$
הייטק והון סיכון

"סין מציעה הזדמנויות לא רק למשקיעי ענק"

חברת ANTT הסינית אמורה להיות גשר בין משקיעים בארץ לשוק הטכנולוגיה בסין. "ישראלים נכשלים שם בגלל פערי גישה ותרבות", אומר מנכ"ל החברה וון טונג

מאיר אורבך 15:3604.08.09

לאחרונה פרסמה סוכנות הידיעות "רויטרס" ידיעה שמשכה את תשומת לבם של משקיעי טכנולוגיה בישראל: פיטנגו, קרן ההון סיכון הגדולה בארץ, תשתף פעולה עם שנזן קפיטל הסינית להקמת קרן להשקעות בסין בהיקף צנוע יחסית, של עד 200 מיליון דולר.

 

"בסין לא חייבים להשקיע מאות מיליוני דולרים כדי להצליח", אומר ל"כלכליסט" אבי קרבס, מנכ"ל קרן ההון סיכון "תעוזה", המשקיעה ב־ANTT הסינית, המתמחה בגישור בין חברות טכנולוגיה ישראליות לבין השוק הסיני. "אף שהשקענו סכומים הרבה יותר קטנים מאשר קרנות ישראליות אחרות שפעילות בסין, אני מאמין שנראה תשואה גדולה יותר על ההשקעה שלנו. עסקה גדולה אחת בשוק הסיני מקבילה להצלחה בהרבה מדינות בעולם", מוסיף קרבס.

 

עד כה הושקעו בחברה הסינית, מאז הקמתה ב־2006, כ־2 מיליון דולר. רבע מהסכום הגיע מקרן תעוזה, והשאר מחברת ההשקעות AGI בניהולם של רמי גוטרמן וגרשון שטיכמן.

 

מימין: גרשון שטיכמן, וון טונג ואבי קרבס. "מכירים את האנשים הנכונים בסין" מימין: גרשון שטיכמן, וון טונג ואבי קרבס. "מכירים את האנשים הנכונים בסין" צילום: נמרוד גליקמן

 

הראיון עם קרבס מתקיים על רקע ביקורו בישראל של מנכ"ל ANTT וו טונג. "עד שהגעתי ל־ANTT עבדתי בעיקר עם חברות ענק דוגמת ALCATEL, IBM ו־AVAYA. הגודל שלהן מאפשר להן להיכנס עצמאית לסין, אבל גם להן קשה ולוקח הרבה זמן להצליח", אומר וו טונג. "חברות ישראליות רבות שלא מכירות את השוק ונעדרות משאבים עצומים חוששות מכניסה לשוק הסיני. אחרות, שניסו להיכנס לסין בכוחות עצמן, נכשלו בעיקר בשל פערי גישה ותרבות".

 

פערי התרבות האלה מורגשים היטב כאשר וו טונג מתבקש להצטלם לכתבה. בתחילה הוא מביע חוסר נחת מהרעיון, ומסביר שבסין להצטלם נחשב מזל רע. "חברות ישראליות לא יכולות להבין את השוק הסיני, ובעיקר להכיר את האנשים הנכונים בכל ארגון. ישראל היא מדינה קטנה מאוד ולכן קל להכיר בה את כל מקבלי ההחלטות הרלבנטיים. לצ'יינה מובייל יש 400 מיליון מנויים בסין. כדי להגיע לאדם הנכון בחברה הזו, שיתעניין בטכנולוגיה הישראלית ויוכל גם להחליט לרכוש אותה, חייבים להכיר את השוק הסיני", אומר וו טונג.

 

המשבר הכלכלי הגיע גם לשוק הסיני: ההשקעות הזרות בחברות בסין ברבעון השני של 2009 ירדו ב־80% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, כך לפי דאו ג'ונס ונצ'ר סורס. עם זאת, הכלכלה הסינית צפויה להמשיך לצמוח גם השנה, בשיעור של 8.5%. "אני עובד עכשיו עם חברת פרסיי הישראלית, המוכרת טכנולוגיה לזיהוי קולי. הצלחנו ליצור לה עסקה יפה עם אחד הבנקים הגדולים בסין. ההצלחה הזו נובעת רק מההיכרות שלנו ומיכולתנו לבחור את האנשים המתאימים בכל ארגון", טוען וו טונג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x