$
המדריך

בדיקת "כלכליסט": טאצ'פד, מגע הזהב של HP

עם מחיר ומסך כמו של האייפד, אבל עם ריבוי משימות מלא, תמיכה בפלאש וסינכרון עם מגוון שירותי ענן - ה-טאצ'פד של HP נותן פייט. רק חבל על זמני הטעינה וחוסר התמיכה בעברית.

שי ענבל 15:4809.08.11

מאז רכישת פאלם על ידי HP באפריל שנה שעברה, הציפיות להמכשיר הראשון פרי שיתוף הפעולה בין יצרנית מערכת ההפעלה webOS ואחת מחברת המחשבים האישיים הגדולות בעולם -  היו גבוהות.

 

 


 

בפברואר האחרון HP עוררה עניין יוצא דופן לאחר שהכריזה על הטאבלט שלה, טאצ'פד, מחשב הלוח הראשון המבוסס על webOS. הטאבלט המדובר הושק בארה"ב במחיר של 499 דולר לפני כחודש (ומאוחר יותר הוזל ל-449) - ללא תמיכה בעברית וללא תאריך השקה נראה לעין בישראל. קיבלנו לידינו לסקירה ראשונית את המכשיר באדיבות הבלוג פאלם פריצ'ר, ויצאנו עם תחושות מעורבות.

 

טאבלט במשקל כבד

 

אחת הבעיות הכי גדולות אצל הטאצ'פד הוא המשקל. בעוד שמשקלו של האייפד 2 הוא כשל 600 גרם בלבד, ושל ה-Xoom של מוטורולה הוא מ-730 גרם, הטאצ'פד שוקל לא פחות מ-740 גרם -  ועוד בגרסת ה-WiFi הקלה יותר. בניפוי המחשבים הניידים שמריצים חלונות, זהו הטאבלט הכבד ביותר בשוק.

 

לכאורה זהו אינו עניין משמעותי, אולם גודלו של המסך (9.7 אינץ', כמו באייפד) יחד עם המשקל הופכים את הטאצ'פד למסורבל למדי ולא מתאים לקריאות ארוכות.

 

למרות סוגיית הממדים, הטאצ'פד דווקא נהנה מעיצוב אלגנטי מאוד - עם כפתורי ווליום, כפתור נעילה וכפתור בית שנטמעים בצבע השחור החלק של המכשיר. בנוסף, בתחתית הטאבלט שני רמקולים סטריאופוניים מתקדמים המציגים איכות סאונד מרשימה, ו"אזור מחוות" (Gesture Area) בדומה למכשירי ה-Palm Pre המאפשרים לבצע פעולות באמצעות משטח מגע מחוץ למסך.

 

מערכת הפעלה מצוינת

 

זהו כאמור הטאבלט הראשון המריץ את webOS. מערכת ההפעלה הושקה במקור ב-2009 עם יציאת Palm Pre. מספר חודשים לאחר רכישת פאלם על ידי HP, החברה הציגה את webOS 2.0, יחד עם מספר טלפונים חכמים חדשים המבוססים עליה, כגון Palm Veer ואף Palm Pre 2, אותו סקרנו כאן בדצמבר האחרון. ה-Palm Pre 3, סמארטפון הדגל של חטיבת פאלם ב-HP, הושק ב-4 באוגוסט.

 

לטאצ'פד ומערכת ההפעלה החדשה שלו יש מגוון פיצ'רים ההופכים אותו לטאבלט מוצלח: אחד מהם הוא קליינט אימייל מתוחכם, שלא רק שמטפל היטב במספר חשבוונות, אלא כולל מספר תכונות מתקדמות כמו דגלים ובהתראות חכמות. התראה חכמה תאפשר לכם לראות את הכותרת משורת הסטטוס עם קבלת אימייל, וגם לדפדף בין ההודעות השונות - ולא רק לקבל התראה על דואל חדש. בכלל, התראות ב- webOS גורמות למערכות ההפעלה המתחרות להיראות כמו חיקוי חיוור.

 

 

 

פיצ'ר נוסף הוא ריבוי משימות אלגנטי. גם בטאצ'פד וב-webOS 3.0 ניתן לראות את תצוגת הכרטיסיות המוכרת של מכשירי פאלם, הנותנים תצוגה מקדימה של כל יישום פתוח וניתנים להזזה, קיבוץ וסגירה עם מחוות פשוטות, כיפיות ונוחות. משהו שלא באנדרואיד, לא בבלקברי ולא ב-iOS הצליחו לעשות.

 

 

 

לטאצ'פד יש גם סינכרון ואינטגרציה מצוינת עם הענן. הוא מאפשר חיבור עם מגוון שירותים - החל מ-box.net (המציע שטח אחסון וירטואלי בגודל של 50 גיגה-בייט לכל משתמש, בחינם) ודרך פיקאסה ועד לפייסבוק. הוא גם מאפשר סנכרון וצפיה בתמונות, לוחות שנה, אנשי קשר ועוד פרטים בקלות דרך Synergy.

 

 

 

משתמשי webOS שברשותם גם טלפון פאלם וגם טאבלט יוכלו לסנכרן את האפליקציות שלהן, לשתף תוכן בקלות על ידי "טפיחה" ואפילו להעביר שיחות והודעות SMS כאשר שני המכשירים מחוברים ב-Bluetooth. אין ספק שכתיבת הודעות SMS קלה יותר עם מקלדת גדולה, והיכולת לבצע שיחות וידיאו באמצעות המצלמה הקדמית מאפשרת להפוך את הטאצ'פד לטלפון לכל דבר.

 

בנוסף, המקלדת של הטאצ'פד פשוט מצויינת, בזכות עיצוב ששם את המספרים למעלה וחוסך מעבר בין מסכים כמו באייפד. כמו כן ניתן להגדיר את גודל המקשים (ישנם ארבעה גדלים) מה שמאפשר לכל אחד להתאים את המקלדת לגודל אצבעותיו ולא להסתפק בגודל המובנה.

 

החיסרון הגדול ביותר של הטאצ'פד, שזכה גם להדים רבים בביקורות הטכנולוגיה בעולם, הוא האיטיות. מנסיוננו אנו דווקא לא נתקלנו באיטיות משמעותית תוך כדי שימוש, אלא דווקא בזמני טעינה גבוהים של משחקים, אפליקציות ויישומים מובנים. בעוד שלחיצה על אייקונים באנדרואיד או ב-iOS מובילה לפתיחה של היישום ולשימוש בו תוך שניות ספורות, בטאצ'פד מדובר לעיתים קרובות בזמני טעינה ארוכים פי שניים. עם זאת, הדפדפן עובד מהר למדי, גם עם תמיכה בפלאש (שהיא הטובה שראינו עד כה במכשיר שאינו מחשב) - אם כי הרבה פעמים שימוש לפני שהעמוד הספיק להיטען תוקעת את המכשיר.

 

מבחינת אפליקציות, הטאצ'פד לא מתחרה באפסטור של האייפד, אולם הוא נותן תשובה טובה למדי לאפליקציות האנדרואיד המותאמות לטאבלטים, עם כ-300 אפליקציות בחנות ה-App Catalog לטא'צפד וכמה אלפים לסמארטפוני פאלם. ניתן להריץ אפליקציות פאלם על הטאצ'פד, המוצגות במסך קטן - אולם בניגוד לאייפד ולאנדרואיד, לא ניתן לפתוח אותן על כל המסך.

 

על אף החסרונות, אנחנו מחבבים מאוד את מערכת ההפעלה webOS. מדובר בפלטפורמה מתקדמת במיוחד, שהביאה תכונות כמו אינטגרציה עם הענן, מערכת התראות מתקדמת, עדכונים Over the Air וריבוי משימות עוד לפני שאלה היו בכלל בתכנון אצל iOS. זאת ועוד - תכונות מסויימות כמו תמיכה בפלאש ופתיחות בכל הקשור לכתיבת אפליקציות וסקריפטים הם דברים שספק אם יגיעו למכשירי אפל הניידים אי פעם. webOS מתקדמת, מעוצבת ונוחה לשימוש - לדעתנו האישית הרבה יותר מאנדרואיד.

 

עם זאת, זהו לא סוד ש-webOS מעולם לא הצליחה להגיע לקרסולי המתחרות בכל הקשור למכירות, אם זה בגלל חומרה חלשה ויח"צ בעייתי. לכן הסתקרנו מאוד לראות האם מכשיר המצויד במעבד כפול ליבה מהיר במיוחד, מחיר מצוין ותמיכה של ענקית כמו HP יוכל סוף סוף להביא למערכת ההפעלה של פאלם את ההצלחה לה היא ראויה.

התשובה: כן, לפחות בשוק הטאבלטים. אמנם האייפד 2 עולה על הטאצ'פד, בעיקר בזכות כמות האפליקציות המרשימה, אבל למערכת ההפעלה של הטאצ'פד יש לא מעט יתרונות. על אף מחלות הילדות השונות, הטאצ'פד הוא מכשיר טוב מאודלמי שמחפש מחשב של ממש - ולא רק מכונת אפליקציות.

 

נתונים טכניים עיקריים:

 

ממדים: גובה - 190 מ"מ, רוחב - 240 מ"מ, עובי - 13.7 מ"מ

משקל: 740 גרם

מערכת הפעלה: webOS 3.0

מעבד: מעבד Snapdragon כפול ליבה במהירות 1.2 גיגה-הרץ כל אחת

זיכרון: 1 גיגה RAM

שטח איחסון: 16 או 32 גיגה

מסך: גודל - 9.7 אינץ'. רזולוציה - 1024 על 768 פיקסלים (XGA)

מצלמה: קדמית בלבד - 1.3 מגה-פיקסל

 

מחיר בארה"ב (לא כולל מיסים): 449 דולר עבור דגם ה-16 גיגה, 549 עבור דגם ה-32 גיגה

 

סקירות מכשירים נוספות:

 

בדיקת "כלכליסט": הטאבלט HTC Flyer – העט שעושה את ההבדל

 

בדיקת "כלכליסט": Motorola Xoom - שם את ה"מחשב" ב"מחשב לוח"

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x