$
אינטרנט

מייסד ויקיפדיה נפגש עם הצנזור הסיני הראשי

ג'ימי וויילס, אחד משני מייסדי ויקיפדיה, נפגש לאחרונה עם הצנזור הסיני הראשי – אבל לא שוחח איתו על צנזור ויקיפדיה ברחבי הרודנות. בתוך כך, סקייפ נאלצת להתנצל על העובדה שסין צותתה למשתמשיה – ועל כך שהיא סיננה מונחים "רגישים"

יוסי גורביץ 08:5706.10.08
אחד משני מייסדי ויקיפדיה, ג'ימי ויילס, ביקר לאחרונה בסין, ונפגש קצרות עם הצנזור הסיני הראשי, קאי מינגז'או. השניים הצטלמו יחדיו וניהלו שיחה קצרה. עם זאת, וויילס לא העלה את סוגית הצנזורה הסינית על שורה של דפי ויקיפדיה. כך מדווח אתר Valleywag.
לא דיבר עם הצנזור על צנזורה כי "לא הכיר את הפרטים". וויילס וקאי מינגז'או לא דיבר עם הצנזור על צנזורה כי "לא הכיר את הפרטים". וויילס וקאי מינגז'או צילום מסך: www.scio.gov.cn

 

לדברי וויילס, הוא לא דן בסוגית "מספר הדפים המכילים תוכן פוליטי רגיש שצונזרו," משום ש"לא ידעתי בוודאות את הפרטים המדויקים, ומשום שהשיחה נסובה סביב נושאים 'גבוהים' יותר, ועל כן לא העלתי את השאלה". וויילס אמר, עם זאת, כי "שום צנזורה של ויקיפדיה איננה מקובלת עלי" - אבל את זה הוא אמר לא למינגז'או אלא לאחת מחברות חבר המנהלים של קרן ויקימדיה, שמנהלת את ויקיפדיה.

 

בתוך כך, גוברת הסערה סביב החשיפה שהשירותים החשאיים של סין עקבו אחרי שיחות-טקסט (צ'אט) של משתמשי סקייפ ברחבי הרודנות הסינית, ואף סיננו את המילים המותרות לשימוש. בין המילים האסורות בלטה "אבקת חלב", בשל שערוריית החלב המזוהם שפוקדת את הרודנות. בלוגרים סינים הביעו זעם על הפרשה, ואמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי סקייפ "צייתה למשטר מעבר לנדרש". אחרים הביעו חשש כי רשומות השיחות עשויות להביא למעצרם של רבים.

 

בתגובה בבלוג הרשמי של החברה, ניסה נשיא סקייפ, ג'ושוע סילברמן, להגן על סקייפ. לדבריו, האשמה תלויה בספקית הסינית שאיתה עובדת סקייפ, TOM Online. זו, לדבריו, חייבת לציית לחוקיה של הרודנות, התובעים פיקוח על כל סוגי התקשורת. עוד ציין סליברמן כי סקייפ הזהירה, כבר באפריל 2006, את משתמשיה כי המשטר מסנן את תוכן השיחות העוברות בסין, וכי "ידוע לכל שבסין יש צנזורה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x