$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי: כמה כסף אתם משקיעים בסמארטפון שלכם?

מחקר חדש מגלה שמשתמשי אייפון ואייפד מוציאים בממוצע 100 דולר על אפליקציות - מה שיכול להקשות עליהם לעבור למתחרים. וגם: כשהוא מגיע לרשת, השגריר האמריקאי בדמשק מפסיק להיות דיפלומט

יוסי גורביץ 13:5012.07.11

אבל השקעתי באייפון שלי כל כך הרבה!

 

משתמשי אייפון ואייפד, מצא סקר שנערך לאחרונה, רוכשים 61% יותר אפליקציות משקנו בשנה שעברה, והמחיר הממוצע של האפליקציות שהם קונים עלה ב-14%. רוב האפליקציות שהם מורידים עדיין חינמיות, אבל הם משלמים על אפליקציות יותר מאשר משתמשי אנדרואיד, שלא לדבר על RIM או נוקיה.

 

המשתמש הממוצע של מכשירי אפל, מדווח אתר הפנאפלים אפלאינסיידר, לא רק נוטה לעתים לתסמונת שטוקהולם, אלא גם משקיע במכשירים שלו סכומים שיכולים להקשות עליו לעבור למתחרים. הוא כבר הטביע 100 דולר בתוכן, בעיקר אפליקציות, לגרוטאות שלו. את התוכן הזה, מטבע הדברים, אי אפשר לנייד למערכת אחרת, כי גם אם המקבילה של האפליקציה קיימת שם, המשתמש יצטרך לרכוש אותה מחדש. וזו באסה גדולה.

 

אייפון 4. לעבור? ולקנות את כל האפליקציות שוב? אייפון 4. לעבור? ולקנות את כל האפליקציות שוב? צילום: בלומברג

 

האפקט הזה לא חדש, ולא מוגבל לאפל: מי שרכש אי פעם מצלמה עם עדשות, בהנחה שאין לו את תקציב הבזבוזים של נוחי דנקנר, נכנס לאותה חתונה קתולית. פשוט יקר מדי לעבור מניקון לקנון ולהיפך.

 

המשתמש צריך, מבחינה פסיכולוגית, להצדיק את הכסף הרב שכבר הוציא, בעודו בוכה על משכבו בלילות על העדשה הנהדרת והחדה שהוא לא יכול לרכוש. אחת הדרכים לעשות זאת היא להפוך למעריץ של החברה שלו. מה, תוציא את עצמך אידיוט? ודאי שעשית את הבחירה הנכונה. המילה Fan, שאנו מתרגמים כמעריץ ושמוכרת בהטיה האפלית שלה כ-FanApple, היא פשוט קיצור של המילה Fanatic. זה אומר כל מה שצריך לומר.

 

העיתון יגיע עם טאבלט

 

הנה מהלך מעניין על רקע הדיון המתמשך סביב עתיד עיתונות הדפוס בעידן הדיגיטלי. שני עיתונים של אותו בית הוצאה לאור בפילדלפיה - הפילדלפיה אינקוויירר והפילדלפיה דיילי ניוז, ישווקו את עצמם מעתה בחבילה עם טאבלטים. הלקוח יקבל טאבלט אנדרואיד במחיר נמוך, כשהתוכן של שני העיתונים מובלט בו בגדול.

 

זו הפעם הראשונה שעיתון גדול נוקט בצעד הקיצוני הזה, וזה כנראה יעלה לו לא מעט כסף. אבל, אומר המו"ל, העיתונים יוכלו לראות מה עובד ומה לא עובד, מה הקוראים רוצים ומה דוחה אותם. את כל זה, כמובן, הוא לא יכול לעשות עם הטאבלט המוביל בינתיים בשוק, האייפד של אפל – סטיב ג'ובס שומר את כל המידע לעצמו, ואפילו לעשות מינוי זאת בעיה, אבל עם אנדרואיד זה אפשרי. בנוסף, המו"ל צפוי ליהנות מתיאוריית שטוקהולם: כבר שילמת על טאבלט, לא תעיין בתוכן שמגיע איתו?

 

בנוסף, העיתונים ישנו את עצמם: העיתון המקומי יתעסק עוד יותר בתוכן מקומי, והצהובון ישתמש בטון עוקצני עוד יותר, תוך זניחה לאנחות של העמדת הפנים שהוא אובייקטיבי באיזשהו אופן. האם, אם נשתמש בדימוי הידוע של סטיבן אלופ, המו"ל יגלה שהוא קפץ מהאסדה הבוערת למים הקפואים רק כדי לטבוע, או שתתפתח ידידות מופלאה עם דולפין שתציל את חייו? המשך יבוא, ובתקווה הוא יכלול קצת פחות תאונות דרכים מטאפוריות.

 

טאבלט האנדרואיד Xoom של מוטורולה. קיבלת טאבלט עם העיתון, לא תבדוק את התוכן? טאבלט האנדרואיד Xoom של מוטורולה. קיבלת טאבלט עם העיתון, לא תבדוק את התוכן? צילום: בלומברג

 

כשלשגריר נשרפים הפיוזים

 

לשגרירים אמריקאים במזרח התיכון יש היסטוריה ארוכה של דיווח על זוועות, לעתים למורת רוחה של ממשלתם: הנרי מורגנטאו האב, השגריר האמריקאי, דיווח באריכות על רצח העם הארמני במאה ה-20, מה שלא גרם לממשל שם לנקוף אצבע. עכשיו מגיע תורו של השגריר האמריקאי בדמשק לעשות משהו דומה, בתקווה עם יותר תוצאות.

 

ממשל אובמה עושה צעדים נואשים כדי לא להיגרר לפעולה צבאית מול זוועות משטר אסד. הוא אומר כמה דברים פה ושם, מסתייג נמרצות ממעשי טבח, אבל לא הרבה יותר מזה. השגריר, רוברט פורד, ביקר לאחרונה בכמה מזירות הטבח, ושלח משם דיווחים מזעזעים, שחלקם - ראה זה פלא - מצאו את דרכם לתקשורת. משטר העינויים מדמשק לא התלהב, בלשון המעטה, ואספסוף של תומכיו הסתער על השגרירות האמריקאית ורגם אותה באבנים, פירות וכו'.

אסד. השגריר האמריקאי סוגר חשבון בפייסבוק אסד. השגריר האמריקאי סוגר חשבון בפייסבוק צילום: אי פי אי

 

למרות המקרה, מטוסים אמריקאים לא חגו בשמי דמשק בתגובה. פורד המתוסכל נקט, על כן, בשיטת תגובה מקורית ובעייתית מעט: הוא כתב טקסט חריף מאוד בעמוד הפייסבוק של השגרירות. פורד תקף את משטר אסד, ואת האספסוף, וציין שאת המזון שהשליכו הפורעים לעבר השגרירות היה עדיף שיתנו לאחיהם המורעבים בערים הסמוכות.

 

כדי שאף אחד לא יפספס את מה שהוא כותב, הטקסט האנגלי של פורד היה מלווה בתרגום לערבית, והוא - כמו גם סרטון של פורד המתקבל על ידי המורדים בענפי זית וורדים - הפך לוויראלי. ולחשוב שרק לפני שנה דיפלומטיית הטוויטר של מחלקת המדינה האמריקאית מול דמשק התבססה על פגישות עם בכירי המשטר...

 

אתם יכולים להגן על הגולשים שלכם יותר

 

עד לפני כשנה, פייסבוק נעמדה על הרגליים האחוריות שלה וסירבה להתקין כפתור מצוקה שמיועד לקטינים. אחרי לחץ כבד בבריטניה, היא ביצעה את הנסיגה הצרפתית המקובלת והתקינה אותו.

 

זה לא מספיק, אומרים מחברי דו"ח שהוגש לאחרונה לפרלמנט הבריטי. לפייסבוק ולרשתות חברתיות אחרות יש אחריות, ובכן, חברתית. הן צריכות לספק לגולשים שיטה קלה ומהירה לדיווח על התעללות, בריונות רשת, התנכלויות וכל שאר הצורות האחרות שבהן ממררים הסוציופטים שאנחנו מעדיפים לכנות ילדים אלה את חייהם של אלה. הבעיה, כמובן, אינה מוגבלת לקטינים.

 

על פי הדו"ח, במחצית מהמקרים קורבנות ההתעללות לא ידעו איך לפעול, משום שלא הצליחו לזהות את התוקף שלהם, שנשען על הפחדנות האנונימית שמאפשרת הרשת. חלק גדול מהמותקפים דיווחו על טראומה. עכשיו נדרשת פעולה. נראה אם פייסבוק והשאר יהיו מסוגלות לבצע אותה מרצונן, או שיהיה צורך לדחוף אותן עוד קצת.

 

קצרצרים

 

ארגון הטרור המקוון אנונימוס פרץ בימים האחרונים לשרתיה של איזו חברה שעובדת עם הכוחות המזוינים האמריקאים, וגנב משם את פרטי האימייל של 90 אלף מהם בערך, רק אלוהים יודעת למה. במקביל מאיימים החוליגנים לפרסם היום את ערימת המידע הגדולה ביותר שגנבו אי פעם, ועל פי הרמזים גם היא הולכת לפגוע בקהילת המודיעין האמריקאית. אם יש טיל טומהוק, יופע נא מיד.

 

עוד יום, עוד פגיעה ביכולת להעביר מידע מפייסבוק. הרשת החברתית הגדולה בעולם, בעוונותינו, חסמה אתמול עוד אפליקציה שתפקידה היתה לאפשר למשתמשים לקחת את המידע שלהם ולהעביר אותו למקום אחר. עוד תזכורת - כמה כבר אפשר? - לכך שהמידע שאתם מכניסים לפייסבוק שייך למארק צוקרברג ולא לכם. את הביזה הזאת הגדירה פייסבוק, לא תאמינו, כ"הגנה על המשתמשים". מי שרוצה לעבור על הנהלים האלה יכול להוציא את המידע שלו בדרך עקומה משהו: פתח חשבון אימייל ביאהו, ייבא לשם את אנשי הקשר שלך מפייסבוק, ורק אז ייצא אותם לגוגל.

 

בית משפט פדרלי דחה חלק מרכזי בתביעה של תעשיית התוכן נגד אתר שיתוף הקבצים Hotfile, שבה נטען שהשירות הפופולרי לשמירת קבצים ברשת אחראי להפרות זכויות יוצרים באופן ישיר. השופט קבע, באופן הגיוני, שכדי ששירות יהיה אשם בהפרת זכויות יוצרים הוא צריך להיות מעורב ישירות ובמכוון בהפרה כזו, ושתעשיית התוכן לא הציגה ראיות בנושא. החלק השני של התביעה, שבו נטען כי הוטפייל הרוויחה באופן עקיף משבירת חוקי זכויות היוצרים - טענה שיש לומר שאפילו שמו של השירות תומך בה בקריצה - ממשיכה הלאה. 

 

פוקסקון, החברה המובילה בתחום ההתאבדויות בקרב עובדיה, תשקיע בקרוב 1.6 מיליארד דולר בפתיחת חנויות ברחבי הדיקטטורה הסינית, בינסיון לשווק לסינים את מוצרי אפל שהיא מייצרת. עכשיו נראה אם יש בהמונים הסינים, אחרי 62 שנים של שלטון קומוניסטי, מספיק תודעה מעמדית כדי לדחות בשאט נפש רכישה של מוצרים שנוצרו בדמעותיהם ובדמם של עמיתיהם למולדת.

 

הפגנה נגד אפל ופוקסקון בהונג קונג. עכשיו המפעל מנסה למכור את המוצרים לסינים הפגנה נגד אפל ופוקסקון בהונג קונג. עכשיו המפעל מנסה למכור את המוצרים לסינים צילום: בלומברג

 

HTC תתחיל בקרוב למכור גרוטאה סלולרית חדשה בארה"ב. הסמארטפון, שיענה לשם ההולם סטטוס (באירופה הוא נקרא ChaCha), יגיע עם כפתור פייסבוק מובנה לידיו של הצרכן הנפעם. אין ספק שתוך זמן מה הוא יגיע גם למעצמת הפייסבוק ישראל. כשנציג המכירות מטעם ספקית הסלולר ינסה למכור לכם אותו תמורת מחיר מופקע, הזכירו לו בעדינות ש-AT&T משווקת את המכשיר תמורת 50 דולר, עם התחייבות לשנתיים.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x