$
הייטק והון סיכון

פרסום ראשון: משה ינאי חושף את אקסנה - סטארט-אפ לגיבוי מידע

החברה הוקמה כבר ב-2005 אך תיחשף לראשונה היום בתערוכת חברות SMW בארה"ב. ה"קופסה שחורה" שלה עמידה בפני כל אסון אפשרי שיתקוף את משרדי החברה. "ב-11 בספטמבר חברות באחד ממגדלי התאומים גיבו את נתוניהם - מהבניין השני", אומר המנכ"ל. אקסנה מציעה גיבוי מרחוק באמצעות תקשורת סלולרית

אסף גלעד 09:2413.10.08
חברת הסטארט-אפ אקסנה (Axxana) יוצאת לראשונה ממצב החשאיות אליו נכנסה מאז יסודה בשנת 2005, ותיחשף בהמשך היום (ב') בתערוכה יוקרתית בארה"ב, המיועדת לחברות בתחום אחסון מידע (SMW), "כך נודע לכלכליסט".

 

הפטנט שייחשף היום, אותו פיתחה אקסנה בשנתיים האחרונות, הינו "קופסא שחורה" לארגונים - מערכת אחסון מידע בעלת יכולת עצמאית להתאוששות מאסון, המוגנת בקופסא עמידה לכל אסון אפשרי שעלול להתרחש בארגון. הקופסה מתקשרת באמצעות רשת סלולרית דור שלישי עם מערכות האחסון הקיימות של החברה.

 

משה ינאי. מתכוננים כבר מ-2005 לאסונות משה ינאי. מתכוננים כבר מ-2005 לאסונות צילום: עמית שעל
"לצערנו, האסונות בעולם לא יתמעטו" אמר ל"כלכליסט" אלי אפרת, מנכ"ל החברה. "הטרור העולמי הולך וגובר, רעידות האדמה והצונאמי באסיה הן תופעה שחוזרת כל שנה וכך גם האסונות בארה"ב ובמפרץ מקסיקו, שהולכות וגוברות בגלל ההתחממות הגלובלית. ארגונים גדולים ימשיכו להזדקק למערכות גיבוי שיודעות להתאושש מאסון".

 

"ב-11 בספטמבר 2001 חרבו מן היסוד מערכות מידע ארגוניים בחברות שמוקמו באחד ממגדלי התאומים למרות שהיה להם גיבוי במקום מרוחק - הוא פשוט היה ממוקם על המגדל השני", סיפר אפרת. "אחת הצרות בארגונים בינוניים ומעלה היא שאת מרכז גיבוי המידע שלהם הם אינם יכולים להרחיק יותר מכמה עשרות קילומטרים מהארגון, כל עוד הם חפצים בגיבוי שאינו מאבד מידע (גיבוי 'סינכרוני'). כל פתרון רחוק יותר גורם לאיבוד של עשרות אחוזים מן המידע הקיים".

 

הקופסא השחורה של אקסנה יודעת לתקשר באמצעות רשת סלולרית מהדור שלישי עם מערכות אחסון אמינות שאינן מאבדות מידע ('א-סינכרוניות') ובכך מאפשרות להקים מרכזי אחסון נתונים "א-סינכרונים", גם במקומות מרוחקים וללא איבוד מידע. המודל העסקי של החברה יתמוך בשיתוף פעולה עם השחקניות הגדולות בעולם בתחום מערכות אחסון נתונים, כגון יבמ, EMC, HP, היטאצ'י, סאן מיקרוסיסטמס ונטאפ. המערכת של אקסנה תשולב במערכות האחסון הסטנדרטיות שלהן.

 

למרות המשבר הכלכלי שפוקד את העולם, מאמין אפרת כי לארגונים לא תהיה ברירה אלא לרכוש את הקופסא השחורה של אקסנה. "דווקא משבר כלכלי גורם לארגונים לחסוך בעלויות. המערכת שלנו תוזיל עלויות תקשורת בעשרות אחוזים עבור ארגונים ותהפוך מערכות גיבוי ושכפול, שעד כה עבדו ביעילות של 80 או 90 אחוז ל-100%. מעבר לחסכון הכלכלי לארגונים, הדבר יאפשר להם לראשונה להסיר את המגבלה הכרוכה בבניית מבנה לגיבוי נתונים הנמצא בקרבת החברה ולהקים גם סניפים מרוחקים. ההקלה על התרחבות הארגון מביאה לו ערך גבוה הרבה יותר מהוזלת עלויות האחסון", מעריך אפרת.

 

משנים סדרי עולם

 

"זה מקביל למהפכה התעופתית", הוא אומר, אם עד אז אנשים התרגלו לנסוע בספינה, כיום הם לא יכולים לחשוב על נסיעה למדינות מרוחקות ללא טיסה".

 

"זה נשמע בנאלי להגיד", מוסיף אפרת, "אבל המערכת שלנו משנה סדרי עולם. המצאנו לראשונה בהיסטוריה של הטכנולוגיה מערכת אל-פסק למידע, שהיא ה'גביע הקדוש' של כל ארגון".

 

החברה גייסה עד כה כ-6 מיליון דולר מהקרנות ג'מיני ומאנג'לים כגון אילון תירוש ורוני צארום ממקימי אקסה-לינק, וכן מדליה פרשקר ורוני עינב, ממקימי ה'מימד החדיש' שנמכרה ל-BMC. סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה הוא אלכס וינוקור, מי שניהל את הפיתוח בחברת XIV, שנמכרה ליבמ ב-300 מיליון דולר. יו"ר החברה הוא משה ינאי, גם הוא ממקימי XIV.

 

כאשר נשאל משה ינאי בראיון בלעדי ל"כלכליסט", לאחר היבחרו לאיש השנה בהייטק הישראלי בראש-השנה האחרון, בדבר גורלן של אקסנה וחברות סטארט-אפ ישראליות אחרות בתחום אחסון המידע, כדוגמת סטורוויז ואקסה-נט, הוא אמר: "אין לחברות סטארט-אפ קטנות בתחום האחסון זכות קיום משל עצמן, בגלל הוצאות השיווק הכבדות. לכן גורל כולן להתמזג עם החברות הגדולות".

 

החברה ממוקמת ברמת החי"ל בתל-אביב ועובדים בה 20 איש. מקור השם אקסנה הוא שיבוש של המילה העברית אחסנה וכן הוא מכיל את המילה הערבית 'עכסן', שפירושה, איך לא - מזל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x