$
חדשות טכנולוגיה

הישראלים מחכים ל-iPad: שוק האפליקציות נפתח מחדש

מפתחים ישראלים שפיתחו יישומים לאייפון מתחילים כעת להתאים אותם ליכולות המתקדמות של האייפד. הבעיה: ניתן יהיה לבדוק אותם רק כאשר המכשיר יגיע לארץ

עומר כביר 16:0131.01.10

כשסטיב ג'ובס הציג בשבוע שעבר את ה־iPad, קבוצה אחת של אנשים צפתה בו בעניין רב יותר מכלל המעריצים. עבורם לא מדובר בעוד גאדג'ט סקסי וחדשני, אלא בלא פחות מהכנסה כספית. מדובר במפתחי האפליקציות לאייפון, שהפכו את הסמארטפון של אפל למקור הפרנסה העיקרי שלהם.

 

כעת, הם מעריכים כי השקת האייפד תיצור שוק אפליקציות חדש לגמרי. "זה יהיה שוק נפרד מהאייפון, עם אפליקציות שיציגו את היכולות המיוחדות של המכשיר", אומר המפתח יניב דנן מחברת Action Item. "משחקים, לדוגמה, שלא היה נוח לתפעל בגלל המסך הקטן באייפון, כעת אפשר יהיה לשלב בהם הרבה יותר דברים. זה יהיה כמו PSP גדול ומוצלח יותר".

 

תחום אפליקציות אחר שעתיד לזכות לגידול הוא תחום האפליקציות העסקיות. "לאייפד, בגלל המסך הגדול, אפשר לפתח אפליקציות יותר רציניות, יישומים עסקיים אמיתיים. אפל כבר הציגה חבילת תוכנות משרדיות פרי פיתוחה, וזו רק ההתחלה", סבור ולדימיר קופמן, מפתח עצמאי שאחראי בין השאר לפיתוח אפליקציות המדריכים והשיחונים של חברת Lonely Planet.

 

המפתחים שכבר בחנו את סביבת הפיתוח לאפליקציות האייפד מספרים שהיא כוללת כמה שיפורים משמעותיים שמרחיבים את יכולות האפליקציות בצורה ניכרת. שיפורים אלו כוללים יכולת שליטה גבוהה יותר בווידיאו, המאפשרות בין השאר לנגן סרטונים רק על חלק מהמסך ולבצע פעולות אינטראקטיביות רבות יותר, ויכולות טקסט מגוונות שמספקות שליטה נוספת על אלמנטים כמו סוגי פונט, גודל וריווחים.

 

שינויים אלו מעידים על הכוונה האמיתית של אפל בהשקת המכשיר: לא בשורה טכנולוגית חדשה, אלא בשורת תוכן חדשה. "הגדולה של האייפד הולכת להיות האפליקציות", אומר דוד כץ, מבעלי חברת Blue Bamboo. "הגדלת המסך פותחת הזדמנויות אדירות והאפליקציות המותאמות לו הן שיהפכו אותו למכשיר חובה".

 

תקועים בלי המכשיר

 

בשלב זה עומדת בפני המפתחים מגבלה משמעותית. ינון ימין, מבעלי חברת iPhsoft, מסביר: "אנחנו בבעיה כל עוד אין לנו את המכשיר ביד. בסביבת פיתוח יש אמנם סימולטור שמדמה את פעולת האפליקציות, אבל גם אם משהו רץ כמו שצריך, במכשיר עצמו עלולות להיווצר בעיות בשל מגבלות חומרה, כמו מהירות המעבד למשל. אף אחד לא יכול להבטיח שאפליקציה שרצה מהר בסימולטור תרוץ מהר גם במכשיר. אני מניח שעבור יישומים שאינם דורשים ביצועים גבוהים זו לא תהיה בעיה, אבל בשאר האפליקציות אנחנו חייבים לחכות לחומרה".

 

להערכת המפתחים, בשלב הראשון מי שיפתח אפליקציות לאייפד יהיו רק אותם מפתחים שכיום עוסקים בפיתוח לאייפון. "אותם מפתחים כבר מתחילים לחשוב איך להתאים את האפליקציה שלהם כך שיעבדו גם באייפד, למשל מבחינת זום והתאמה למסך", אומר דנן. "אבל כנראה שמי שלא רצה לפתח לאייפון לא ירצה לפתח לאייפד, בעיקר כי סביבת הפיתוח מוגבלת לעומת סביבות הפיתוח של פלטפורמות ניידות אחרות".

 

עם זאת, המצב עתיד להשתנות ברגע שייצאו האפליקציות הראשונות שמיועדות למכשיר החדש. "צריך שהאפליקציות לאייפד יציגו קודם את הייחודיות שלהן וייצרו בום", אומר ימין. "ברגע שמפתחים יראו את הפוטנציאל בתחום, הם ימהרו להיכנס לפלפטפורמה הזו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x