$
המדריך

שש דרכים לשדרג את האייפוד

הגיע הזמן לקחת את האייפוד עצמו לקצה היכולת. והנה 6 דרכים לעשות את זה: מהעתקת שירים, סרטים וספרים מהאייפוד למחשב ובחזרה ועד חיבור למערכת הסטריאו באוטו

רן יניב הרטשטיין 16:5327.12.08
האייפוד הוא ללא ספק נגן המוזיקה הנייד הפופולרי ביותר, אבל הוא רחוק מלהיות הנגן הנייד המתקדם ביותר. יש הרבה דברים שהאייפוד פשוט לא יודע לעשות, או שצריך הרבה מאוד עזרה מבחוץ כדי לעשות אותם. אספנו עבורכם מספר המלצות שיעזרו לכם להפיק את המיטב מהתכונות שהאייפוד מציע ממילא, וגם להוסיף לו כמה תכונות חדשות.  
אפשר להפיק ממנו יותר. אייפוד אפשר להפיק ממנו יותר. אייפוד צילום: בלומברג

 

העתיקו שירים מהאייפוד למחשב

 

משתמשים רבים מתלוננים על הצורך להשתמש ב-iTunes כדי להעתיק שירים אל האייפוד, אבל האמת היא שהרבה יותר קשה להעתיק שירים מהאייפוד. אפשר אמנם להגדיר את האייפוד ככונן קשיח ולהגיע ישירות לכל השירים שמאוחסנים בו, אבל הם שמורים בקבצים ממוספרים ללא שום מידע על תוכנם - אין שום דרך לדעת איפה כל שיר נמצא.

 

במקום לנסות לנחש איפה נמצא שיר אחד מתוך אלפים, יש מספר תוכנות ייעודיות שמציגות את כל השירים באייפוד בצורה קריאה וידידותית, ומאפשרות להעתיק אותם לכונן הקשיח. תחת חלונות, האפשרות הנוחה ביותר היא SharePod, תוכנה חינמית שלא מצריכה התקנה ופועלת ישירות מהאייפוד. עם SharePod, אפשר לעיין בכל השירים באייפוד לפי אמנים, אלבומים, רשימות השמעה או כל מילת חיפוש אחרת, ולהעתיק אותם למחשב בכמה לחיצות קצרות.

 

תחת Mac OS X, התוכנה החינמית-לשעבר Senuti פועלת כמו iTunes, רק בכיוון ההפוך - היא מאפשרת לנגן שירים מהאייפוד ולהעתיק אותם למחשב. גרסת הניסוי פועלת ל-30 יום, ורישיון לכל החיים עולה 18 דולר. משתמשי לינוקס לא צריכים ללכת רחוק בשביל להעתיק שירים מהאייפוד - רוב תוכנות המדיה הפופולריות למק, ביניהן Amarok ל-KDE ו-Rhythmbox (קישור: http://projects.gnome.org/rhythmbox/) ו-Banshee ל-Gnome יודעות להעתיק שירים מהנגן למחשב.

 

קראו ספרים

 

אחד הפיצ'רים הפחות מוכרים באייפוד הוא הרשימות, קטעי טקסט שאפשר לקרוא על המסך. כדי להציג אותם, בחרו את Extras ולאחר מכן את Notes. כברירת מחדל, כל אייפוד כולל קטע אחד שמסביר איך להשתמש ברשימות.

 

רשימות באייפוד, מחולקות לתיקיות לפי שפות רשימות באייפוד, מחולקות לתיקיות לפי שפות צילום מסך: apple.com
המסך הגדול והאיכותי של האייפוד יכול להיות תחליף זול ופשוט לקורא ספרים אלקטרוניים, אבל תהליך העלת הרשימות לאייפוד מעט מסורבל. ראשית כל, צריך להפעיל את האייפוד ככונן קשיח, לפי ההוראות באתר של אפל. לאחר מכן, יש להעתיק את הרשימות כקובצי טקסט לתוך התיקיה Notes בתוך האייפוד - אפשר להעתיק קבצים ששוקלים 4KB ומטה.

 

כמובן, הרשימות האלה לא חייבות להיות רשימות לקניות במכולת. אפשר לשמור באייפוד ספרים שלמים, אם כי יש צורך לחלק קובצי טקסט ארוכים לפני שאפשר להעלות אותם לאייפוד, כדי להתגבר על מגבלת המקום. באתר eBook Hound תוכלו לבצע את ההמרה בחינם - בחרו קובץ טקסט, אתר אינטרנט או פיד RSS, ותקבלו אותו בחזרה, מחולק ומותאם לקריאה באייפוד. באותו אתר תוכלו למצוא גם מגוון ספרים אלקטרוניים.

 

הקשיבו לספרים

 

המסך של האייפוד אמנם נוח לקריאה, אבל אין צורך לאמץ את העיניים כדי "לקרוא" ספרים באייפוד. במקום זאת, אפשר לקנות או להוריד ספרים בפורמט קולי. תצטרכו להתרגל להקשיב לספרים במקום לראות אותם, או לקרוא עם האוזניים במקום עם העיניים, אבל לספרים קוליים יש יתרון עיקרי על ספרים מודפסים: אפשר להאזין להם בזמן שעושים דברים. הנסיעה לעבודה והאימון במכון הכושר יכולים להיות הרבה יותר קצרים ונעימים אם תנצלו את הזמן בשביל להאזין לספר.

 

המקור הטוב ביותר לספרים קוליים לאייפוד הוא Audible, הודות לאינטגרציה עם iTunes. התשלום הוא על בסיס מנוי חודשי - מנוי רגיל, לספר אחד בחודש, עולה 15 דולר; מנוי פרמיום, לשני ספרים בחודש, עולה 23 דולר בחודש. גם בחנות המוסיקה העצמאית eMusic אפשר למצוא ספרים קוליים. המבחר קטן יותר, אבל המחיר נמוך יותר: 10 דולר בחודש לספר אחד. ספרים מוקלטים בעברית אפשר למצוא ב-Sonicbooks, במחירים שנעים בין 30 ל-70 ש"ח לספר.

 

צפו בסרטים

 

כמעט כל הדגמים של האייפוד מהשנים האחרונות תומכים בווידיאו, אבל אף אחד מהם לא מזהה את פורמטים נפוצים כמו DivX/XviD, פלאש או Windows Media. כדי להעביר את הסרטים והסדרות שכבר יש לכם על המחשב לאייפוד, תצטרכו להמיר אותם לאחד הפורמטים הבודדים שהאייפוד כן מכיר.

 

יש עשרות תוכנות להמרה ועריכה של וידיאו שיכולות להתאים למטרה, אבל רובן ככולן מורכבות בהרבה מכפי שנחוץ בשביל משימה ספציפית כל כך. עבור משתמשי שרוצים רק להכין סרטים לצפייה באייפוד, אנחנו ממליצים על Videora iPod Converter החינמית.

 

עם הפעלת התוכנה, בחרו את הדגם של האייפוד שברשותכם, בחרו את סוג ההמרה הרצויה (המרה של סרט מ-DVD, המרה של קובץ מהמחשב, או המרה של סרט מהרשת), ומלאו את שאר ההוראות המפורטות על המסך. אם תתבקשו לשנות את הגדרות הווידיאו, פשוט השאירו את ברירות המחדל - התוכנה תבחר את ההגדרות האידיאליות, בהתאם לדגם האייפוד שבחרתם בהתחלה. אפילו על מחשב חלש יחסית, זמן ההמרה יהיה קצר יותר ממשך הנגינה של קטע הווידאו (לדוגמה, המרת סרט קולנוע תסתיים בדרך כלל תוך פחות משעה וחצי).

 

תחת Mac OS X, מבחר תוכנות ההמרה הייעודיות לאייפוד גדול יותר, אבל מתוכן אנחנו ממליצים על iSquint החינמית, הוותיקה והנוחה ביותר. התהליך פשוט עוד יותר - גררו את הקבצים שאתם רוצים להמיר, בחרו את תיקית היעד עבור הקבצים המומרים, ולחצו על Start.

 

הקשיבו לאייפוד באוטו

 

iTrip, משדר FM לאייפוד של Griffin iTrip, משדר FM לאייפוד של Griffin

אין דבר טבעי יותר מאשר להקשיב למוסיקה בזמן הנהיגה, ואם אוסף המוסיקה שלכם כבר ממילא נמצא באייפוד, אין דבר טבעי יותר מאשר לשלב בין השניים. יש מספר אפשרויות לחיבור האייפוד למערכת הסטריאו ברכב - בחרו את האפשרות המתאימה ביותר בהתאם למידת ההשקעה שאתם מוכנים להקדיש.

 

הפתרון האוניברסלי לחיבור האייפוד למערכת הוא באמצעות משדר FM - מכשיר קטן שמתחבר לאייפוד והופך אותו למעיין תחנת רדיו קטנה, שאת שידוריה אפשר לקלוט באמצעות הרדיו במערכת. הייתרון העיקרי של שיטה זו הוא שהיא תעבוד בכל רכב, עם כל אייפוד, והיא לא מצריכה שום שינוי באוטו, במערכת או בנגן.

 

עם זאת, איכות השידור בדרך כלל לוקה בחסר, במיוחד באיזורים עירוניים בהם שידורים של תחנות רדיו אחרות עשויים לגלוש לתוך התחנה הקטנה שלכם. כמו כן, זהו לא בהכרח פתרון זול. משדר FM פשוט יעלה בין 75 ל-150 ש"ח, ויוכל להתחבר לכל נגן מוסיקה בחיבור האוזניות. משדר FM ייעודי לאייפוד, שמתחבר לחיבור הקנייני בתחתית המכשיר, יהיה יקר עוד יותר (100 עד 200 ש"ח), אבל יוכל להשתמש בסוללה של האייפוד ולא יחייב חיבור למקור כוח חיצוני.

 

אפשרות זולה יותר, אבל פחות זמינה, היא חיבור בכבל Auxilary - כבל שמחבר את האייפוד מחיבור האוזניות ישירות למערכת. עיינו בחוברת ההוראות של המערכת או הרכב כדי לברר אם יש לכם חיבור כזה. במקרים מסויימים, החיבור יהיה אחורי ותצטרכו למתוח כבל מאוחרי המערכת אל פנים האוטו, דרך תא הכפפות למשל. מומלץ להעזר במתקין.

 

האפשרות הטובה ביותר, אבל גם היקרה ביותר, היא חיבור ישיר של האייפוד עם כבל USB. עם חיבור כזה, אפשר לשלוט באייפוד ישירות מהמערכת - להעביר שירים ולעצור את הנגינה, לעיין ברשימות השמעה ועוד. זה לא רק יותר נוח, זה גם יותר בטוח, ולא מבזבז את הסוללה.

 

אפל עובדת בשיתוף פעולה עם יצרניות רכב רבות כדי להוסיף את הפיצ'ר הזה למכוניות חדשות, ובדרך כלל אפשר להזמין אותו במיוחד בעת קניית רכב חדש. אם אתם מעדיפים פתרון בטווח המחיר שמתחת ל-100,000 ש"ח, אפשר גם פשוט לקנות מערכת חדשה.

 

כמעט כל חברות הסטריאו מציעות דגמים שכוללים תמיכה ספציפית באייפוד, או מתאמים שמוסיפים חיבור כזה לדגמים ישנים. התוספת במחיר לעומת דגם מקביל ללא חיבור USB תהיה קטנה. חפשו מערכת שתומכת בחיבור ישיר לאייפוד באמצעות כבל USB. ודאו שחיבור ה-USB תומך ספציפית באייפוד - חפשו את הסמל Made for iPod, שמעיד על שיתוף פעולה בין יצרנית המערכת לאפל.

 

עשו זאת בעצמכם 

 

שוק האביזרים והתוספים לאייפוד גדול יותר מהשוק של כמה מהנגנים המתחרים, אבל זה לא אומר שאתם צריכים לתמוך בו. במקום להשקיע מאות שקלים בעזרים חיצוניים, נסו לבנות אותם בעצמכם בהשקעה קטנה בהרבה.

תחנת עגינה לאייפוד, עשויה מלגו תחנת עגינה לאייפוד, עשויה מלגו צילום: מתיו קרפנטר cc-by-sa

 

לדוגמה, תחנת עגינה לאייפוד עולה כ-300 ש"ח באתר של iDigital, אבל אתם יכולים ליצור תחנת עגינה פשוטה משל עצמכם באמצעות האביזרים שמגיעים עם הנגן וכמה חומרים פשוטים, כמו קופסת קרטון או לגו.

 

גם מארזים לאייפוד עולים בדרך כלל הרבה יותר ממה שהם שווים, ולא צריך אצבעות זהב בשביל להכין מארז מקושט מבד, מפנימית של אופניים, מווקמן ישן, מקופסת סוכריות, ואפילו פשוט מקרטון.

 

אם יש לכם ידע בסיסי באלקטרוניקה, מסתובבות ברשת הוראות לפרויקטים קצת יותר מורכבים - תוכלו להטעין את האייפוד מהאופניים, באמצעות מנואלה, או בעזרת אנרגיית השמש. עם עוד קצת השקעה תוכלו לחבר את האייפוד שלכם למגבר משפופרות ואקום, להשתמש בסוללה של האייפוד כמקור אנרגיה למכשירים אחרים, לחבר כונן קשיח חיצוני כדי להגדיל את נפח האחסון, לבנות מגברים ניידים לאוזניות, ועוד.

 

מידע נוסף

 

iPod and iTunes Hacks / Hadley Stern - ישן, אך עדיין רלבנטי. טיפ לדוגמה (קישור ל-PDF): לקרוא אימייל באייפוד.

 

DIY iPod Projects / Guy Hart-Davis - מגוון פרוייקטים ברמות שונות, החל מהעברת הסרטים הביתיים לאייפוד וכלה בהחלפת מערכת ההפעלה.

 

מאגר מדריכים לתיקון נגני iPod מכל הגרסאות

 

 

מדריכים נוספים:

 

איך לסחוט את המיץ מ-iTunes

 

מרכיבים את רשימת השירים המושלמת

 

iTunes: התוספות הקטנות שעושות את כל ההבדל

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x