$
סטארט-אפים והון סיכון

קוטנדו מאיצה: מגייסת 17 מיליון דולר בהובלת ג'וניפר וסיטריקס

הסטארט-אפ הישראלי מפתח ומשווק שירותי האצת תוכן באינטרנט, וצפוי להתמקד בסלולר. מעוניינת להשתמש בכספים להאצת הפיתוח של מוצריה

אסף גלעד 10:5715.06.11

חברת הסטארט-אפ הישראלית קוטנדו (Cotendo) תנסה לגייס היום (ד') 17 מיליון דולר בהובלת ענקיות התקשורת האמריקאיות ג'וניפר וסיטריקס, ובהשתתפות קרנות ההון סיכון הישראליות סקויה ובנצ'מרק וקרן טנאיה, לשעבר גוף ההשקעות של ליהמן ברדרס.

 

קוטנדו, שמעסיקה כיום 80 עובדים, מאפשרת לאתרי תוכן כמו אתרי וידיאו, רשתות חברתיות או אתרי משחקים, להעביר את התעבורה אליהם דרך השרתים שלה, המתוכנתים לפתוח "צווארי בקבוק" דיגיטליים. התוצאה הסופית מאפשרת לגולש לקבל תכנים במהירות רבה יותר.

 

סבב גיוס זה ישמש את החברה לכמה צרכים: הרחבת פיתוח מוצר ההאצה שלה לתחום הסלולר והטאבלטים; הרחבת המוצר שפיתחה יחד עם חברת סיטריקס להאצת מעבר נתונים בתוך ארגון מבוזר שסניפיו ממוקמים במקומות מרוחקים בעולם; וכן שכירת עשרות מהנדסי פיתוח ומכירות, מהם 15 בישראל.

 

מנכ"ל החברה רוני זהבי אמר ל"כלכליסט" כי "קוטנדו הפכה לספקית שירותי ההאצה (CDN) הראשונה שהשיקה שירות האצה לגלישה לאתרי תוכן ממכשירים ניידים. האתגר הגדול כיום הוא להעביר תוכן למשתמשים במכשירים שונים וברשתות שונות".

 

"לעתים קרובות חוסר האחידות בין הרשתות והמכשירים יוצר בעייתיות גדולה, ויש צורך בשירות שייתן אחידות לכל. צווארי הבקבוק ברשתות המידע הולכים ומתרבים, ובמובנים רבים העולם בתחום שירותי ההאצה בסלולר נראה כיום כפי שהוא נראה בשנת 1997 באינטרנט, בעיקר מבחינת ההזדמנות למנף את השירותים הללו".

 

שותפות עם גוגל

 

קוטנדו משווקת את שירות האצת האתרים שלה ישירות או באמצעות מפיצים דוגמת AT&T, מפעילת התקשורת הגדולה בארה"ב. 70% מלקוחותיה מקבלים את השירות ממנה באופן ישיר ללא מתווכים. עם לקוחות אלה ניתן למנות את פייסבוק, זינגה, HTC וגם את קונדואיט הישראלית. המגזין Technology Review של המכון הטכנולוגי MIT אף הכניס את קוטנדו לרשימת 50 החברות החדשניות בעולם.

 

שתי מפיצות חדשות הפכו גם לשותפות אסטרטגיות של קוטנדו בעקבות סבב הגיוס, והן יסייעו לקוטנדו לחדור לשוק הארגונים הגדולים: ספקית ציוד התקשורת ג'וניפר, שתסייע במכירת קוטנדו לשוק ספקיות השירות; וסיטריקס, ענקית הווירטואליזציה הנסחרת לפי שווי שוק של 16 מיליארד דולר, שתפיץ את מוצרי קוטנדו בקרב ארגונים מרובי סניפים.

 

שותפה אחרת של קוטנדו שהוכרזה כבר בנובמבר היא גוגל. החברה תאפשר סנכרון בין שירותי ההאצה של קוטנדו לאלה של מערכת ההפעלה כרום, כך שלקוחות כרום וקוטנדו - בעיקר אתרי אינטרנט - יוכלו לקבל "חבילת האצה" כוללת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x