$
חדשות טכנולוגיה

ארגוני זכויות בארה"ב דורשים: לא למעקב GPS ללא צו

אגודת זכויות האדם וארגון ה-EFF, המגן על פרטיות גולשים ברשת, דורשים מבית משפט פדרלי שלא יקבל כראיות נתוני מעקב שביצע האף-בי-איי באמצעות מתקן GPS

יוסי גורביץ 13:1704.03.09
האם מעקב אחר חשוד באמצעות מתקן GPS מהווה חיפוש? האם שוטרים יכולים פשוט לעקוב אחרי אדם באמצעות מכשיר כזה, או שהם צריכים צו של בית משפט לצורך כך? ארגוני זכויות בארצות הברית טוענים שמדובר בחיפוש לכל דבר, וככזה עליו להיות מכוסה על ידי החוקים הנוגעים לחיפוש. כך מדווח הרג'יסטר הבריטי.
הטכנולוגיה החדשה מאפשרת למשטרה לעקוב "אחרי מספר בלתי מוגבל של אנשים, מבלי לצאת מהמשרד" הטכנולוגיה החדשה מאפשרת למשטרה לעקוב "אחרי מספר בלתי מוגבל של אנשים, מבלי לצאת מהמשרד" צילום: בלומברג

 

ה-EFF, ארגון המגן על זכויות גולשים ומקדם פרטיות ברשת ובמרחב האלקטרוני, ואגודת זכויות האדם של ארצות הברית (ה-ACLU), הגישו אתמול (ג') מסמך לבית המשפט הפדרלי בוושינגטון, שבו נידון ערעורו של אנטואן ג'ונס. סוכני אף-בי-איי התקינו בג'יפ של ג'ונס, החשוד כסוחר בקוקאין, מכשיר GPS, ולאחר מכן עקבו אחר כל ביקור שביצע באמצעות הג'יפ. בנתונים על תנועותיו של ג'ונס השתמשו חוקרי האף-ביי-איי כראיות בכתב אישום שהגישו נגדו ונגד ארבעה אחרים, שלטענת הרשויות רכשו ממנו את הסם. כתב האישום מתבסס, בין השאר, על מיקומו של הרכב המנוטר.

 

לטענת ה-EFF וה-ACLU, קבלת נתוני ה-GPS כראיה תביא לכך שרשויות החוק יוכלו לעקוב, ללא הרף, ללא מאמץ וללא צו אחרי רוב תושבי ארצות הברית "בלי לצאת מהמשרד". אם יותר להשתמש במידע שהושג באמצעות מעקב GPS כראיה, כתבו עורכי הדין של הארגונים, "איש לא יוכל להיות בטוח מפני מעקב מסביב לשעון אחר תנועתו והאנשים שאיתם הוא נפגש, מעקב המתבצע באמצעות רשת לוויינים ומחשב מרוחק, שיכול בכל עת לציין את מיקומו המדויק ואת המקום שבו היה בכל רגע". עוד ציינו עורכי הדין כי המכשיר מסוגל לזהות ביקור של אדם בביתו, אצל רופא או אצל פסיכולוג – מידע שתקדימים כבר קבעו כי להשגתו יש צורך בצו.

 

רשויות החוק עושות שימוש נרחב והולך ב-GPS: בכמה מקרים הוא כבר הביא להרשעה ואף להוצאה להורג של חשודים. עורכי הדין של ה-ACLU וה-EFF ציינו כי בלוס אנג'לס ניידות המשטרה מצוידות ברובים המסוגלים לירות חצים המכילים מערכת GPS זעירה בכלי רכב חולפים; הם ציינו עוד כי במחוזות ארלינגטון ופיירפקס, הקרובים לוושינגטון, השתמשו רשויות החוק ב-GPS 229 פעמים במהלך חקירותיהם בשנים 2008-2005.

 

טרם נקבע מועד לדיון בערעורו של ג'ונס.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x