$
הייטק והון סיכון

אקזיט נוסף: ברודקום רוכשת את פרסלו ב-88 מיליון דולר

פרסלו עוסקת בפיתוח שבבים לטכנולוגית פמטוסל, המאפשרת להתקין אנטנה סלולרית זעירה בפנים הבית ולשדר בנפחי מידע גבוהים תוך קרינה נמוכה

אסף גלעד 22:3526.10.10

שלמה גדות עושה זאת שוב. מייסד מודם-ארט שנמכרה לאגיר תמורת 145 מיליון דולר בשנת 2005 מוכר את חברת השבבים החדשה שלו, פרסלו, לענקית השבבים ברודקום, שתשלם תמורתה 88 מיליון במזומן, ועוד 12 מיליון דולר בהמשך הדרך בכפוף לעמידה ביעדים. פרסלו (Percello) עוסקת בפיתוח שבבים לטכנולוגית

פמטוסל, המאפשרת להתקין אנטנה סלולרית זעירה בפנים הבית ולשדר בנפחי מידע גבוהים תוך קרינה נמוכה.

 

פרסלו כבר מוכרת את מוצריה, מאות אלפי שבבים הנמכרים למזרח הרחוק ולאירופה, נתח נכבד מתוך השוק הזעיר הכולל כיום מיליון שבבים בלבד בכל הענף. בברודקום צופים גידול במכירות בתחום, לכדי 50 מיליון שבבים בשנת 2015. העסקה אמורה להסגר לכל המאוחר עד סוף חודש מארס 2011.

  

התשתית של פרסלו, שפועלת בתחום ה"פמטוסל", מתחברת לנתבים הביתיים ומשדרת מידע ADSL ,VDSL או GPON באופן סלולרי בתוך מבנה. חברת הסטארט-אפ  מורכבת ברובה מגרעין של יוצאי חברת מודם-ארט. הצוות, ששרד אינספור רכישות ומיזוגים ובסופו של דבר גם את סגירת המרכז בו עבד, החליט שהפעם הוא יהיה בעל הבית.

 

אקזיט מהיר

 

העיסקה נחשבת לאקזיט מהיר יחסית לענף השבבים, שבו חברה מגיעה לבשלות בדרך כלל תוך חמש עד עשר שנים. פרסלו נוסדה לפני 3 שנים בלבד, והושקעו בה לא יותר מ-18 מיליון דולר. על פי אתר המחקר IVC, השקיעו קרן ורטקס הישראלית וקרן גרנייט האמריקאית 5 מיליון דולר כל אחת, קרן 7 ventures של רות ורטהיימר כ-6 מיליון דולר, ואילו זרוע ההון סיכון של מפעילת הסלולר טי-מובייל, T-Ventures 2 מיליון דולר.

  

אם סכום העסקה הכולל יגיע ל 100 מיליון דולר, יגזרו ורטקס וגרנייט 20 מיליון דולר כל אחת, פי 4 על הכסף, ואילו טי מובייל תקבל כ-10 מיליון דולר, פי 5 על הכסף. חלקם של היזמים: שלמה גדות, יואב וולך ורפאל כרמון, יחד עם 30 העובדים, מוערך בכ-30% מהחברה, ועל כן יגזרו יחדיו "קופון" של כ-30 מיליון דולר.

  

זוהי הרכישה השניה של חברת שבבים ישראלית בתוך שבוע. בסוף השבוע שעבר נרכשה וינטגרה הישראלית בידי PMC-סיירה, במכפיל דומה, פי 4-5 על כספן של קרנות ההון סיכון. "רואים בבירור שהחברות האמריקאיות מחפשות לשפר את התחרותיות שלהן על ידי מסע קניות, במסגרתו הן רוכשות סטארטאפים", אומר ל"כלכליסט" עמנואל טימור, שותף בקרן ורטקס וחבר הדירקטוריון בפרסלו. "ישראל היא אחד המקומות הראשונים שהן מגיעות אליו כדי לחפש רכישות. גם המשקיעים, שעד כה מנמעו מלהשקיע בחברות שבבים מחשש לאקזיט נמוך, נוכחים לדעת כי חברות ישראליות מגיעות לרמה של מקבילותיהן האמריקאיות בחצי מהכסף, ונותנות החזרים יפים על הכסף. זו תופעה קריטית להמשך ההשקעות בענף השבבים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x