$
התעשייה

תמיד פולני: גלעד יפת מ-MyHeritage מתחבר לשורשים

הסטארט-אפ הישראלי, שמפעיל את אתר חיפוש הקרובים השני בגודלו בעולם, רכש את מקבילו בפולין. "דודהּ של אימי היה מאלופי השחמט שם, והפך לימים לאלוף השחמט הראשון של ישראל", מספר המנכ"ל

אסף גלעד 11:1909.06.11

במהלך החג השלימה חברת הסטארט-אפ הישראלית MyHeritage, המפעילה את אתר אילנות היוחסין השני בגודלו בעולם, את רכישת מקבילה הפולני, Bliscy.pl. באתר שנרכש יש 6.5 מיליון פרופילים המסייעים להתחקות אחר קרובי משפחה, והם יתווספו ל-760 מיליון הפרופילים שקיימים ב-MyHeritage כיום. לפי ההערכות האתר הישראלי רכש את הפולני במיליוני דולרים בודדים מידי הפורטל הגדול במדינה, Wirtualna Polska.

 

גלעד יפת, מנכ"ל החברה, מספר ל"כלכליסט" כי באמצעות רכישה זו, תטפל כעת MyHeritage באילנות היוחסין של פולנים ויוצאי פולין בכל העולם. "הפזורה הפולנית מאוד חזקה", הוא מספר. "ישנם 20 מיליון פולנים מחוץ לפולין במדינות כגון ארה"ב, ברזיל, בריטניה וגרמניה. כולם מתעניינים בשורשים שלהם".

 

לדברי יפת, "יש כאן גם עניין אישי: דודהּ של אימי, ד"ר מנחם אורן, היה מאלופי השחמט של פולין, ואחד מחברי הצוות שהביאו למדינה את מדליית הארד באולימפיאדת השחמט בשנת 1928. לימים הוא עלה ארצה והפך לאלוף השחמט הראשון של ישראל".

 

בכל זאת, מודה המנכ"ל, האספקט היהודי ברכישה זו שולי, כיוון שמרבית היהודים יוצאי פולין רשומים באילנות יוחסין באתרים אחרים בעלי דגש יהודי כגון MyHeritage עצמה ו-Geni, המתחרה הגדול ביותר שלה.

 

"רכישת החברה הגרמנית עוררה שדים"

 

עד כה רכשה MyHeritage חמישה אתרי אילנות יוחסין. קודם לרכישה הפולנית, רכשה החברה את OSN, רשת אילנות יוחסין הגדולה בגרמניה ובפולין. "אחת האפשרויות העיקריות לגדול בענף אתרי אילנות היוחסין הוא לרכוש אתרים שכנים, כיוון שהניידות של הלקוחות בתחום הזה נמוכה מאוד".

יפת. הלקוחות לא עוברים בין אתרים יפת. הלקוחות לא עוברים בין אתרים

 

"משתמשים נרשמים, רושמים את כל בני המשפחה ונשארים בדרך כלל חברים באותו אתר, מבלי לעבור למתחרים, כפי שאפשר לעשות בבנק למשל. לכן רכישות היא הדרך הטובה ביותר להתרחב. MyHeritage היא רווחית, ולכן היה לנו קל לרכוש חברות שהציגו רווחיות נמוכה יותר. עבור המשתמשים מדובר בערך מוסף גדול מאוד, כי צירוף אילנות היוחסין מהאתרים המתחרים מגדיל עבורם משמעותית את הסיכוי לגלות קרובים נוספים".

 

"מאוד מסקרן יהיה לראות את התגובות לרכישת החברה בפולין. בעוד כשרכשנו חברות בריטיות או אמריקאיות, הדבר עבר ללא דופי, הרי שרכישת החברה הגרמנית בשנה שעברה עוררה שדים. לא בגלל שאנחנו חברה ישראלית או אמריקאית, אלא כיוון שאנחנו זרים. הגרמנים לא מקבלים בקלות רכישה על ידי גוף גלובלי".

 

MyHeritage שהוקמה ב-2005 ופועלת ממושב בני עטרות, גייסה עד כה 24 מיליון דולר מקרנות ההון סיכון הבריטיות אינדקס ואקסל. לאחר הרכישה היא תציג כ-770 פרופילים של אנשים, שחלקם כמובן כבר אינם בחיים. באתר 56 מיליון משתמשים רשומים וקרוב ל-6.5 מיליון משתמשים יחודיים (יוניקים).
בטל שלח
    לכל התגובות
    x