$
אינטרנט

איך תיראה הרשת החברתית של וורדפרס?

עד סוף השנה יושק BuddyPress, כלי לרשתות חברתיות מבוסס על פלטפורמת הבלוגים וורדפרס. כמוה, הוא יתבסס על קוד פתוח, יחולק בחינם ויגרום לנו להתפעל בקול רם

תומר ליכטש ועידו קינן 15:5510.08.08

לפני שנה החליט אנדי פיטלינג להקים את ChickSpeak, רשת חברתית לסטודנטיות מבוססת גירסה מרובת-משתמשים של פלטפורמת הבלוגים הפופולרית וורדפרס. מאוחר יותר תפס שיש לו משהו גדול ביד, והרחיב את הרעיון – במקום להסתפק ברשת חברתית ספציפית, הוא יקים פלטפורמה לרשתות חברתיות, שתיקרא BuddyPress.

 

התחיל ברשת חברתית לסטודנטיות, והמשיך לפלטפורמה חדשה. אנדי פילטינג התחיל ברשת חברתית לסטודנטיות, והמשיך לפלטפורמה חדשה. אנדי פילטינג צילום: אנדי פיטלינג cc-by-sa

מאט מאלנווג לא היה צריך להיות מופתע מהמהלך: הוא עצמו הקים את וורדפרס בקוד פתוח על בסיס מערכת קודמת בשם b2-cafelog, וסביבה גיבש את אוטומטיק, חברה ששוויה מוערך כיום בעשרות עד מאות מיליוני דולרים. זה היופי בקוד פתוח: אם אפשר לפתח עליה משהו מגניב – מישהו כבר יעשה את זה.

 

בחודש מרץ דיווח מאלנווג על גיוסו של פיטלינג לאוטומטיק, שם יפתח את באדיפרס: אוסף של תוספים למערכת וורדפרס MU, שכל אחד מהם יספק פונקציונליות מסויימת, כמו פרופילים מורחבים של משתמשים, צ'טים בין גולשים, מיפוי קשרים חברתיים, קבוצות, אלבומים, טוקבקים בפרופיל משתמש (כמו ה"Wall" בפייסבוק) וכמובן – בלוגים, הליבה של וורדפרס. באתר באדיפרס כבר אפשר להוריד גרסאות מוקדמות של הפלטפורמה. הגירסה מלאה של באדיפרס תושק עד סוף השנה, אמר מאלנווג בשבוע שעבר בכנס The Start Conference בסן פרנסיסקו.

 

כשהמשוגע התורן יגלה את באדיפרס

 

צילומי המסך הראשוניים של באדיפרס מרגשים. המחשבה על מהפכה נוספת בתחום ההוצאה-לאור האישית (self publishing), הפעם ברזולוציה גדולה יותר, היא כמעט בלתי נתפסת. "אז כולם יפתחו עכשיו רשתות חברתיות במקום בלוגים?"; זו אולי השאלה הכי לא רלבנטית שתישאל עם יציאת המערכת לאוויר הרשת. רוצה רשת חברתית? פתח. האינטרנט יכול להכיל הכל. לא כל רשת חברתית צריכה להצליח, כפי שלא כל בלוג שווה קריאה. היתרון שתכניס מערכת כמו באדיפרס לרשת הגלובלית נוגע לעולם הפיתוח הטכנולוגי ופיתוח התוכן.

  

השינוי יורגש בעיקר בפורומים חברתיים. צילום מסך של באדיפרס השינוי יורגש בעיקר בפורומים חברתיים. צילום מסך של באדיפרס צילום מסך: /apeatling.files.wordpress.com

 

היום ברור שוורדפרס הצליחה להפוך את תחום ההוצאה לאור והשיווק האישיים למשהו שהוא הרבה יותר מסתם אתר אישי. הכלים המקצועיים, הקוד הפתוח, השכלול היומיומי, קהילת הענק הגלובלית – כל אלה מאפשרים לכל אדם להיכנס לרשת ב"חליפה מגוהצת". הופכים את האישי-המקוון לנגיש, מרובה אפשרויות, מוכן לאתגרים.

 

היום שאחרי הוצאת באדיפרס יהיה היום שבו סטארט-אפים יוכלו להקים אבטיפוס עובד בתקציב זעום, ולהגיע לקרנות הון סיכון כשבידיהם כבר קהילה מצומצמת – וגרוּב מוכח. בלוגרים שיבקשו לפלס את דרכם אל עולם הפיתוח יוכלו להרים דגמים עובדים של רעיונות אד הוק במדיה חברתית.

 

"בלוג הוא ייצוג מוצלח של החיים המקוונים שלך – הפרופיל האולטימטיבי, אם תרצה", אמר מאלנווג בראיון לכלכליסט שנערך בחודש מאי. "אני חושב שכל התוכנות יטמיעו יותר אלמנטים של רשתות חברתיות. עם הגידול בעושר המידע, הסינון שלו יהיה יותר ויותר חשוב, והאנשים שאכפת לך מהם יהיו בין הפילטרים הטובים ביותר. מידע מסוג זה הוא בעל ערך לכל אתר ואתר, אם זה קניות, אם זה המשרד שלך, כל דבר. זה משהו שנצטרך להכניס יותר לוורדפרס".

 

קשה להאמין שבאדיפרס תגרום לאיזושהי האטה באתרי-ענק כמו פייסבוק או מייספייס. סביר להניח שהשינוי יורגש בעיקר בפורומים חברתיים, נישתיים, שיחליפו את הפורמט השיחה הלינארי לפורמט מרובה רבדים של רשת חברתית. אבל טכנולוגיה בצד, הפקטור הנעלם והמסקרן של באדיפרס הוא המפגש שלה עם החומר האנושי: מה יקרה כשהמשוגע התורן יתעורר ויבנה על באדיפרס את הרשת החברתית עם הטוויסט שתהפוך את פייסבוק לסתם עוד תשתית טכנולוגית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x