$
דו"ח טכנולוגי

טכנולוגי לצהרי חג: מי יהיה "קצין טכנולוגיה ראשי" של ארה"ב?

אפל יוצאת במודעות שחצניות כנגד מיקרוסופט, הגיע תורה של סוני לפחד מזעם המוסלמים, הרשת, כמסתבר, דווקא מחברת בין חברי משפחה, ולמה פסיקה בנושא ההימורים בקנטקי צריכה להטריד אתכם

יוסי גורביץ 12:1521.10.08

מתחיל הליהוק לתפקיד שר חדש

 

אריק שמידט, מנכ"ל גוגל, מבלה את הימים האחרונים במסע ברחבי ארצות הברית, כשהוא משכנע בוחרים להצביע עבור המועמד הדמוקרטי לנשיאות, ברק אובמה. היום צפויים השניים להופיע יחדיו באירוע בחירות בפלורידה.
חבר בקבינט עתידי של אובמה? מנכ"ל גוגל, אריק שמידט חבר בקבינט עתידי של אובמה? מנכ"ל גוגל, אריק שמידט צילום: בלומברג

 

שמידט מקפיד, כמובן, לומר שהוא מייצג רק את עצמו ולא את גוגל. זה תירוץ רשמי נחמד, אבל הוא מן השפה ולחוץ. עובדי גוגל כבר הצביעו בהמוניהם עבור אובמה – בתרומות שהעניקו לו. האוונגליסט הרשמי של החברה – גם הוא, כמובן, באופן פרטי – הביע בו תמיכה בשבוע שעבר. עמק הסיליקון, באופן מובן למדי, מעדיף את הצעיר עם הבלאקברי מאשר את החטייאר שעוזריו מדפיסים לו מיילים.

 

אבל זה לא רק הגיל והעדכון: אובמה הבטיח להפוך את נושא הטכנולוגיה למרכזי, וליצור תפקיד קבינט של Chief Technology Officer, שהתרגום הצולע-למדי שלו – מדובר במונח תאגידי, לא צבאי - מופיע בכותרת הטור הזה. השר החדש ירכז את פעילות הממשלה בתחום ויבטיח, למשל, שמעמדה של ארה"ב בתחום הפס הרחב לא ימשיך להתדרדר. והשמועות אומרות ששמידט עשוי להיות מעוניין בתפקיד – והאמת, הוא כנראה יהיה יופי של בחירה לשר הטכנולוגיה הראשון - אם כי, כמובן, ישנו הנושא המציק של ניגוד האינטרסים.

 

עליית מדרגה

 

אפל שחררה שתי פרסומות חדשות, והן מסמנות החרפה במלחמה בינה ובין מיקרוסופט. שתיהן בנויות על פורמט ה"מק מול פי.סי.", שתיהן בריוניות להחריד, ושתיהן מראות שבאפל יוצרים הקבלה בין זחיחות ובין קוליות.

 

הראשונה, "Bean Counter", מראה את "PC" כשהוא סופר ערימת כספים המיועדת לפרסום הקמפיין החדש של מיקרוסופט לקידום ויסטה, כשבצד כמות קטנה של כסף המיועדת לפיתוח. "מק" שואל אם לא כדאי להשקיע יותר כסף בפיתוח ופחות בפרסום, ובתגובה "PC" מוסיף את הכסף שיועד לפיתוח לערימת הפרסום.

 

השניה יורדת על כשלונה של ויסטה באופן ישיר, ו-"PC” מפעיל צפצפה בכל פעם ש"מק" מנסה לומר "ויסטה". השאלה המתבקשת היא האם אפל באמת רוצה ללכת לשם: האם היא באמת חושבת שמישהו מאמין שהיא לא מוציאה כספים על פרסום; האם היא רוצה מודעות שיתמקדו באייפודים המתלקחים שלה ובכמות המוצרים הפגומים שהיא מוציאה לשוק; האם היא רוצה מודעה שתתמקד, למשל, בעובדה שלאחרונה היא טענה שלמערכת ההפעלה שלה בכלל אין שוק. אפשר גם לשאול מדוע אפל ממשיכה לדבר על "PC" – המונח מציין, אחרי הכל, מחשב אישי, וגם המק הוא PC – ולא מעיזה לדבר ישירות על מיקרוסופט.

 

אבל השאלה האמיתית היא למי מיועדות המודעות האלה. לא לקונה הממוצע, שלא בקיא בפרטי מלחמות מערכות ההפעלה. המודעות מיועדות למבינים ולבקיאים בטכנולוגיה – והניסוח שלהם מעיד שאפל חושבת שמדובר בקבוצה שחצנית, שנהנית לצחוק על ההמונים הנבערים. זה היה נכון, אולי, לפני עשור; זה כנראה כבר לא נכון היום, כשהחדירה הטכנולוגית עמוקה הרבה יותר. ולראיה...

 

גלישה, פעילות לכל המשפחה

 

ההנחה המקובלת היא שגלישה ברשת היא פעילות פרטית, פעילות מקטבת, מפוררת, שמציבה יחיד מול מסך. מחקר חדש של מכון Pew האמריקני (זהירות, קובץ PDF) מעלה תוצאות מפתיעות.

 

כמחצית מאנשים החיים עם בת זוג ולפחות ילד אחד, גולשים יחדיו עם אחד מהם כמה פעמים בשבוע, ורבים מהם קראו לבני משפחתם לצפות במשהו שגילו ברשת. 47% מהם, משנשאלו על השפעת הטכנולוגיה על חייהם, אמרו כי היא שיפרה את הקשר שלהם עם בני משפחתם; אחוז זהה אמר שהיא לא העלתה ולא הורידה. לרוב הזוגות האלה – 58% - יש יותר ממחשב אחד. 25% מהנשאלים – 2,252 מבוגרים ברחבי ארה"ב – חשו שהמשפחה שלהם הדוקה יותר מזו של ילדותם; 11% חשבו שהמצב הפוך.

 

כצפוי, הרשת הורידה את משך הזמן שבו משתמשים צופים בטלוויזיה: הירידה בקרב כלל המבוגרים עומדת על כ-25%, והיא ניכרת יותר (29%) בקרב בני 18 עד 29, שלגביהם הנתון "צופה בטלוויזיה כמעט כל יום" נכון רק ב-58% מהמקרים, בהשוואה ל-89% בקרב בני 65 ומעלה. הסטריאוטיפ של משתמש הרשת כגיק האנטי-חברותי ששורץ במרתף מול מסך המק שלו כבר לא נכון. להוציא, כנראה, הקטע של המק.

 

ועכשיו, במעבר חד, לפנאטים אחרים.

 

גוואלד, ג'יהאד

 

סוני המסכנה בסך הכל רצתה להוציא משחק מחשב מוצלח, ו-LittleBigPlanet נראה שעמד בציפיות הללו, וזכה בביקורות אוהדות למדי. המשחק היה אמור לצאת לשוק בארה"ב השבוע, אבל הוא יתעכב בשבוע, לפחות. ומר המוות סר לביקור אצל המשווקים באירופה, שמיהרו לגרש את המשחק המסכן במקלות ואבנים מהחנויות.

 

למה? כי אחד השירים במשחק, של המוזיקאי ממאלי טומאני דיאבטה, מכיל את הביטויים הבאים, בערבית: "כל נשמה תטעם ממר המוות" ו"כל החי על האדמה ייספה". משתמש מוסלמי זיהה את הביטויים הללו כציטוטים מהקוראן, ומיד הודיע לסוני שהאמונה המוסלמית אוסרת על שימוש במילות הקוראן כחלק משירים.

 

ואף אחד בסוני לא רוצה להיות הסלמן רושדי הבא. אז המשחק מתעכב, וסוני השתטחה ארצה והתנצלה, והשיר יוצא ממנו. ופסוקי קוראן בשירים הפכו רשמית לעוד דבר שמוסלמים שונאים.

 

רעם מתגלגל מקנטקי

 

פסיקה משונה מאד של בית משפט בקנטקי – ביקורת קטלנית עליה אפשר לקרוא, בעברית, כאן – יוצרת כאב ראש עצום לכל היזמים שיש להם עניין ברשת, ומתקבל הרושם שאם היא לא תתהפך בערכאה גבוהה יותר, היא יכולה לבלום את התפתחות העסקים ברשת בחריקת בלמים.

 

מעשה שהיה כך היה. מדינת קנטקי מנהלת מלחמת חורמה באתרי הימורים. היא קיבלה סיוע בלתי צפוי מהשופט המחוזי תומס ווינגייט, שהחליט שאתרי הימורים הם "מפתח וירטואלי" להימורים, האסורים במדינה. אי לכך ובהתאם לזאת, ווינגייט החליט על חילוטם של 140 אתרי הימורים עד לפסיקה סופית בפרשה. ליתר דיוק, הוא החרים את כתובות הרשת של האתרים.

 

האתרים האמורים אינם ממוקמים בקנטקי. המשמעות ההגיונית של הפסיקה של ווינגייט היא שכל אתר, בכל מקום, כפוף לכל חוק מקומי בכל מקום ואפשר יהיה לסגור אותו – מכל סיבה שהיא. האתר שלך פועל מסקוטלנד ומוכר אלכוהול מקומי משובח? בית משפט סעודי – בהנחה שהיה דבר כזה – יכול עכשיו להחרים לך את הכתובת.

 

ווינגייט אומר שהוא יבטל את החילוט, ברגע שכל אחד מהאתרים יתקין סינון שימנע גישה אליו מצד תושבי קנטקי. שר המשפטים והבטיחות של קנטקי, שהגיש את הבקשה לבית המשפט, נשמע מפוחד מגודלה של תיבת פנדורה שפתח, ואמר שהוא בסך הכל רצה להגן על הציבור. הממ.

 

קצרצרים

 

כמו אריק שמידט, גם אני רוצה להביע תמיכה במועמד – על דעת עצמי, כמובן, ומבלי לחייב את אדוני התאגידיים לכלום: המדובר במועמד הקנדי השמרני-מתקדם (מה אתם רוצים ממני, ככה הוא קורא לעצמו) ג'ק קאר. הלה פנה לוועדת זכויות האדם של קנדה בטענה שתושבי מחוזו ניו בראונזוויק, היושבים באיזו שממת קרח שאפילו שרה פאלין לא מגיעה אליה, סובלים משום שיש להם רק חיבור בקו טלפון רגיל. ולמה אני תומך בו? כי קאר טוען שלכל אדם יש זכות, טבעית, מולדת ובלתי מעורערת, לפס רחב.

 

הקללה נמשכת: סרט חדש, המבוסס על משחק המחשב המצליח מאד "מקס פיין", יצא לאקרנים – והמבקרים לא יודעים אם להקיא או לבכות. נמסר שהסרט שחט את העלילה המעודנת של המשחק, וש"מקס פיין" לא יצליח להוציא שם טוב לסרטים מבוססי משחק. מצד שני, הוא שובר קופות שהכניס 18 מיליונים בסופ"ש הראשון שלו.

 

יש קבוצת האקרים מסכנה שכנראה לא יודעת מה עומד ליפול עליה: היא פרצה לחשבון בנק בצרפת וקצת שיחקה איתו. שום דבר רציני: משיכות קטנות. דא עקא, שהחשבון שייך לאחד, ניקולאי סרקוזי; אולי שמעתם עליו. הוא לא היה ממש מרוצה. ועכשיו ארגוני השו-שו של צרפת בעקבות ההאקרים. ואם מישהו חשב שלשב"כ יצא שם רע בשל, אה, נהלי חקירה אגרסיביים, הוא לא שמע על השירותים הצרפתיים.

 

עוד חדשות רעות: חברת טקסס אינסטרומנטס הודיעה כי היא עומדת לפטר 650 מעובדיה ברחבי העולם, וזאת משום שמספר ההזמנות לשבבים שקיבלה נפל בחדות. טקסט אינסטרומנטס גם תיקנה את ציפיות הרווח שלה לרבעון הרביעי – כלפי מטה.

 

הקיצוצים מגיעים גם לחברת וויקיה של ג'ים ויילס, אחד משני מייסדי ויקיפדיה. על פי הדיווחים, החברה פיטרה 30% מעובדיה – אם כי היא מכחישה וטוענת שמדובר בקיצוץ זמני של 10% בלבד. ויקיה אמורה לייצר מנוע חיפוש שיהיה "גוגל קילר", עד כה בחוסר הצלחה ניכר, והשמועות המרושעות אומרות שכל מטרתה היא לארגן לוויילס מטוס פרטי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x