$
דו"ח טכנולוגי

טכנולוגי על הבוקר: ממשלת-סייבר בגלות

תמונות ראשונות של האנדרואיד, הורים מפחדים מ-GTA ולא בלי סיבה, ג'ימייל נופל לשעתיים וגורר התמוטטות עצבים כללית, והאולימפיאדה כהוכחה להטפשה של גוגל

יוסי גורביץ 09:4712.08.08

אסטוניה וגוגל נחלצים לעזרת גיאורגיה

 

הצבא הרוסי ממשיך בכיבוש גיאורגיה, החברים הפושעים של משטר פוטין ממשיכים בהתקפות על האתרים הגיאורגים – והממשלה הגיאורגית מחפשת מפלט מחוץ למדינה.

 

שירות החדשות הגיאורגי מצא אותו בבלוגר, שירות הבלוגים של גוגל. ההגיון הוא שהקרימינלים של הקרמלין טובים בבריונות כלפי שירות רשת של מדינה קטנה, אבל קצת פחות טובים בתקיפת ענק כמו גוגל.

 

גם מלחמת הסייבר נמשכת גם מלחמת הסייבר נמשכת צילום: רויטרס

 

אסטוניה מארחת את אתר משרד החוץ הגיאורגי, ושולחת מומחי אבטחה לגיאורגיה – בתקווה שיגיעו לטביליסי לפני הטנקים הרוסיים. האסטונים מכירים היטב את הטנקים האלה: לפני שנה היתה המדינה תחת התקפת סייבר רוסית, לאחר שאנדרטה לכובשים הרוסים של המדינה הוסרה.

 

מה שגוגל לא רוצה שתראו

 

גוגל מדברת כבר שנים על מערכת ההפעלה לטלפונים סלולריים שלה, אנדרואיד. היא אמורה להתבסס על קוד פתוח, כלומר על ישומי צד שלישי של מתכנתים חיצוניים. – בערך כמו האייפון, רק בלי הפטרנליזם של סטיב ג'ובס, שיודע יותר טוב מהצרכן מה הוא צריך.

 

אבל גוגל ממעטת בדיבור על הפרויקט, להוציא הכחשות על איחור צפוי בהשקתו. בסוף השבוע, הדליף אחד המשתתפים בפרויקט סרטון המראה את הפעלת מה שאמור להיות ה"אייפון קילר". המכשיר הפיזי הוא Dream של חברת HTC, הפועל על מערכת ההפעלה אנדרויד. המכשיר נראה כמו אייפון, כולל מסך מגע, אבל יש לו גם מקלדת. לשיפוטכם, לפני שגוגל מורידה את הסרטון מיוטיוב. ואם היא לא תוריד אותו, מותר לחשוד שה"הדלפה" היא תכסיס יחסי ציבור.

 

GTA מפחיד יותר מפורנו ובירה

 

סקר שנערך באתר What They Play, העוסק במשחקי מחשב מנקודת מבטם של החייזרים ההם, ההורים, מצא שהמשחק Grand Theft Auto מפחיד אותם מאד: 19% מהם אמרו שהם חוששים שהילדים ישחקו בו בזמן שהם אצל חברים. אמנם, עישון מריחואנה מפחיד הרבה יותר הורים – 50% - אבל המשחק האלים מטריד אותם יותר מצפיה בפורנו (17%) או שתיית בירה (14%).

 

ואולי יש בכך טעם: שלושה בני טיפש עשרה נעצרו בשבוע שעבר בג'ורג'יה – לידיעת גוגל ניוז: ג'ורג'יה שבארה"ב, לא גיאורגיה שבקווקז – לאחר שהשליכו בקבוקי מולוטוב והשמידו שלושה כלי רכב. המשטרה עצרה אותם מהר יחסית, מפני שהטמבלים לא שמעו על מצלמות אבטחה. להגנתם, אם אפשר לקרוא לזה כך, טענו השלושה שלמדו להכין ולהשליך פצצות תבערה ב-GTA.

 

ולמה רק אולי? כי לי זה מזכיר את בהלת המבוכים ודרקונים הגדולה של שנות השמונים, כשהורים שלא טרחו לדבר עם ילדיהם הובילו להיסטריה לאומית בגלל תחביב שלא הבינו.

 

פחד ותיעוב כשג'ימייל נופל

 

שרתי ג'ימייל, לפחות אלה המספקים שירות לחוף המערבי של ארצות הברית, קרסו אתמול לשעתיים. למרבה הצער, בחוף המערבי הנ"ל נרשמת הצפיפות הגדולה ביותר של חנונים ביחס לאוכלוסיה. התוצאה היתה המוני גיקים שחשו שנכרת אבר בגופם: טוויטר הופצץ בהודעות בכי ונהי, בלוגרים מרטו שערות וכתבו קינות, ואחרים בדקו באובססיביות את מצב תוכנת הדואר. גוגל הגיבה במהירות, הודיעה תוך זמן קצר שהיא מודעת לתקלה ועובדת עליה, והמשבר העולמי הסתיים, כאמור, בתוך שעתיים.

 

היו מי שציינו שהמשבר כתוצאה מתקלה אחת הוא הוכחה לכך ש, איך לומר, כל נושא מחשוב הענן עדיין קצת צולע. הבלוגרית אלנה סמיואלז העירה בשנינות שלמרות שעובדים מבזבזים שעות מדי יום עבודה בבדיקת דואל ובצ'יטוט, הפסקת שירותי הדואל הורידה, ולא הגבירה, את היעילות שלהם. מה שמוביל אותנו ל....

 

צעירים: האולימפיאדה? זה איטי מדי

 

רבות כבר נכתב על המודל המיושן שבו מוכרת NBC את שידורי האולימפיאדה. נקודה אחת לא זכתה לתשומת לב ראויה: האולימפיאדה לא מזיזה לרוב בני הטיפש-עשרה.

 

רק 46% מבני הנוער אמרו שיש להם "עניין כלשהו" באירוע הספורטיבי של השנה. וזה לא בגלל שהם ציניים: 71% אמרו שהאולימפיאדה היא "לא רק מדליות זהב ופרסום". אז למה הם לא צופים? כי אין להם כוח לזה, זה ארוך מדי.

 

הם לא רוצים את החימום, הם לא רוצים את הפרשנות, הם רוצים רק סרטונים קצרצרים של רגעי השיא. וזה המקום להיזכר במאמר מעורר המחלוקת של ניק קאר, "האם גוגל הופכת אותנו לטיפשים?". קאר טען שם שגלישה ארוכה ברשת מחסלת את הסבלנות שלנו, את אורך הרוח שלנו, ואת יכולת ההתמקדות שלנו. היכולת לקרוא ספרים, או לצפות בסרטים, נשחקת על ידי הרגל של קריאת מאמרים קצרצרים – כמו זה – או צפיה בסרטונים. וזה בדיוק הזמן לעבור ל....

 

קצרצרים

 

נקמת החנונים: מדינת מסצ'וסטס מנעה משלושה סטודנטים ב-MIT לדבר על פרצת אבטחה במערכת הכרטיסים הממוחשבת של המדינה, אז הם פשוט הפיצו את המצגת שלהם בעיתון הסטודנטים. עכשיו המדינה שוקלת תביעה פדרלית.

 

בסט ביי החלה בהצבת מכונות מכירה בנמלי תעופה. כמו מכונות שתיה, רק למוצרים טכנולוגיים. הן לא תמכורנה לך טלוויזיה, אבל נגני מוזיקה, מצלמות דיגיטליות קומפקטיות, זכרונות ניידים, ושפע של מטענים וכבלים. עד סוף השנה, הן תוצבנה ב-12 נמלי תעופה. מתי בנתב"ג?

 

מתכנני האולימפיאדה משתמשים בחלונות. איך אנחנו יודעים? כי מסך המוות הכחול – הגרסה הטכנולוגית של חוק מרפי - הופיע בדיוק ברגע השיא של אירוע הפתיחה. יש תמונות.

 

הסנדלר הולך יחף: מסתבר שדווקא בעמק הסיליקון קליטת הסלולרי היא על הפנים. הפתרון המוצע: עוד אנטנות סלולריות, והתושבים מתבקשים להפעיל לחץ על העיריה הירוקה שלהם.

 

הודו, כמסתבר, היא לא רק מקום נוח למיקור חוץ: יש לה תעשיה משגשגת של מחקר ופיתוח, שהשווי שלה נאמד כרגע ב-9.35 מיליארדי דולרים, והוא רק צומח. האם בנגלור תחליף את עמק הסיליקון?

 

ובעוד שהודו הופכת למעצמת טכנולוגיה, נרשמת האטה ניכרת במספר המתחברים לפס רחב בארצות הברית: הרבעון השני היה הגרוע ביותר, מבחינת מספר המתחברים החדשים, בשבע השנים האחרונות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x