$
מדעי החיים וקלינטק

השקעה נוספת לג'נרל אלקטריק בישראל: 4 מיליון דולר באמפסי

זוהי ההשקעה השנייה של קונצרן הענק בחברה ישראלית בימים האחרונים. אמפסי פיתחה מערכת ההופכת מתקני טיהור שפכים למתקנים לייצור חשמל

אסף גלעד 10:4828.06.11

השקעה נוספת של ג'נרל אלקטריק בישראל בתוך שבוע אחד: קונצרן הענק מוביל סבב גיוס לאמפסי הישראלית (Emefcy), המוערך ב-4 מיליון דולר. אמפסי פיתחה מערכת ההופכת מתקני טיהור שפכים למתקנים לייצור חשמל באמצעות שימוש בחיידקים. בשבוע שעבר העניקה ג'נרל אלקטריק "פרס חדשנות" לחברת

החלונות הסולאריים פיתגורס סולאר והשקיעה בה 100 אלף דולר למטרת המשך פיתוח הטכנולוגיה שלה.

 

את הסבב הובילה ג'נרל אלקטריק יחד עם המשקיעות הקיימות בחברה, יזראל קלינטק ונצ'רס, פלאן בי ופונד ונצ'רס. זו השקעתה הראשונה של קרן ההשקעות של GE בחברה שאיננה אמריקאית, והראשונה בסטארט-אפ בתחום המים. אמפסי נוסדה בתחילת 2008 על ידי איתן לוי ורונן שכטר, יזמים סדרתיים בתחום טכנולוגיות המים, שחתומים גם על ייסוד AqWise בשנת 2000. בחברה סירבו להתייחס להיקף סבב הגיוס.

 

אמפסי מגדירה עצמה כחברה הראשונה מחוץ לאקדמיה שפיתחה גנרטור מסחרי לייצור חשמל משפכים. לטענתה, בעוד שפאנל סולארי מחזיר את עלותו תוך 12 עד 13 שנה, מתקן הטיהור החשמלי שלה מחזיר את ההשקעה בו בתוך חמש שנים. בחברה, הממוקמת באזור התעשייה של קיסריה, מועסקים 18 עובדים, ובקרוב היא תפתח מפעל ייצור באור עקיבא הסמוכה שיעסיק כעשרה עובדים נוספים.

 

הטכנולוגיה של אמפסי מנצלת חיידקים המייצרים חשמל בטבע ומרפדת אותם על גבי משטח מתכתי השקוע בתוך אגן טיהור השופכין. המשטח בנוי מתאים צרים ומרובים, כאשר חוט חשמלי מוליך את האלקטרונים המיוצרים על ידי החיידקים בין התאים, כתוצאה מלחצי אוויר.

 

הטיפול בשפכים, המתקיים כיום ללא ייצור חשמל, מהווה כ-2 אחוזים מצריכת החשמל הגלובלית (80 אלף מגה-וואט), בעלות גלובלית של 40 מיליארד דולר בשנה. היישום הראשון של הטכנולוגיה מבית אמפסי מיועד לטיפול בשפכים מתעשיות הפרמצבטיקה, הכימיקלים, המזון והמשקאות - שוק בעל פוטנציאל של 10 מיליארד דולר בשנה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x