$
אינטרנט

בדיקת "כלכליסט": RockMelt - העתיד החברתי של הגלישה באינטרנט

הדפדפן החדש בשוק מציע חיבור נוח עם רשתות חברתיות יחד עם מהירות וקלילות שעוד לא פגשתם. כמה שיפורים ותיקוני באגים - ולמתחרים יהיה מאוד קשה לעצור אותו

עומר כביר 11:2011.11.10

אל זירת הדפדפנים הלוהטת נכנס השבוע מתחרה חדש עם גב ותיק ־ RockMelt, שמגדיר את עצמו כדפדפן חברתי ומותאם למכורי פייסבוק וטוויטר, ונתמך על ידי מארק אנדרסן, מייסד הדפדפן המיתולוגי נטסקייפ בעבר ומשקיע-על בהווה.

 

רוקמלט, המוגדר כ"דפדפן לעידן הפייסבוק", מתיימר לחבר את הגולש לרשתות חברתיות שונות בצורה חלקה ואינטואטיבית. "כלכליסט" השיג הזמנה לדפדפן, הנמצא כרגע בשלב הבטא, ולקח את המתמודד החדש לסיבוב. הקביעה המפתיעה שלנו: עם כמה תיקוני באגים ושיפורים קלים, יהפוך רוקמלט למוצר הטוב מסוגו בשוק.

 

על מנת להתנסות בדפדפן יש לגשת לאתר החברה, ולהירשם באמצעות חשבון הפייסבוק שלכם. אם יתמזל מזלכם ואחד מחבריכם ברשת החברתית כבר משתמש בו ולא ניצל את כל ההזמנות שעומדות לרשותו, תוכלו לקבל הזמנה להורדה באמצעות הדואר האלקטרוני. ההזמנות משוייכות אישית לחשבון הפייסבוק של הגולש, ולא ניתן להעבירן מחבר לחבר.

 

התוספים של כרום כבר בפנים

 

התקנת רוקמלט היא חלקה ומהירה, ובסיומה נשאל המשתמש אם ברצונו לייבא נתונים כמו סימניות מכרום או פיירפוקס. עם ההפעלה, מתגלה מיד הדמיון של הדפדפן לכרום. לא מדובר במקרה – כמו כרום, גם רוקמלט מבוסס על פרויקט הקוד הפתוח כרומיום.

 

בסיס הכרומיום מקנה לרוקמלט את אחד היתרונות הבולטים של הדפדן מבית גוגל – המהירות הגבוהה שלו. אבל ההפתעה האמיתית היא שרוקמלט גם תומך בגלריית התוספים של כרום, ובניסוי שערכנו הצלחנו להתקין ולהפעיל אותם. מדובר בזריקת דחף רצינית לדפדפן צעיר, שכן תוספים הם היום כלי חובה בכל דפדפן שמכבד את עצמו. עם זאת, לא כל התוספים עבדו כמצופה: תוסף הג'ימייל, למשל, לא הציג התרעות על מיילים חדשים שנתקבלו, ונראה שליוצרי הדפדפן הצעיר נותרה עדיין עבודה בתחום.

 

יש לציין כי אף על פי שמדובר בגרסת בטא ראשונית, בעבודה ממושכת בדפדפן לא נתקלנו בבעיות או התרסקויות, אף שחלונית עדכוני הפייסבוק נפתחה לאט מדי לטעמנו. עם זאת, משתמשים אחרים דיווחו שהדפדפן התרסק מספר פעמים במהלך העבודה.

 

עמוד "טכנולוגי" ברוקמלט. עדכונים לפי סדר הפרסום עמוד "טכנולוגי" ברוקמלט. עדכונים לפי סדר הפרסום

 

נולד בשביל לעשות לייק

 

החיבור לרשתות החברתיות מתבטא בשתי העמודות שבצד הדפדפן. מצד שמאל מופיעה עמודת צ'ט הפייסבוק, שמציגה את אנשי הקשר המחוברים ומאפשרת לפתוח חלונות שיחה נפרדים איתם. עמודה זו מתפקדת למעשה כמעין תוכנת מסרים מידיים המשולבת בדפדפן, ופועלת בצורה מוצלחת ונוחה בהרבה לשימוש מחוויית הצ'ט שבתוך פייסבוק. עם זאת, אם תנהלו שיחה מול חבר הגולש בפייסבוק, הוא יידרש לאשר בפעם הראשונה העברת מידע לאפליקציה של רוקמלט, דבר שעלול להרתיע חלק מהחברים.

 

בעמודה הימנית של הדפדפן מוצגים עדכונים מרשתות חברתיות ומאתרים שונים. עדכונים מפייסבוק מוצגים אוטומטית ללא צורך בהזנת פרטים, שכן אלו הוזנו כבר בשלב בקשת ההזמנה. בנוסף ניתנת גישה נוחה להזנת פרטי חשבון הטוויטר. כאשר מתקבלים עדכונים באחת מהרשתות החברתיות, קופצים אלו בחלונית קטנה בתחתית הדפדפן. בעמודה השמאלית, לצד האייקון של כל רשת, מוצג מספר העדכונים החדשים. לחיצה על האייקון מאפשרת לצפות בעדכונים האחרונים שהתקבלו ולבצע פעולות כמו תגובה, לייק או ריפליי, בהתאם לרשת החברתית הרלוונטית.

 

עדכונים נוספים, גם מאתרים רגילים, ניתן להוסיף באמצעות אייקון שנמצא בתחתית העמודה הימנית. לחיצה עליו מציגה את האתרים האחרונים שהגולש ביקר בהם, וניתן להוסיף אותם לרשימת העדכונים בהקלקה אחת, או להוסיף אתר אחר באמצעות הזנת הכתובת שלו. בבדיקה שביצענו הוספנו את ערוץ "טכנולוגי" של כלכליסט, ושמחנו לגלות שרוקמלט מאפשר לצפות בכתבות לפי מועד פרסומן, מציג עדכונים כשמועלות כתבות חדשות, ומאפשר לשתף אותן בקלות בפייסבוק ובטוויטר.

 

את עמודי האינטרנט המוצגים בדפדפן ניתן לשתף גם באמצעות כפתור ה-Share שנמצא ליד שורת הכתובת. הקלקה עליו מאפשרת לבחור בין שיתוף באמצעות טוויטר או פייסבוק, כשהדפדפן יודע לעצב את הפוסט בהתאם לרשת החברתית. אם בחרנו בטוויטר, למשל, הוא ישתמש בלינק מקוצר. ואם אתם סתם רוצים לעדכן את הסטטוס או לצייץ בטוויטר, ניתן ללחוץ על תמונת המשתמש המופיעה בצד שמאל למעלה, הפותחת חלונית שמאפשרת לבחור בין טוויטר לפייסבוק.

 

מימין לכפתור ה-Share נמצאת שורת החיפוש. במבט ראשון נראה שמדובר באנכרוניזם, שכן דפדפנים מודרניים כמו כרום ויתרו על שורת חיפוש נפרדת לטובת חיפוש משורת הכתובת. אלא שבמקרה זו מציעה שורת החיפוש תכונות הנפרדות משורת הכתובות, שמצדיקות לדעתנו את שילובה. כך, למשל, בעת שמבוצע בה חיפוש רגיל נפתחת חלונית קטנה עם תוצאות, במקום עמוד בדפדפן. בנוסף, ניתן לחפש דרכה חברי פייסבוק, ולפתוח חלונית המציגה את העדכונים האחרונים שלהם.

 

אפשרות Share ברוקמלט אפשרות Share ברוקמלט צילום: עומר כביר

 

היי! למה האות הזאת כל כך גדולה?

 

על כל היכולות האלה מעיבה בשורה לא כל כך משמחת לגולש הישראלי: התמיכה בעברית עדיין בעייתית בחלק מהמקרים. האתרים עצמם מוצגים כשורה, אבל בעדכונים המופיעים בדפדפן עצמו מתבלבל לפעמים סדר המילים כאשר נעשה שימוש בסימנים שאינם אותיות. גם הפונט שבו נעשה שימוש נראה מוזר, ואותיות רישיות מופיעות לפעמים כשהן גדולות יותר משאר הטקסט.

 

מהבדיקה שעשינו עולה בבירור שרוקמלט מציע גישה מהירה ונוחה לרשתות חברתיות עיקריות, ומקל על קבלת עדכונים מהן במהלך הגלישה היומיומית. עם זאת, מדובר להרגשתנו יותר בשימוש בתוספי דפדפן מתקדמים מאשר בשילוב הוליסטי של הרשתות. למשל, חסרה אפשרות לצפות בחלון אחד בעדכונים מרוכזים מכל הרשתות החברתיות, או לשלוח במרוכז עדכונים לכולן.

 

גם העובדה שלא ניתן לשלוח עדכונים מאותו חלון שבו ניתן לצפות בעדכונים מסרבלת במשהו את פעילות הדפדפן. כן מטרידה העובדה שלא ניתן לשנות את הגדרות החלונית הקופצת שמציגה עדכונים חדשים, פרט לכיבויה. אפשר לקוות שבעיות אלו יתוקנו בגרסה הבאה של הדפדפן.

 

משתמשים מתקדמים יותר, במיוחד כאלו שמבלים זמן רב בטוויטר, לא יסתפקו בכלי הטוויטר הבסיסי של רוקמלט (בסיסי אף יותר מתוסף Chromed Bird הפופולרי לכרום), ויעדיפו להמשיך להשתמש בתוכנות ייעודיות. עם זאת, להרגשתנו, מבחינת הרוב המכריע של המשתמשים מדובר בכלים מספקים, וייתכן שהפשטות ומיעוט היכולות מהווים בהקשר זה דווקא יתרון.

 

סיכום

 

בשורה התחתונה, רוקמלט הוא דפדפן קליל ומהיר שמכורי רשתות חברתיות יאהבו. העובדה שכבר עכשיו הוא תומך בתוספים של כרום מציבה אותו בשורה הראשונה של הדפדפנים והוא זהה או עולה ביכולותיו ביחס לדפדפנים הוותיקים יותר. תיקוני באגים בדפדפן ובעבודת התוספים, שיפורים בדרך שבה מוצגים ונשלחים העדכונים, ואולי גם אפשרות לבחור שירותי מסנג'ר אחרים בנוסף לצ'ט של פייסבוק, יהפכו אותו למוצר שיהיה קשה להתחרות בו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x