$
IT

"מחשוב בענן? יתפוס אולי ב־2013"

מנכ"ל נס טכנולוגיות: "אנחנו מבדילים בין טכנולוגיה לבין צורך עסקי אמיתי, ואנחנו עדיין לא רואים בישראל דרישה גבוהה לכך"

מאיר אורבך 10:2808.03.11

אחד הטרנדים החמים בעולם ההייטק בשנה האחרונה הוא תחום מחשוב בענן - שירותי מחשוב הניתנים כשתשתיות המחשוב אינן נמצאות בהכרח אצל משתמש הקצה אלא בשרת מרכזי או אפילו בשרת שנמצא אצל ספק חיצוני ומתוחזק על ידו. כל חברות ההייטק המובילות, בהן דל, HP ויבמ, ביצעו בשנה האחרונה רכישות

משמעותיות בתחום זה - מה שמרמז כי כבר אי אפשר לוותר על דריסת רגל בתחום המחשוב הזה, שצובר לו אט אט קהילה עצומה של אוהדים. יתרונה הגדול של הטכנולוגיה הוא החיסכון הרב שהיא נושאת בצדה בכל הקשור לרכישות מערכות מחשוב ותוכנות ארגוניות, ושקוסם בעיקר לעסקים בשוק העסקים הקטנים והבינוניים.

 

בניגוד למגמה העולמית, חברות המחשוב המקומיות לא ממהרות לקפוץ על הרכבת ולא מזהות בתחום פוטנציאל לכסף גדול בטווח הזמן הקרוב. "ישנה מילת הבאזז, ענן, שכולם מדברים עליה והיא משמעותית", מדגים את היחס מנכ"ל מלם־תים שלמה אייזנברג. "אבל נכון להיום אני לא רואה שב־2011 תהיה לה השלכה משמעותית על הפעילות שלנו. לא יהיו לה יישומים בתאגידים, אלא רק בחברות קטנות ובינוניות".

 

"אנחנו מבדילים בין טכנולוגיה לבין צורך עסקי אמיתי, ואנחנו עדיין לא רואים בישראל דרישה גבוהה לכך", מחזק את הדברים מנכ"ל נס טכנולוגיות שכי גרליץ. "אין כאן חוות שרתים גדולות שיכולות לשרת ארגונים גדולים, אם כי הפוטנציאל קיים". גם מנכ"ל טלדור אריה רימיני לא נלהב מההכנסות הצפויות ממחשוב העננים, ומתייחס לתחום בעיקר כאל מודל שעשוי להוות מנוע צמיחה בשלב מאוחר יותר. "אני רואה כאן בעיקר עסק עתידי שיתחיל להיות רציני אולי ב־2013, אבל כיום זה עסק שעדיין בחיתוליו. כיום אני בעיקר רואה הכנסות קטנות מהפעילות שלנו עם הכלים של גוגל, אבל זה לא משהו מהותי".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x