$
דו"ח טכנולוגי

טכנולוגי על הבוקר: גוגל גונבת לקוחות ממיקרוסופט

גוגל ממליצה לעבור לפיירפוקס או לכרום, מה ששוטר מושחת אחד יכול לעשות עם מאגר מידע, מדענים אמריקאים גורמים לאח הגדול להשמין מנחת ומהו הרגע המתסכל ביותר של השנה

יוסי גורביץ 09:4421.12.08

דוד נגד גוליית, טייק 2

 

גולש באקספלורר? לגוגל יש המלצות אחרות גולש באקספלורר? לגוגל יש המלצות אחרות צילום מסך: google.com

גוגל נכנסה לאחרונה לשלב קשוח במיוחד במאבק מול מיקרוסופט, שלאחרונה נראית הרבה פחות כמו הגודזילה המרושעת שצייר דמיונם של גיקי שנות השמונים ויותר כמו לטאה מפרפרת שלא מבינה מה קורה לה: היא גונבת את הלקוחות של מיקרוסופט באמצעות ג'ימייל.

 

משתמשי ג'ימייל שבעוונותיהם משתמשים גם בדפדפן אקספלורר, גילו לאחרונה קישור אדום בוהק ונוצץ כשהם נכנסים לחשבון שלהם. הקישור הלה מזמין אותם ללמוד כיצד יוכלו לקבל שירות מייל מהיר יותר. כשהם מקליקים עליו, גוגל מסבירה להם בסבלנות ובנימוס שהם טכנוצילים, שכל מי שקולי כבר מזמן לא משתמש באקספלורר, ומזמינה אותם להשתמש בדפדפן מתקדם יותר – נניח, כרום של גוגל עצמה, או אפילו פיירפוקס.

 

פיראטים: 12,347,893,653, תעשיית ההקלטות: 0

 

התאחדות RIAA, ארגון הגג של תעשיית ההקלטות האמריקאית, הניפה שלשום (ו') את הדגל הלבן: בהודעה רשמית מסרה הקבוצה שאין עוד בכוונתה לרדוף משתפי קבצים ולהעמיד אותם לדין. אם לדייק, היא הודיעה שהיא תפסיק לרדוף אחרי משתפי קבצים "מן השורה", אבל תמשיך להילחם בעבריינים כבדים באמת.

 

אבל לפני שקופצים משמחה, צריך להבין שתעשיית ההקלטה לא הפסיקה את מלחמתה בגנבי התוכן, אלא פשוט העבירה את התפיסה שמשתמשים אשמים עד שהוכח אחרת לשלב גבוה יותר. על פי השיטה החדשה, ה-RIAA תודיע לספקיות הרשת שלקוח מסוים מתנהל כאילו הוא גונב קבצים, הספקית תודיע ללקוח במייל שהוא חשוד, תשלח לו עוד כמה מיילים, ואם ההתנהגות שלו לא תשתנה – נניח, משום שהוא לא משתמש בכתובת המייל שהעניקה לו הספקית לפני שנים – ספקית הרשת תנתק אותו.

 

כלומר, במקום ללכת לכל ההליך המייגע של תביעה בבית משפט, שמצריך ראיות וכל זה, משתמשים חשודים – שבהחלט ייתכן שמישהו אחר רכב על הפס שלהם – פשוט ימצאו עצמם מנותקים. ולמי שחושב שלא יהיה מאגר מידע של משתמשים "חשודים", שיועבר בין ספקיות הרשת, יש לי נדל"ן משובח למכור לו, קצת ממערב לקו החוף.

 

האם אתם סומכים על המשטרה?

 

מכל הסקרים שנערכו לאחרונה, התשובה היא "לא". אז הנה משל מבריטניה, על שוטר מושחת ומאגר מידע. אמרדיפ סינג ג'והאל, בן 29, קיבל גישה לקרימאינט, מאגר המידע החשאי והשמור מכל משמר של משטרת בריטניה האמיצה.

 

ג'והאל לא היה כל כך מרוצה מהמשכורת שלו – שאגב, עדיפה משמעותית, באדיבותו של משרד האוצר, על זו של שוטר ישראלי מתחיל – אבל היתה לו רוח יזמות. נתנו לו לימונים, והוא ניסה לעשות מהם לימונדה: הוא יצר קשר עם כל מיני טיפוסים מפוקפקים שהורשעו בעבר, והודיע להם בעליצות שהוא לא יודיע לכל החברים/שותפים/לעבודה שלהם שהם פדופילים/משתמשים בסמים קשים/ סוטי מין כבדים. תמורת "המחווה הג'נטלמנית" הזו, כפי שכינה אותה ג'והאל, הוא דרש סכומים מינוריים – בשום מקרה לא יותר מ-89,000 ליש"ט.

 

ולנמשל: בריטניה ידועה בדליפות ממאגרי המידע שלה, שלעיתים נראה כאילו יש אחת מהן לפחות מדי יום. אבל ממשלתנו היקרה עומדת לפתוח מאגר מידע כולל וטוטאלי, על כולנו, והיא תעמיד אותו לרשות שוטרים שמקבלים שכר נמוך ופקידים בדרג זוטר במשרד הפנים שמקבלים לא הרבה יותר. בריטניה היא השליטה הקודמת של המקום הזה, ונראה שאנחנו פשוט מסרבים ללמוד את לקחיה.

 

פייסבוק מזנקת

 

בסוף השבוע דיווחה פייסבוק שהיא שברה קו נוסף, ושכעת יש לה כ-140 מיליון משתמשים פעילים. נכון שהנתון הזה כולל גם טיפוסים כמוני, שנכנסים לפייסבוק בעיקר כשהוא דורש מהם להגיב לבקשת חברות של מישהו שמעולם לא פגשו (ושמקבלים תשובה שלילית), אבל זה עדיין הרבה מאד: בשבועות האחרונים, על פי החישוב, הצטרפו לפייסבוק 600,000 איש מדי יום.

 

בנובמבר דיווחה פייסבוק על 120 מיליוני משתמשים פעילים; באוגוסט, על 100 מיליון. רובם המוחלט של המשתמשים שלה – כ-70% - נמצאים מחוץ לארצות הברית. הם מבזבזים יחדיו 2.6 מיליארד דקות מדי יום על פייסבוק, שהם כ-33.9 מיליארדי דקות מדי חודש – כמעט כמו הזמן שמשקיעים כל גולשי העולם בגוגל (41.6 מיליארדי דקות).

 

לא רע. לא רע בכלל. השאלה, כמובן, היא מי משלם על כל זה. ולשאלה הזו פייסבוק טרם מצאה תשובה.

  

האח הגדול. כל הזמן

 

מדענים באוהיו עשו צעדים ניכרים לקראת עתיד אמיץ וחדש, והם מתקרבים להגשמת סיוט הפאנאופטיקון – המעקב הבלתי פוסק אחרי כולם.

 

הפרופסור ג'יימס דייוויס מאוניברסיטת אוהיו יצר, יחד עם עוזר המחקר שלו קרתי'ק סאנקאראנאראיאנאן – זכרו את השם הזה – אלגוריתם שמאפשר למערכת מצלמות מעקב (מה שקראו פעם "טלוויזיה במעגל סגור") לזהות אדם או רכב.

 

ולא רק לזהות אותם, אלא גם לזהות את המיקום המדויק שלהם ולהעביר את המידע למצלמה אחרת, כדי שזו תוכל להמשיך ולעקוב אחריהם כשהם נכנסים לתחום שלה – וכל זה יתרחש ללא צורך בהנחיות ממפעיל אנושי.

 

דיוויס עובד עכשיו על קוד שיאפשר לזהות מתי אדם עוסק ב"פעילות אסורה", או מה שנראה ככזו. ממשלת הממלכה המנוטרת, בריטניה, אלופת העולם במספר מצלמות אבטחה למטר רבוע, כבר הביעה עניין ניכר באלגוריתם של דיוויס וסאנקאראנאראיאנאן, ומשרד הפנים שלה מעוניין מאד ב"רשת אסטרטגית כלל ארצית יעילה של מצלמות אבטחה". האח הגדול מביט בך. כל הזמן. הלו, חברים – "1984" הוא נבואת חורבן, לא חוברת הוראות.

 

קצרצרים

 

בעלי מניות אפל מבקשים את עזרת הציבור בחיפושם אחר גבר לבן, גבוה מהממוצע, ערמומי למראה, שלובש סוודרים שחורים ומחזיק דרך קבע באייפון, העונה לשם סטיב ג'ובס. מאז שאפל הכריזה שהמנכ"ל שלה לא יישא את נאומו השנתי בכנס מקוורלד, צנחו מניות החברה – וג'ובס לא נראה בפומבי, דבר שגורם למחזור בלתי פוסק של השמועות על מצבו הבריאותי.

 

ואולי זה מה שיגרום לו להופיע: אפל הרי מעולם לא ויתרה על תביעת הפרת זכויות יוצרים טובה. איכר יפני פיקח החל לשווק את התפוחים שלו כשהם מגולפים ומציגים את הלוגו של אפל ואייפוד. צריך לראות את זה בשביל להבין.

 

באופן שטרם הוברר, נחתכו בסוף השבוע כבלי תקשורת תת ימיים סמוך לאלכסנדריה שבמצרים, ותקלה נרשמה גם בכבלים הסמוכים לסיציליה. תעבורת המידע מהמזרח התיכון ואליו צפויה להפגע באופן ניכר עד תיקון התקלה.

 

סוקרים בריטים עם יותר מדי זמן על הידיים חישבו ומצאו את רגע התסכול-מגאדג'טים הגדול ביותר של השנה: בוקר חג המולד, בשעה 11:48. זה הרגע שבו אב המשפחה הממוצע מתפדח קשות מול ילדיו, כשהוא לא מצליח לגרום למתנה החדשה שלהם לעבוד. החישוב התבצע על פי העומס בקווי הסיוע הטכני, כך שהוא מדעי למדי.

 

ואם בחג המולד עסקינן, הרי שהרופאים – קבוצה משביתת שמחה בכל יום – מצאו תסמין חדש לקראת עונת החגים: "ברכי Wii", לחץ המופעל על הברכיים ושאר פרקים כתוצאה משימוש מאומץ בקונסולת המשחק הפופולרית. יאללה, יאללה. לכו תאכלו איזה סטייק עם גבינה עתירת כולסטרול, תעשנו איזה סיגר ושתו איזה ברנדי, ובקיצור - צאו לנו מהפרקים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x