$
אפליקציות

מדריך "כלכליסט": הפנקס הדיגיטלי - 5 דרכים לנהל ולסנכרן רשימות

עם היישומים הבאים לאייפון, אייפד ומכשירי אנדרואיד תוכלו ליצור מסמכים ופתקים, ולהעביר אותם מהמחשב לסמארטפון או לטאבלט

שי ענבל 16:5919.02.11
קבלו את כל החדשות והמדריכים לסמארטפונים לתיבת המייל

 

1. יישום פתקים פשוט ופונקציונלי

Simplenote Simplenote צילום מסך

 

Simplenote הוא שירות מעולה לכתיבת הערות פשוטות בלי רוח וצלצולים - ממש כמו תוכנת ה-Notepad בחלונות. כדי לסדר את ההערות ניתן להשתמש בתגיות, וכדי לתקן טעויות תוכלו לחזור אחורה בגרסאות (כמו Ctrl+Z).

 

ל-Simplenote קיים יישום רשת לדפדפנים, וכן תוכנות ייעודיות לחלונות ומק, אפליקציה רשמית ל-iOS (אייפון ואייפד) וגם אפליקציה לא רשמית לאנדרואיד. האפליקציות מאפשרת לגשת להערות שכתבתם מכל מקום ולסנכרן אותן אוטומטית לענן. החיסרון היחידי של Simplenote הוא העובדה שלא ניתן ליישר את הטקסטים לימין כשמדובר בעברית.

 

מחיר: חינם. ניתן להירשם כמנוי לגרסת ה-Premium ב-19.99 דולר לשנה, ולקבל בתמורה הסרת פרסומות ואפשרויות נוספות

 

(להורדת SimpleNote לאייפון ולאייפד)

 

(להורדת mNote לאנדרואיד)

 

2. עריכה וסינכרון טקסטים לדרופבוקס

 

ל-Dropbox, שירות סינכרון הקבצים המעולה והחינמי, יש אפליקציות מובייל מצוינות למכשירי אפל ואנדרואיד כאחד. אבל יש הבדל משמעותי בין גרסת האנדרואיד לזו של iOS בעריכת קובצי טקסט: בעוד שבאנדרואיד תוכלו לערוך קבצי TXT עם עורך מובנה, באייפון ובאייפד לא ניתן לעשות זאת. למרבה המזל, יש יישום בשם Elements שפותר את הבעיה.

 

Elements Elements צילום מסך

 

היישום, שניתן להורדה לאייפון ולאייפד, יוצר תיקייה ב-Dropbox לאחר התחברות עם חשבון השירות, ובה מאוחסנים כל קבצי ה-TXT שתיצרו. תוכלו ליצור מסמכים חדשים, לערוך אותם ולמחוק, ואחר כך הם יהיו זמינים מכל מקום שבו דרופבוקס נגיש (כולל המחשב, כמובן). בנוסף לעריכת טקסט פשוטה תוכלו גם לשלוח את המסמך כקובץ מצורף באימייל ישירות מהיישום, לרשום הערות שלא יופיעו במסמך עצמו, ועוד.

 

מחיר: 4.99 דולר

 

(להורדת Elements לאייפון ולאייפד)

 

3. סינכרון פתקים פשוט לענן באנדרואיד

 

Catch הוא שירות מוצלח לסינכרון פתקים: גרסת האייפון שלו דומה מאוד לזו של אפליקציית Simplenote (אך מגיעה עם האפשרות להוסיף תמונות), וגרסת האנדרואיד מתקדמת ושימושית במיוחד.

 

ניתן ליצור הערות טקסט, להוסיף תמונות או מזכרים קוליים ואפילו ליצור תזכורות שיופיעו בשעה מוגדרת בצירוף הערות. בהתחברות עם חשבון Catch, שיצירתו חינמית לחלוטין, ניתן לסנכרן את המידע אוטומטית בין המכשירים המחוברים שברשותכם. תוכלו גם לגשת לכל הפתקים דרך אתר האינטרנט של השירות שזמין מכל דפדפן.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת האפליקציות לאייפון, אייפד ואנדרואיד)

 

4. לסנכרן טקסט עשיר לענן עם גוגל דוקס ו-Evernote

 

Evernote Evernote
שני פתרונות קיימים למי שרוצה לסנכרן מסמכים מורכבים יותר מהסמארטפון או הטאבלט למחשב: Evernote ו-Google Docs.

 

שירות אברנוט זמין בצורת אפליקציות, כתוכנה לחלונות או למק ,או כתוסף לפיירפוקס או כרום. הוא מאפשר לכתוב, למיין ולקטלג פתקים (Notes) מכל מקום. הפתקים יכולים להכיל טקסט פשוט, טקסט עשיר, תמונות, קובצי PDF ועוד.

 

באפליקציית האייפון והאייפד תוכלו ליצור ולערוך טקסט פשוט, לצרף תמונות ולהקליט מזכרים קוליים. באפליקציית האנדרואיד תוכלו לעשות את כל זה ואף לצרף כל סוג של קובץ, אם אתם מנויי Premium.

 

אופציה אחרת לסינכרון טקסטים מורכבים היא שימוש באתר Google Docs לניידים, שמאפשר לצפות במסמכים מהנייד. האתר גם מאפשר ליצור ולערוך מסמכים, אבל רק באנגלית ורק אם ברשותכם מכשיר iOS (כולל אייפד) בעל מערכת הפעלה 3.0 ומעלה, או אנדרואיד בגרסה 2.2 (Froyo) ומעלה. אופציות העריכה כוללות טקסט רגיל וטבלאות.

 

 

האפליקציות של אברנוט קיימות גם ל-webOS (פאלם), וינדוס מובייל ובלקברי.

 

מחיר: חינם. עבור אברנוט קיימת האפשרות לעשות מנוי Premium ב-45 דולר לשנה לקבלת פיצ'רים נוספים

 

(להורדת Evernote לאייפון ולאייפד)

 

(להורדת Evernote לאנדרואיד)

 

5. פתקים ורשימת מטלות באפליקציה מעוצבת

 

Awesome Note היא אפליקציה שזמינה לאייפון ולאייפד, ובאמצעותה תוכלו לרשום פתקים מעוצבים המכילים תמונות, טקסט, רשימת מטלות או כולם יחד. בנוסף תוכלו ליצור פתק שרבוט במהירות עם האצבע. את הפתקים עצמם ניתן לארגן בתיקיות, ואפילו לסנכרן את התוכן ל-Google Docs או Evernote.

 

Awesome Note Awesome Note

 

מחיר: 3.99 דולר לגרסת האייפון. 4.99 דולר לגרסת האייפד. קיימת גרסת לייט להורדה בחינם לאייפון

 

(להורדת Awesome Note לאייפון)

 

(להורדת Awesome Note לאייפד)

 

עוד כתבות:

 

מדריך "כלכליסט": אפליקציות אנדרואיד לשדרוג מסך הבית

 

מדריך "כלכליסט": ארבעה יישומים חכמים לחיסכון בחשבון הסלולר

בטל שלח
    לכל התגובות
    x