$
אינטרנט

סימנטק: 89% מהדואר הוא דואר זבל

על פי דו"ח שפרסמה חברת אבטחת המידע, כרבע מכלל דואר הזבל העולמי נשלח מארצות הברית. הנושאים הפופולריים לספאם הם מייקל ג'קסון, ברק אובמה והארי פוטר

אבנר קשתן 16:0606.08.09

היקף דואר הזבל עמד ביוני השנה על כ-89% מכלל תעבורת הדואר האלקטרוני בעולם. למרות האחוזים העצומים, מדובר בירידה קלה יחסית לחודש שקדם לו - במאי הגיעה כמות דואר הזבל לשיא של כ-93%. כך עולה מדו"ח שפרסמה חברת אבטחת המידע סימנטק, יצרנית תוכנת האנטי-וירוס נורטון. 

 

הדו"ח מראה שבחודש אפריל ובחודש דצמבר 2008 היקף הספאם ירד לשפל של בין 70% ל-75%, לאחר שספקיות אינטרנט שאירחו את שולחי הספאם נותקו מהרשת, אבל שולחי הספאם עברו לספקיות אחרות, והיקף הדואר חזר לרמות הקודמת בתוך שבועות בודדים.

 

על פי הדו"ח, המונחים ומילות המפתח הפופולריים ביותר בקרב הספאמרים כוללים את מייקל ג'קסון, שגל תאוריות הקונספירציה סביב מותו הוביל למיליוני הודעות ספאם בעלות כותרות בנוסח "מי רצח את מייקל ג'קסון?" או "מייקל ג'קסון עוד חי: הוכחה". הנשיא ברק אובמה, העסוק בימים אלה בקידום ביטוח הבריאות בארה"ב, הוביל לשילוב מעניין: הודעות ספאם מסורתיות בנוסח "קנה תרופות בזול" משולבות עם אקטואליה, עם כותרות כמו "אובמה הקים בית מרקחת מקוון" ו"לפני שאובמה מונע ממך תרופות: קנה מאיתנו".

 

שילוב נוסף הוא בין תרמיות "עוקץ ניגרי" לבין נושאים פופולריים, כמו הודעת ספאם נפוצה המודיעה לנמען כי הוא זכה בהגרלת פיס למכשפים על שם הארי פוטר. תרמיות עוקץ כאלה מהוות כ-9% מכלל הספאם, והן מפגינות מקוריות ויצירתיות בעקיפת מנגנוני חסימת ספאם על ידי פנייה לרשתות חברתיות.

 

על פי הדו"ח, 25% מכלל דואר הזבל העולמי נשלח ממחשבים בארצות הברית, עלייה של כ-2% מחודש יוני. במקום השני ברזיל עם 12%, והרחק מאחור נמצאות קוריאה הדרומית, טורקיה והודו עם 4-6% מכלל התעבורה. למרות שכ-46% מהספאם מגיע מכתובות דואר סיניות, רק 3% ממנו מגיע בעצם משרתים הממוקמים בסין.

 

בנוסף לדו"ח הספאם, פרסמה סימנטק גם דו"ח על מצב הונאות הפישינג בעולם. פישינג (Phishing, "דיוג") פירושו ניסיון להוציא ממשתמשים פרטי חשבונות בנק, סיסמאות וכרטיסי אשראי באמצעות הודעות דואר מזויפות ואתרים המתחזים לאתרי מסחר ובנקאות לגיטימיים.

 

על פי הדו"ח, חלה עלייה של 52% במספר התקפות הפישינג בחודש האחרון. סימנטק הזהירה כי יותר מ-60% ממתקפות הפישינג בוצעו בעזרת כלים אוטומטיים, הנכתבים על ידי האקרים ונמכרים לנוכלים המשתמשים בהם להונאות. גם בתחום הפישינג מובילה ארה"ב, שבה ממוקמים כ-42% מהאתרים המזויפים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x