$
חדשות טכנולוגיה

קלאודשר: כמו האפסטור של אפל, רק בעולם הארגוני

"באמצעות המערכת שלנו, כל לקוח של SAP, למשל, יכול להיכנס לחנות אפליקציות, לנסות בעצמו את היישום, ורק אז להחליט אם לרכוש אותו אם לאו", מסביר אופיר קרא-עוז, ממייסדי קלאודשר

אסף גלעד 15:2919.01.10

חברת קלאודשר הישראלית הצליחה לרענן את עולם התוכנה הארגונית המשמים בעזרת מודל השאוב דווקא מעולם הגאדג'טים: חנות האפליקציות. באמצעות טכנולוגיה ייחודית מאפשרת קלאודשר לענקיות תוכנה כגון SAP ו־VMware לנהוג כמו אפל וגוגל ולהציע ללקוחותיהן תוכנות ארגוניות דרך חנויות מקוונות.

אופיר קרא-עוז. "היופי הוא שכל אחד יכול לתרום לרשת" אופיר קרא-עוז. "היופי הוא שכל אחד יכול לתרום לרשת" צילום: עמית שעל

 

"אם ב־2009 מחשוב ענן נשארו בגדר דיבורים, ב־2010 יחל אימוץ משמעותי של הטכנולוגיה", אומר אופיר קרא־עוז, ממייסדי החברה. "באמצעות המערכת שפיתחנו, כל לקוח של SAP, למשל, יכול להיכנס לחנות אפליקציות שיושבת על גבי הענן, לנסות בעצמו את היישום ולבצע עליו בדיקות, ורק אז להחליט אם לרכוש אותו אם לאו. הדבר חוסך התקנה פיזית של תוכנות וכסף רב".

 

עם התגברות נוחות השימוש, הוא אומר, יוכלו צוותי עבודה של כל חברה בכל מקום בעולם לשתף פעולה במשימות מחשוב

 על גבי הענן כאילו עבדו זה לצד זה. קרא־עוז לוקח כדוגמה את הטרנד החדש שצומח סביב התלת־ממד בחודשים האחרונים: "בעוד שנה או שנתיים כוח המחשוב יהיה כה גדול, עד כי גם את עיבוד התלת־ממד ניתן יהיה לבצע על גבי צג בלבד, המחובר לשרת מרוחק באמצעות הענן, להשתמש למעשה בכוח החישוב שלו ובכך להוזיל עלויות".

 

קלאודשר (לשעבר ITstructures) היא אחת החברות הישראליות הבולטות בתחום מחשוב הענן. עד כה גייסה החברה 16 מיליון דולר מהקרנות סקויה, ג'מיני וצ'ארלס ריבר. את החברה ייסדו ב־2006 צבי גוטרמן, מייסד סייפנד, ואבנר רוזנר, ששימש בכיר בחברה, יחד עם אופיר קרא־עוז, ממנהלי הפיתוח הבכירים בצ'קפוינט. כיום מעסיקה קלאודשר בישראל כעשרים עובדים ועוד כעשרה במטה החברה בקליפורניה.

 

"מגזר הענן יהיה מעניין ביותר דווקא בסגמנט העסקים הקטנים והבינוניים שלא ממש גילו אותו עד עכשיו", אומר קרא־עוז. "היכולת שלהם להקים מערכות מחשוב מורכבות כמו וירטואליזציה היא מוגבלת יחסית. באמצעות הדפדפן הם יכולים לבצע את אותן הפעולות, כמו ניהול היומן והדואר האלקטרוני, שיחות ועידה וניהול שרתים. בהמשך הם יוסיפו יכולות נוספות שינוהלו מרחוק, כמו גיבויים וניהול מסמכים ותמונות. סטארט־אפים כבר לא צריכים לגייס כל כך הרבה כסף מקרנות בשביל לנהל חומרה אם הם יכולים לתת למישהו אחר לנהל אותה מרחוק.

 

"אומרים שקלאודשר היא כמו חברת החשמל: מי שמחובר אליה מקבל מידע דרך הרשת. אלא שמדובר בהרבה יותר מכך: היופי הוא שכל אחד גם יכול לתרום לרשת, להוסיף משלו, ובעצם לעבוד ביחד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x