$
פטנטים וקניין רוחני

ליכטמן ל"כלכליסט": "התינוק התבגר, הגיע הזמן להמשיך הלאה"

אחרי 20 שנה משה ליכטמן, המכהן כסגן נשיא מיקרוסופט העולמית וכנשיא מרכז המו"פ של החברה בישראל, מסיים את תפקידו. לדבריו, הוא אינו פוסל כניסה לפוליטיקה: "הריצה של אראל מרגלית לראשות מפלגת העבודה היא דבר מבורך"

אסף גלעד ואיתי שמושקוביץ 09:2201.06.11

משה ליכטמן, סגן נשיא מיקרוסופט העולמית ונשיא מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל, מסיים את תפקידו בתום 5 שנים. ליכטמן מסיים כ-20 שנות עבודה במיקרוסופט שאליה הצטרף בשנת 1991.

 

"מה גרם לי להגיע להחלטה? זה תהליך. יש הרגשה שהתינוק התבגר והמשיך את דרכו, וזה זמן להמשיך הלאה", אמר ליכטמן בראיון ל"כלכליסט" לאחר מסירת ההודעה, "אני נמצא במיקרוסופט 20 שנה, עברתי איתה דרך ארוכה ויצא לי להוביל יוזמות ומהפכות בעולם הטכנולוגי, ובשלב מסוים זה הוביל אותי לעשות שינוי.

 

"מה שעזר בטיימינג הנוכחי הוא שסיימנו תהליך בנייה של אחד ממרכזי הפיתוח הבולטים של מיקרוסופט בישראל, ואפשר לראות אותו עושה אימפקט מאוד רציני בארץ ובעולם. המוצרים שלנו נוגעים היום במאות מיליוני משתמשים, בתחום הענן, האונליין והבידור. אנחנו נחשבים היום, במסגרת מיקרוסופט, לאחד משלושת המרכזים המובילים מחוץ לארה"ב.

 

בראיון הבהיר ליכטמן כי אין לו תוכניות מגובשות לגבי ההמשך ("עד מסירת ההודעה לא הקדשתי מחשבה ליום שאחרי"), אך הוא אינו פוסל כניסה לפוליטיקה. "הגיע הזמן שאנשים שיש להם מה לתרום יעשו זאת. אני לא יודע אם ארוץ לראשות מפלגה, אבל הריצה של אראל מרגלית לראשות מפלגת העבודה היא דבר מבורך".

 

"אני רואה את עצמי משפיע ופעיל, אבל עוד לא מוכן לדבר על דברים ספציפיים. יש מקום שאנשים ייצאו קצת מהבועה שלהם, עד כמה שהיא תהיה נוחה, וישפיעו על החברה והמדינה שלנו. זו חלק מהרוח והאסטרטגיה שהכנסנו למרכז הפיתוח".

 

"איכות האנשים לא ירדה במיליגרם"

 

משה ליכטמן הוא מהדמויות הבולטות בתעשיית ההייטק הישראלית והישראלי הבכיר ביותר במיקרוסופט העולמית. מראשית שנות ה-90 כיהן בשורה ארוכה של תפקידי ניהול בכירים בחברה, לרבות סגן נשיא החברה האחראי על חטיבת הטלוויזיה, מנהל גלובלי של תחום האינטרנט ועוד.

 

את מקומו של ליכטמן כמנכ"ל מרכז המו"פ בישראל ימלא יורם יעקובי, הטכנולוג הראשי ומנכ"ל הטכנולוגיות, שייכנס לתפקיד ב-1 ביולי, ויעבור תקופת חפיפה שתימשך כחודשיים. "יורם ואני מכירים 18 שנה, באופן אישי ובמסגרת עבודתו במיקרוסופט", מציין ליכטמן. "הוא בחור חזק ואני מאמין שהוא לא רק ימשיך את הדרך, אלא גם יפתח את החזון שלנו. אני מאוד מאמין ביכולות שלו, והוא בפירוש הקל על הצעד שלי".

 

כשאתה משווה בין מיקרוסופט שאליה נכנסת למיקרוסופט של היום, מה אתה רואה?

 

"אני בתעשייה הזו 28 שנה, וראיתי אותה משנה כיוון כמה וכמה פעמים, אבל הנבחרת כאן היא הכי טובה שיצא לי לעבוד איתה. יש לנו תעשיה מאוד דינמית, ויש הרבה ציניות לגבי התפקיד של מיקרוסופט, אבל ההוכחה היא בפודינג כמו שאומרים, והרבה דברים מדהימים קורים כאן: בענן, בממשק עיבוד שפה טבעית, ואווירת השינוי אף פעם לא עזבה את החברה. איכות האנשים לא ירדה במיליגרם אחד, וצפויים כאן עוד הרבה דברים חדשים ומעניינים".

 

ליכטמן. "אינטל ישראל במקום מעולה" ליכטמן. "אינטל ישראל במקום מעולה" צילום: עמית שעל

 

"אם נראה את האימפקט של אינטל בישראל - הם במקום מעולה, ומשפיעים על חיים של כל אדם שמשתמש בכלי מחשובי. אבל לקח 30 שנה מהרגע שאינטל הוקמה ועד הרגע שהם התחילו להשפיע בסדר גודל של כלל האנושות. המוצרים שאנו בונים כבר היום במיקרוסופט ישראל נוגעים במאות מיליוני אנשים, ויש מעט חברות בארץ שיכולות לטעון את זה. זה מסע, ולא ריצת 100 מטר".

 

באלמר: "ליכטמן סלל את הדרך להרחבת המרכז בישראל" 

 

מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר אמר בעקבות ההודעה כי "מינויו של ליכטמן לנשיא המו"פ בישראל לפני כ-5 שנים סלל את הדרך לשדרוג והרחבת מרכז המו"פ בישראל. בהנהגתו של משה צמח מרכז המו"פ בישראל באופן משמעותי והפך למרכז חדשנות שהוביל פיתוח טכנולוגיות חלוציות חשובות, לרבות בתחום הענן. אני משוכנע שבאמצעות היסודות שמשה יצק והמנהיגות של יורם ימשיך מרכז המו"פ לצמוח ויתרום באופן משמעותי להצלחה הכוללת של מיקרוסופט".

 

מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל הוקם בשנת 1991 בחיפה והיה הראשון מחוץ לגבולות ארה"ב. בשנת 2006, עם שובו של ליכטמן לישראל, החליטו ראשי מיקרוסופט למנותו לנשיא המו"פ בישראל ולהרחיב משמעותית את פעילות המרכז. בתום תקופת היערכות של כשנה הושק המרכז המורחב במאי 2007 כמרכז מו"פ אסטרטגי של מיקרוסופט העולמית, מעמד ייחודי ששותפים לו רק שני מרכזי מו"פ אחרים מחוץ לארה"ב, בסין ובהודו.

 

כיום מעסיק מרכז המו"פ על שני אתריו כ-600 איש, והוא מתמחה בתחומי הענן, האונליין, האבטחה והבידור. כן פועלות במרכז המו"פ 'מעבדות חדשנות' (iLabs) שעוסקות בפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך כבסיס למוצרים בטווח זמן של 3-5 שנים.

 

במהלך כהונתו הוביל ליכטמן את רכישות, השקעות ושיתופי פעולה אסטרטגיים של מיקרוסופט העולמית ב-9 חברות ישראליות: Whale Communications, Gteko Secure Dimensions, , Yadata, Kidaro, Zoomix, N-trig, 3DV ו-Prime Sense. שבע מהחברות הללו נרכשו במלואן ועובדיהן השתלבו במרכז המו"פ.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x