$
אינטרנט

בארה"ב כבר מבינים: האינטרנט אינו מותרות

רשות התקשורת האמריקאית שואפת לחבר לרשת אוכלוסיות חלשות. השקעה של מיליארדי דולרים עוד תתגלה בטווח הארוך כמשתלמת במיוחד

עומר כביר 13:4720.03.10

מדובר, אולי, באחד ממיזמי התשתיות המקיפים והשאפתניים בתולדות האינטרנט. רשות התקשורת הפדרלית של ארה"ב, ה־FCC, הציגה השבוע לקונגרס האמריקאי תוכנית שעתידה ליצור מהפכה של ממש בתשתית האינטרנט של המדינה.

 

בין השאר כוללת התוכנית מהלכים להגדלת מהירות הגלישה פי 25; שחרור תדרי שידור רבים כדי שישמשו תשתית לאינטרנט סלולרי בעשור הבא; וגולת הכותרת: השקעת מיליארדי דולרים כדי לספק בתוך עשור שירותי אינטרנט מסובסדים במהירות 100 מגה־בייט בשנייה לכ־100 מיליון בתי אב באזורים מרוחקים ונחשלים. עבור מתקנים ציבוריים - מבתי ספר ועד משרדי הממשלה, קיימות תוכניות מרחיקות לכת עוד יותר, עם חיבור אינטרנט במהירות 1 גיגה־בייט בשנייה.

 

אף שארה"ב נחשבת למעצמה עולמית גם בתחום הטכנולוגיה, שיעור חדירת האינטרנט במדינה עומד על רק 74.1%, מקום 13 ברשימה. נורבגיה, עם שיעור חדירה של 90.9%, נמצאת במקום הראשון. ישראל, אגב, נמצאת במקום ה־14 עם שיעור חדירה של 72.8%. גם מהירות הגלישה הממוצעת במדינה אינה מהגבוהות בעולם ועומדת על 3.9 מגה־ביט בשנייה - מקום 18 בלבד. מהירות הגלישה הממוצעת בקוריאה הדרומית, שאוחזת במקום הראשון, עומדת על 14.6 מגה־ביט לשנייה.

 

אם יצלח המהלך, לא רק שארה"ב תזנק לראש הדירוג, אלא שפלחי אוכלוסייה רחבים הרבה יותר, ובמיוחד באזורים מרוחקים או מעוטי יכולות, יזכו לגישה קבועה ואיכותית לאינטרנט. ההכרזה מראה שהרשויות בארה"ב מבינות טוב מאוד את מה שברור לכל גולש ויקיפדיה ומשתמש גוגל כבר הרבה זמן - האינטרנט הוא לא שירות מותרות או פנאי, אלא כלי חיוני לחיים בעולם המודרני, לא פחות מחשמל או מים זורמים. אנשים ללא חיבור לרשת וידע במחשבים יפגרו תמיד, מבחינה חינוכית, תעסוקתית ותרבותית אחרי אוכלוסיות מחוברות. אמנם מדינות רבות מצהירות על מודעותן לחשיבות האינטרנט עבור האזרחים, אך ארה"ב היא המדינה הגדולה והמשמעותית ביותר שלא רק מבינה זאת אלא גם מתחילה ליישם זאת.

 

המהלך יקפיץ את ארה"ב לראש הדירוג המהלך יקפיץ את ארה"ב לראש הדירוג איור: רחלי שלו

 

המהלך שמתכננת ארה"ב עתיד להיות יקר, ארוך ורצוף קשיים, הן טכנולוגיים והן פוליטיים. אבל אם הוא יושלם בתוך עשור, ההטבות שיקבלו אזרחי המדינה ומוסדותיה יצדיקו את המאמץ. פס רחב לכולם יצמצם את הפערים בהשכלה ובהזדמנויות תעסוקה ויתרום רבות ליצירת אוכלוסייה מתוחכמת יותר ודעתנית יותר. יש רק לקוות שמדינות אחרות, ובראשן גם ישראל, ישכילו ללמוד מהאמריקאים ויגבשו תוכנית דומה לשלהן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x