בלוג בין הסלילים
הבלוג "קסטה" של פני ברסימנטוב מציע דיון מעמיק על עתיד תעשיית המוזיקה בעידן המידע הדיגיטלי, אבל גם חובבי מוזיקה נוסטלגיים ייהנו לבקר בו
פני ברסימנטוב שונאת mp3. "לא אוהבת את הצליל החלול לעומת הדיסק, לא אוהבת את כמויות השירים המועמסים על הנגנים ואת הזילות של הפרדת שיר מיצירה שלמה שנקראת אלבום". אולי זו הסיבה שלבלוג שפתחה בחודש מאי 2006 העניקה את השם "קסטה".
בפוסט ההיכרות שלה הסבירה: "הקסטה, לפני שהפכה להיות 'קלטת', היתה עבורי מדיה דומיננטית בתור אוהבת מוזיקה שרופה. לתמונה של קסטת TDK 90 עדיין יש עליי השפעה נוסטלגית".
ברסימנטוב כותבת ומרצה על מוזיקה במה שמכונה "העידן הדיגיטלי", והבלוג שהיא מפעילה מוקדש לאמנות העתיקה הזו, אבל בצורה מעט שונה מהמצופה. בקסטה לא תמצאו סקירות אלבומים, ביקורות של הופעות חיות או כל דבר שנוגע באופן ישיר ליצירה, אלא בחינה של הקשר בין האינטרנט לתעשיית המוזיקה, או במילותיה של ברסימנטוב: "אני מנסה לבדוק כיצד הרשת, דיגיטציה של מידע, אתרים, תוכנות ומה שמכונה תרבות דיגיטלית - משפיעים על מאזינים וצרכני מוזיקה, על מעריצים ואספני מוזיקה ועל היחסים בין הקהל ליוצרים".
"קסטה". רק אל תזכירו את המילה "קלטת" צילום: shutterstock
מגמות מוזיקליות
בראש עמוד הבית, למשל, מתנוסס בימים אלה סקר מפתיע, שבו תתבקשו להשיב מהם שירותי המוזיקה שהייתם רוצים לקבל כמנויים בספרייה ציבורית. תודו שלא חשבתם על הקישור. אם תגללו את העמוד עוד קצת, תגלו פוסט שעוסק בפעילויות ארכיון הצליל הלאומי (תודו שלא ידעתם שהוא קיים). ומה עוד? האם יש קשר בין עוני למוזיקה, שובן של הקסטות, מידת נחיצותם של חוקי קניין רוחני בהקשר המוזיקלי, המלצות על מאגרי מוזיקה מקוונים, הפניות לאתרי לימוד נגינה ואפילו ניתוח של מגמה בעלת השלכות עסקיות: מינוי אנשי אינטרנט לתפקידים בכירים בתעשיית המוזיקה העולמית.
ברסימנטוב, שמפעילה בלוג נוסף המוקדש לעיסוקה המקצועי (היא בעלת תואר שני במידענות ועורכת תוכן במכון מופת), מארחת בבלוג גם כותבים מן החוץ, בהם עמי סלנט, שכתב פוסט על המהפכה הדיגיטלית שעברה על ה־BBC; או גל מור, שחולק עם הקוראים את החזרה של המוזיקה לחייו; טל לירן בשיר הלל לקסטות; גיא חג'ג' (איש "עונג שבת", בלוג המוזיקה המשובח), שמספר כיצד נראים השינויים הטכנולוגיים מנקודת המבט של הלייבל; ואודי רז, בסקירה בת שני חלקים של תולדות הסימפול. נהדר.
בבלוג אפשר למצוא גם לוח אירועים רלבנטיים (כנסים וימי עיון העוסקים במוזיקה דיגיטלית) וכן הפניות לבלוגים ישראליים נוספים המוקדשים למוזיקה, קומיקס ואנימציה. הניווט בין התכנים נעשה באמצעות ארכיון כרונולוגי, עץ קטגוריות או חיפוש ידני. לכו לחפור.