה זאת באופן אוטומטי - מה שמבטיח גיבוי מושלם גם אם המכשיר לוקה בבעיות.

 

ג. הוא מאפשר ליצור תיקיות בתוך דרופבוקס מתוך האפליקציה, ליצור קבצי TXT, לשנות להם את השם, לשתף אותם באימייל, להדפיס אותם ולבצע חיפוש עבורם לפי תוכן.

 

ד. הוא חינמי ותומך גם באייפון וגם באייפד באפליקציה אחת, מה שיוצר חיסכון בכסף. הורדה של PlainText מאפשרת להתנסות באפליקציה ואם ראיתם כי טוב, לבצע רכישה בתוכה כדי להסיר את הבאנר - או לא, אם הוא לא מפריע לכם.

 

ה. הוא תומך ביישום TextExpender ל-iOS, שמכיל קיצורי דרך של ביטויים ארוכים, זיהוי לינקים ועוד.

 

ו. היישום יציב, לא נתקע ולא קורס - בניגוד ללא מעט מעבדי תמלילים אחרים.

 

מחיר: חינם, 1.99 להסרת הפרסומות

 

(להורדת PlainText)

 

4. להפוך לדיג'יי עם האייפד והאייפון

 

האפליקציה djay מאפשרת למתחילים ולמתקדמים להשתמש באייפד או באייפון שברשותם כדי להיות DJ חובב. ממשק מעוצב עם מגוון אפשרויות ואינטגרציה עם ספריית השירים במכשיר הופכים את האפליקציה לכלי מעניין במיוחד, שבידיים הנכונות בהחלט יכול לחולל פלאים מוזיקליים.

 

לצד ביצוע מדויק של מיקסים, סקראצ'ים, לופים ומעברים בשירים שנמצאים במכשיר, תוכלו גם להקליט את ביצועיכם, לעבור למצב שבו הפעולות מבוצעות באופן אוטומטי, וכן לשדר את הסאונד לרמקולים ואביזרים אחרים שתומכים בכך באמצעות AirPlay.

 

האפליקציה שימושית מאוד באייפד, אך המסך הקטן באייפון הופך אותה לנוחה מעט פחות. רק במצב אופקי ניתן לבצע פעולות על שני שירים במקביל, ושימוש באפשרויות כמו אקולייזר ומיקסר מתבצע במסך נפרד. עם זאת, הגרסה לאייפון זולה בהרבה מזו המיועדת לאייפד.

 

 

מחיר: 19.99 דולר לאייפד, 0.99 דולר לאייפון

 

(להורדת djay לאייפד)

(להורדת djay לאייפון)

(לאתר djay - לאביזרים, לקטעי וידיאו נוספים ולגרסה למק)

 

5. וגם אפל דאגו לכמה אפליקציות שעוזרות ליצור תוכן

 

מי שאוהב את תוכנות ה-iLife וה-iWork למק, ורוצה להתנסות באפליקציות "רשמיות" יותר למכשירים הניידים של אפל, יכול להוריד את האפליקציות האיכותיות מבית החברה. הן מכילות פיצ'רים רבים ועובדות היטב עם אפליקציות המק, אבל לא רק.

 

לחובבי iWork, האפליקציות Numbers (לגליונות נתונים), Pages (לכתיבת מסמכים) ו-Keynote (ליצירת מצגות) יהפכו את האייפד שלכם לכלי עבודה לכל דבר. ב-iOS 5 שיגיע בקרוב תוכלו גם לסנכרן מסמכים לענן ולעבוד עליהם מהמחשב, מבלי לסנכרן אותן קודם דרך iTunes. הבעיה העיקרית היא שהתמיכה בעברית באפליקציות הללו היא מוגבלת עד לא קיימת, ולכן הן מיועדות יותר למי שכותב מסמכים באנגלית בלבד, או בכל שפה אחרת שלא נכתבת מימין לשמאל. האפליקציות הן אוניברסליות וניתן לרכוש אותן באותו מחיר גם לאייפד וגם לאייפון.

 

על Garageband המצויינת כבר כתבנו בעבר, אבל שווה להזכירה שוב. היא מאפשרת לנגן בכלי נגינה כמו פסנתר, גיטרה ותופים, להקליט וליצור יצירות על ידי שילוב Tracks (עד שמונה) של כלי נגינה שונים ולייצא אותן כשיר.

 

Garageband Garageband

 

iMovie היא עוד אפליקציה מצוינת מבית אפל שמאפשרת לשלב קטעי וידיאו שונים, להוסיף אפקטים, סאונד וכיתובים ורקעים שונים וליצור סרטונים ביתיים שונים באיכות HD. בדומה לתוכנה למק, גם כאן תוכלו לערוך את הקטעים השונים בקלות באמצעות ממשק Timeline נוח. יש לציין האפליקציה עובדת רק על מכשירי אייפון 4 ואייפד 2, וכן על הגרסה האחרונה של האייפוד טאץ', ולא על דגמים מוקדמים יותר.

 

מחיר: 4.99 דולר ל-iMovie לאייפון ולאייפד, 4.99 דולר ל-GarageBand לאייפד, 9.99 בעבור Numbers, Pages ו-Keynote לאייפד ולאייפון

 

(להורדת iMovie לאייפון ולאייפד

 

(להורדת Garageband לאייפד)

 

(להורדת Numbers לאייפון ולאייפד)

 

(להורדת Pages לאייפון ולאייפד)

 

(להורדת Keynote לאייפון ולאייפד)

 

כתבות נוספות:

 

לא על האייפד לבדו – 5 אפליקציות לטאבלטי אנדרואיד

 

מדריך "כלכליסט": אפליקציות לחיילים עם סמארטפון
בטל שלח
    לכל התגובות
    x