$
מכשירים ומדריכים

HTC HD2: חזק בחומרה, חלש בתוכנה

הסמארטפון החדש של HTC מריץ את ווינדוז מובייל הבינונית ומחפה על כך עם ממשק ה-Sense המעולה ומסך גדול ואיכותי. אך במחיר 4,200 שקל, הוא לא מתאים לכל אחד

שי ענבל 17:5202.01.10
העולם לא עצר את נשימתו כאשר השיקה מיקרוסופט את מערכת ההפעלה הסלולרית האחרונה שלה, Windows Mobile 6.5, לפני כחודשיים. החברה, אשר החזיקה באחת ממערכות ההפעלה הנפוצות ביותר בעולם הסמארטפונים בתחילת העשור, איבדה נתח שוק ניכר בשנים האחרונות, בעיקר בעקבות כניסת האנדרואיד והאייפון לשוק. גרסה 6.5 עצמה, אשר מהווה שלב ביניים בלתי רצוי (לדברי סטיב באלמר עצמו) לפני ווינדוז מובייל 7, שתושק בשנה הבאה, זכתה לביקורת צוננת מכתבי הטכנולוגיה ולכתף קרה ממפעילות הסלולר בעולם. זאת, בעיקר מכיוון שלא הציגה חידושים של ממש ונשארה מיושנת כפי שהייתה בגרסה 6.1.

 

מכשיר ה-HD2 של HTC עורר ציפייה רבה בעת הכרזתו באוקטובר השנה, על אף היותו סמארטפון המריץ ווינדוס מובייל (גרסה 6.5). הסיבות לכך היו מוצדקות. המפרט הטכני המרשים, ממשק הHTC-Sense, המגיע לראשונה למערכת ההפעלה של מיקרוסופט (עוד על כך בהמשך) ומסך גדול הן רק חלק מהן.

 

HTC HD2. מגיע עם Windows Mobile 6.5 HTC HD2. מגיע עם Windows Mobile 6.5

 

כעת, לאחר שהמכשיר הגיע לארץ הקודש, חודש לאחר השקתו בעולם, הגיע הזמן לבדוק האם הציפייה השתלמה. נכון להיום לא ניתן לרכוש אותו דרך חברות הסלולר, אלא רק דרך ניופאן, יבואנית HTC בישראל, תמורת 4,200 שקל.

 

מסך גדול ואיכותי, המעבד המהיר ביותר לסמארטפונים

 

המפרט הטכני של ה-HD2 הוא כמעט חסר תקדים. הוא מהמכשירים הראשונים בעלי המעבד המהיר ביותר מסוגו כיום: Qualcomm Snapdragon במהירות 1 ג'יגה-הרץ. לשם ההשוואה, האייפון 3Gs, הפאלם פרה והנוקיה N900 הם בעלי מעבד במהירות 600 מגה-הרץ בלבד. בתוספת זיכרון RAM של 448 מגה-בייט, מובטח כי המכשיר יעמוד בכל המשימות שיוטלו עליו ואף יוכל לבצע כמה מהן במקביל בלי להתעייף, להיתקע ולחסל את הסוללה של עצמו ממאמץ. רק כדי לסבר את האוזן: גם הסמארטפון של גוגל, הנקסוס 1, צפוי להיות מצויד באותו מעבד בדיוק.

 

מסך ה-LCD של המכשיר הוא מהאיכותיים בשוק: 4.3 אינצ' הרגישים למגע בכל נקודה, אם על ידי אצבעות בני אנוש ואם על ידי סטיילוס מיוחד (שצפוי להיות זמין לרכישה בישראל בקרוב). הוא בעל תמיכה ב-65 אלף צבעים, תלת מימד (על ידי OpenGL) ואנימציות. הרזולוציה גבוהה מאוד והמראה חד, ברור ומרשים.

 

מהירות התגובה של מסך המגע משחקת תפקיד גם במקלדת הוירטואלית שלו. בדומה לאייפון, לסמסונג גלקסי ואחרים, ה-HD2 אינו כולל מקלדת פיסית. היא טובה מאוד בסך הכל ומגיבה מהר (אך לא כמו באייפון), אולם עדיין עשויה להוות חיסרון משמעותי למי שהתרגל להקליד עם מקשי פלסטיק.

 

מסך הבית המרהיב ביותר בשוק

מסך הבית ב-HD2, באדיבות HTC Sense מסך הבית ב-HD2, באדיבות HTC Sense

 

הייחודיות של המכשיר על פני סמארטפונים אחרים מסוגו היא כאמור ה-HTC Sense - ממשק מיוחד שפותח על ידי היצרנית הטייוואנית עבור מערכות הפעלה ווינדוס מובייל ואנדרואיד. מדובר במעטפת שלמה המתבטאת ביישומים הבסיסיים ובמסך הבית המרשים, ממנו ניתן לגשת כמעט לכל פונקציה במכשיר - החל מטלפון, מיילים ו-SMS, דרך אלבום תמונות, מוסיקה ולוח שנה וכלה במנהל משימות וגישה לרשתות חברתיות - כולם יישומים שלא נוצרו על ידי מיקרוסופט וייחודיים למכשיר. כמו כן, מסך הבית כולל ווידג'טים מובנים של מזג אוויר, תאריך, פגישות קרובות וקיצורים לאפליקציות, דפי אינטרנט ואנשי קשר בהתאמה אישית.

 

ה-HTC Sense הוא תוספת עשירה ומוצלחת, המשנה לחלוטין את אופי המכשיר, עד כדי כך שאתם עשויים לשכוח שאתם מריצים סמארטפון של מיקרוסופט. 90% מהפעולות במכשיר ניתנות לביצוע מתוך מסך הבית. ניתן לבטל את ה-Sense דרך מסכי ההגדרות, אולם הממשק שיתקבל יהיה עלוב למדי.

 

אפליקציות, אפליקציות, אפליקציות

 

מלבד יישומי ה-HTC שצוינו לעיל, ה-HD2 מכיל גם קליינט טבעי ליוטיוב ולטוויטר הניתנים לגישה ממסך הבית (כאשר בטוויטר הצגת ציוצים בעברית בעייתית). הוא מתיימר להציע גם אינטגרציה מובנית עם פייסבוק, על ידי הטמעת אנשי הקשר ברשת החברתית לתוך ספר הכתובות. עם זאת, הניסיון שלנו לעשות זאת לא נחל הצלחה, ומלבד הפרופיל האישי, ספר הכתובות נשאר ריק.

 

עם זאת, מכורי פייסבוק לא צפויים להישאר בידיים ריקות: הם יכולים להוריד בחינם את האפליקציה של הרשת החברתית מחנות היישומים של ווינדוס מובייל, ה-Marketplace. חנות זו, אשר הוקמה בעקבות האפסטור של אפל והאנדרואיד מרקט של גוגל, עדיין לא מדגדגת את מתחרותיה. היא מכילה כ-400 יישומים בלבד (בהשוואה לכ-120 אלף באפסטור ו-20 אלף באנדרואיד מרקט) - אולם היא נמצאת בתהליך התפתחות מתמיד וכבר כיום ניתן למצוא בה יישומים ששווים הורדה.

 

בנוסף למרקטפלייס, אפשר גם להתקין במכשיר, כמו בכל סמארטפון של ווינדוס מובייל, אפליקציות חיצוניות, המסתובבות ברחבי הרשת (לדוגמה כאן) - החל מערכות נושא, דרך מנהלי משימות ותוכנות GPS וכלה בכלי מערכת ובמשחקים. זה כמובן טוב ויפה, ומאפשר גמישות רבה ואפשרויות אינסופיות, אך אינו משתווה לחוויה ולנוחות שבהורדה ורכישה דרך חנות אפליקציות ייעודית.

 

זוהי אחת מהתוכנות אשר קיימות ב"שוק החופשי" עבור ווינדוס מובייל, כפי שהיא נראית על ה-HD2:

 

 

עוד יתרון של הווינדוס מובייל הוא הנוכחות של מוצרי מיקרוסופט לסוגיהם: סינכרון עם אאוטלוק ו-Exchange, עבודה על קבצי אופיס (וורד, פאוור פויינט, אקסל ו-OneNote), צ'יטוט במסנג'ר, חיפוש ב-Bing וסיור קבצים בסגנון "חלונות" המוכרת הן רק חלק מהדוגמאות. עם זאת, רוב היישומים נוחים פחות לעבודה באמצעות אצבעות בלבד. הממשק מורכב מתפריטים ומקשים קטנים, אשר ממחישים יותר מכל כיצד עשוי היה להיראות ה-HD2 אילו לא היה מצויד ב-HTC Sense ומתבסס רק על ווינדוס מובייל המיושנת.

 

גלישה באינטרנט: נוחה ובמהירות טובה

 

בכל הנוגע לגלישה ב-HD2, היא סבירה, וגם זה לא בזכות מיקרוסופט. האקספלורר שמגיע עם המכשיר הוא איטי, מסורבל ואינו תומך במולטי-טאצ' (המאפשר, למשל, זום-אין וזום-אאוט באמצעות האצבעות, כמו באייפון). הדפדפן ש-HTC מציעים, ואליו ניתן להגיע דרך ה-Sense הוא Opera Mobile. על אף התמיכה במולטי-טאצ', והאפשרות להפוך את המכשיר ולקרוא באופן אופקי, Opera אינו תומך בפלאש. בנוגע לטעינת הדפים, הדפדפן מהיר יחסית, גם אם הוא מתקשה לעיתים לטעון אתרים בעברית בצורה טובה מבחינה ויזואלית, וקצת מגמגם בזום ובמעבר בין עמודים וטאבים.

 

באתר Technobuffalo ביצעו השוואה מקיפה ומומלצת של חוויית הגלישה באייפון וב-HD2:

 

 

מצלמה מרשימה, מעטפת קשיחה, חיי סוללה טובים

 

ה-HD2 עצמו בעל מראה יוקרתי מאוד. הוא מצויד במעטפת קשיחה, מסך עמיד וחמישה כפתורים בקדמת המכשיר: Send ו-End, קיצור דרך למסך הבית, תפריט ה-Start של הווינדוס וכפתור לחזרה אחורה. מלבד זאת ישנה גם מצלמת 5 מגה-פיקסל איכותית למדי, המכילה, פלאש, זום ואוטו-פוקוס. ניתן גם להגדיר מתוך יישום המצלמה את הבהירות, הקונטרסט ועוד.

 

חיי הסוללה של המכשיר טובים מאוד, בעיקר בהתחשב בכך שמדובר במחשב לכל דבר, והיא שורדת, גם אם בקושי רב יחסית, יום עבודה מלא. ניתן גם להחליף סוללה כאשר זו שבמכשיר נגמרת, ולהישאר זמינים תמיד.

 

זיכרון המכשיר קטן מאוד כשלעצמו - 512 מגה בייט בלבד, אולם הוא תומך בכרטיסים חיצוניים עד לגודל של 32 ג'יגה. ניתן לאחסן בהם תמונות, שירים ויישומים ובעצם כל קובץ שהוא.

 

המצלמה של ה-HD2 שוכנת בגב המכשיר המצלמה של ה-HD2 שוכנת בגב המכשיר

 

סיכום

 

מבחינת חומרה, HTC HD2 הוא מהסמארטפונים האיכותיים והמתקדמים ביותר בעולם, כל שכן בישראל. נקודת התורפה שלו היא מערכת ההפעלה שלו. אמנם HTC עשו עבודה מעולה עם ה-Sense, אך כאן טמון גם חסרונו של המכשיר: הוא נופל בין הכיסאות.

 

בסופו של דבר, ה-HD2, על אף יתרונותיו הרבים, פונה לקהל יעד מאוד מצומצם: חסידי ווינדוס מובייל שרוצים קצת יותר, או משתמשים פשוטים שמוכנים להתפשר על בסיס של מערכת הפעלה סלולרית בינונית, בה לא ישתמשו רוב הזמן, אך ישלמו עליה לא מעט כסף.

 

מידע נוסף:

 

סקירה של Windows Mobile Marketplace, חנות האפליקציות של ווינדוז מובייל

 

מדריך להתקנת אפליקציות מחוץ ל-Marketplace בווינדוס מובייל

 

(לעוד מדריכים, טיפים וסקירות על ווינדוס מובייל ופלטפורמות נוספות: ערוץ סמארט-אפ - smartapp.calcalist.co.il)

 

(ל-RSS של סמארט-אפ)
בטל שלח
    לכל התגובות
    x