$
אינטרנט

מיקרוסופט משיקה את אינטרנט אקספלורר 9: מה יש לו להציע?

ממשק משתמש משופר, שימוש בכרטיס המסך להאצת הגלישה, תמיכה בתקני אינטרנט נוספים וכמובן - שיפורים בביצועים וביציבות. אחרי הפסקה של שנתיים והיחלשות מול פיירפוקס וכרום, מיקרוסופט מנסה לחזור בגדול לזירת הדפדפנים

אבנר קשתן 17:3314.03.11

מיקרוסופט השיקה לפנות בוקר (ג') את אינטרנט אקספלורר 9, הגרסה החדשה של הדפדפן הוותיק, שמוצעת להורדה מאתר החברה. המוצר מושק כחצי שנה לאחר שיצאה גרסת הבטא שלו, וכשנתיים לאחר הוצאת אינטרנט אקספלורר 8. 

 

האחראי על הדפדפן מטעם ענקית התוכנה, פיט לה-פייג', אמר בראיון ל"כלכליסט" בנובמבר כי "אנשים שינסו את אקספלורר 9 יאהבו אותו ויחזרו להשתמש במוצר". ואכן, בפני הגרסה החדשה עומד אתגר לא פשוט - להתמודד עם ההיחלשות בנתח השוק של אקספלורר בתחום הדפדפנים, לטובת פיירפוקס של מוזילה וכרום של גוגל.

 

מה יש בו?

 

השיפור הבולט ביותר באקספלורר 9, כפי שעולה מגרסאות הבטא שלו, הוא ממשק המשתמש המעודכן: מיקרוסופט זונחת את שדה החיפוש שנמצא בפינת המסך מאז אקספלורר 7, ומשלבת אותו עם שורת הכתובות, בדומה לדפדפן כרום של גוגל.

 

בכלל, עיצוב הממשק שואב לא מעט מכרום: מינימליזם, מיעוט כפתורים, ודגש על תוכן האתר ולא על התוכנה שמריצה אותו. מגוגל לקחה מיקרוסופט גם את ההצעה האוטומטית של תוצאות חיפוש בזמן ההקלדה. אקספלורר גם משלב את שורת הלשוניות (טאבים) עם שורת הכתובות, מה שיכול להיות נוח עם כמות לשוניות קטנה - אבל פחות למי שנוטה לעבוד עם לשוניות רבות.

 

הדגמת אקספלורר 9. תצוגה מהירה יותר הדגמת אקספלורר 9. תצוגה מהירה יותר

 

מבחינת ביצועים, הדפדפן מציע שיפורים רבים ביחס הגרסאות הקודמות, כשהבולטים ביניהם הוא השימוש בהאצת הגרפית של כרטיס המסך כדי לקצר את הזמן שלוקח להציג עמודים.

 

חידוש מעניין נוסף הוא האפשרות להתייחס לאתר כאילו הוא אפליקציה: ניתן לגרור אתר מהמועדפים לשורת המשימות בחלונות 7 ולהתייחס אליו כאל קיצור דרך לאפליקציה. חלון האקספלורר יתאים את הצבעים שלו לצבעי האתר, וה-Jump List, רשימת הפעולות המהירות לאפליקציה בחלונות 7, תכיל פעולות נפוצות באתר. אפשר כמעט לשכוח שלא מדובר בתוכנה שרצה על המחשב שלכם.

 

מיקרוסופט השקיעה מאמצים רבים בתמיכה בתקנים מקובלים לפיתוח אתרים, אחת התלונות הנפוצות ביותר כלפי הגירסאות הקודמות של הדפדפן. התמיכה בתקנים כמו HTML 5, CSS 3 או SVG כמעט ואינה נופלת מזו של פיירפוקס, כרום ואחרים. המשמעות היא שאפליקציות ווב מודרניות יכולות להתייחס לאקספלורר 9 כפלטפורמה שוות ערך לפיירפוקס או כרום בבדיקות, ולא צריך לבנות גרסה נפרדת רק לאותם משתמשי אקספלורר שלא עברו לדפדפן חלופי.

 

מה אין בו?

 

למרות כל השיפורים, עדיין קשה להאמין שאקספלורר 9 ייחשב לדפדפן חדשני או פורץ דרך. רבות מיכולותיו מועתקות מדפדפנים אחרים, כמו כרום, או מיישרות קו בכל מה שנוגע לביצועים ותמיכה בתקנים. גם השיפורים שהוא כן מביא לשולחן סובלים מקצב העדכונים האיטי של מיקרוסופט.

 

מאז הושקה גרסת הניסוי הראשונה של אקספלורר 9 בחודש מרץ 2010, הספיקה גוגל לקדם את כרום מגירסה 4 לגירסה 10. רבות מהיכולות החדשות של אקספלורר, כמו האצת החומרה והאינטגרציה עם ה-Jump Lists של חלונות 7, הספיקו כבר להכנס לגירסאות החדשות של כרום ופיירפוקס. כשמיקרוסופט הודיעו לראשונה שיכללו את השיפורים האלה באקספלורר 9, הן עוד היו חדשניות. עכשיו הן כבר סטנדרט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x