$
הייטק והון סיכון

כפי שנחשף ב"כלכליסט": נקסטווייב מפטרת 70 מתוך 100 עובדי החברה בישראל

החברה האמריקאית, המתמחה בתקשורת אלחוטית, בוחנת אפשרות למכור את שאר הפעילות המקומית, בגלל ההאטה בעסקי ה-WiMAX. "איננו פוסלים את מכירת הפעילות לגוף אסטרטגי", אמר מנהל הפעילות של נקסטווייב בישראל

מאיר אורבך 07:0026.08.08

חברת נקסטווייב האמריקאית, ענקית ציוד התקשורת האלחוטית, מפטרת 70 מ-100 עובדי החברה בישראל ועוד כמה עובדים הקשורים לסניף הישראלי בעמק הסיליקון. "כלכליסט" הוא שפרסם לראשונה את הידיעות על הידרדרות החברה.

 

סניף החברה בישראל מבוסס על פעילות חברת גו־נטוורקס, שנרכשה על ידי נקסטווייב בינואר 2007. הפיטורים יוצאים לדרך רק כעת, מאחר שהחברה היתה מנועה מכל פעילות הקשורה בגו־נטוורקס עד 22 באוגוסט.

 

נקסטווייב דיווחה על האטה בעסקי WiMAX בתוצאות הרבעון השני, ובמסגרת הפיטורים סוגרת את הפעילות בישראל בתחום זה. לדברי עוז ליב, מנהל הפעילות של נקסטווייב בישראל, החברה בישראל תתמקד בפיתוח ובשיווק פתרונות בתחום Outdoor WiFi. "אני מאמין שבמסלול שבו נמצאת פעילות Outdoor WiFi, גם אם נזכה בחלק מהעסקאות, החברה יכולה להגיע למכירות של עשרות מיליוני דולרים ב-2009", אומר ליב.

 

לדבריו, "אנו נמצאים בתהליך של יצירת שותפויות אסטרטגיות עם חברות מובילות בשוק לפעילות שנשארת בישראל. איננו פוסלים על הסף אפשרות של מכירת הפעילות לגוף אסטרטגי, אבל זו החלטה שצריכה להתקבל במרכז החברה בארצות הברית".

 

בינואר 2007 הודיעה נקסטווייב על רכישת הסטארט־אפ הישראלי גו־נטוורקס, המפתחת חומרה וציוד למערכות התקשורת WiFi ו-WiMAX, המכסות שטחים עירוניים, ב-50 מיליון דולר - 24 מיליון דולר במזומן, ושארית הסכום, שעוגנה בביצועי גו־נטוורקס, בשתי פעימות: 13 מיליון דולר במניות עד פברואר 2008 ו-13 מיליון דולר נוספים במניות עד תום אוגוסט 2008. המשקיעים המקוריים שקיבלו את הסכום במזומן הם הקרנות פיטנגו, אקסל, בלאמברג, בנצ'מרק והמשקיע אריק בן־חמו.

 

ב-7 באוגוסט הודיעה חברת נקסטווייב על דלדול קופת המזומנים שלה והזהירה את בעלי המניות מפני קריסת החברה.

"אני מעריך שהחברה העולמית תפטר 150 עובדים לפחות", אמר בראיון שנערך לאחרונה ב"כלכליסט" אייל אופיר, אנליסט מבנק ההשקעות הקנדי קאנקורד אדאמס. לדבריו, החברה יודעת שכדי לשרוד היא חייבת לנקוט שני צעדים: אחד, לגייס הון רב יותר מהמתחייב; והשני, לצמצם את כוח האדם בחברה.

 

מנכ"ל ויו"ר נקסטווייב, אלן סלמסי, אמר שהחברה מחפשת דרכי מימון שיאפשרו לה לשרוד עד יוני 2009, ובהן גיוס הון באמצעות הלוואות והנפקת מניות, ובעזרתן החברה מקווה לגייס כ-200 מיליון דולר. ביולי הודיעה נקסטווייב שהצליחה להגיע להסכם למכירת חלק מתדרי החברה לארבעה קונים, ובהם טי-מובייל, בתמורה ל-150 מיליון דולר. לאחר המכירה של התדרים אמר סלמסי שהחברה עובדת עם דויטשה בנק ו-UBS על מיצוי האפשרויות משאר תדרי החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x