$
אינטרנט

נחיתה קשה ללארי פייג': חקירה נרחבת באופק, מנהל פיתוח המוצר פורש

גוגל ממשיכה להסתבך: ה-FTC שוקל לחקור אותה בחשד למעבר על חוקי ההגבלים העסקיים. בתוך כך עוזב בכיר בחברה עקב יחסי עבודה לקויים עם פייג'

יוסי גורביץ 10:4005.04.11

האם לארי פייג', שנכנס השבוע רשמית לתפקידו כמנכ"ל גוגל, מתחיל ברגל שמאל? "הוול סטריט ג'ורנל" דיווח היום (ג') כי רשות הסחר הפדרלית, ה-FTC, שוקלת לפתוח בקרוב בחקירה נרחבת נגד גוגל בחשד להפרת חוקי ההגבלים העסקיים, בעיקר בשל חשד לניצול מעמדה בתחום החיפוש.

 

בנוסף

הודיע אמש ג'ונתן רוזנברג, מנהל פיתוח המוצר של גוגל, על פרישתו מתפקידו. רוזנברג עבד בגוגל מאז 2002, ועל פי הערכות הפרשנים התפטרותו נובעת מיחסי עבודה לקויים עם פייג'.

 

לפי "הביזנס אינסיידר", רוזנברג רצה להחזיק בתפקידו עד שבתו תסיים את לימודי התיכון שלה ותעבור לקולג', אך פייג' דרש ממנו התחייבות לזמן ארוך יותר, שרוזנברג לא הסכים לה.

 

כמו החקירה נגד מיקרוסופט?

 

אם ה-FTC תחליט לחקור את גוגל, תצטרך ענקית הטכנולוגיה להתמודד בשתי חזיתות: האיחוד האירופי כבר מנהל נגדה חקירה דומה, ולאחרונה הצטרפה מיקרוסופט לדרישה לבדיקת התנהלותה.

 

עיקר ההאשמות נגד גוגל הן שהיא מנצלת את מעמדה בתחום החיפוש כדי לדחוק את רגליהם של מתחרים. בעבר נהגה גוגל לטעון שהיא איננה מתערבת בתוצאות החיפוש שלה וכי הן נקבעות על ידי האלגוריתם שלה, אך השנה הודתה רשמית שאין זה המצב וכי היא עורכת שינויים בתוצאות. ספר שיצא לאחרונה, In The Plex, טוען כי מנכ"ל גוגל הקודם, אריק שמידט, ניסה להורות בעבר לעובדי החברה למחוק מתוצאות החיפוש פרטים על תרומה פוליטית שנתן.

 

מומחה להגבלים עסקיים, פרופ' היילטון מבית הספר למשפטים של אוניברסיטת בוסטון, אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" כי חקירת הגבלים עסקיים נגד גוגל בארה"ב תהיה שוות ערך לחקירה שניהל משרד המשפטים האמריקאי כנגד מיקרוסופט לפני כעשור, שכמעט והסתיימה בפירוק ענקית התוכנה. היילטון העריך שגוגל תוכל להיאבק ב-FTC, אך הדבר ידרוש זמן רב ויעלה לא מעט כסף.

 

ה-FTC ממתינה להחלטתו של משרד המשפטים, שאמור להכריע האם לאפשר לגוגל לרכוש את חברת ITA, שמתמחה במציאת מידע בתחום הטיסות והנסיעות. משרד המשפטים בודק את הנושא מאז חודש יולי האחרון, בחשש שהרכישה תפגע בתחרות בתחום החיפוש הזה.

 

לפני כשבוע סיימה ה-FTC את חקירתה נגד גוגל בפרשת גוגל באזז במסקנות קשות: היא קבעה כי החברה השתמשה ב"דרכי רמייה" כדי לשכנע את המשתמשים להצטרף לשירות החברתי. כחלק מהפשרה שגוגל הסכימה לה, החברה תעבור בדיקות מדי שנתיים במשך 20 השנה הבאות, כדי לוודא שהיא שומרת על הפרטיות של גולשיה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x