סגור

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

ללמוד ציור על קרמיקה ופורצלן, עונה שנייה של "עבור כל האנושות", להתגעגע יחד עם שלום חנוך, הסרט "מלחמה, אמנות וחלום" בפסטיבל אפוס ועוד

דוקו
להבין איך עובדת דיקטטורה

5 צפייה בגלריה
פנאי מלחמה אמנות וחלום סרט
פנאי מלחמה אמנות וחלום סרט
הסרט "מלחמה אמנות וחלום"
אז נכון שהסרט החדש על מרינה אברמוביץ' פותח את פסטיבל אפוס — כי אין יחסי ציבור טובים יותר מאשר סרט חדש שלה — אך הסרט היותר מעניין לטעמי בפסטיבל הוא "מלחמה, אמנות וחלום". הדוקו הזה עוקב אחר יוזמה של אמן נורבגי בשם מורטן טראוויק שמאמין בכוחה של האמנות לשבור מחסומים ולייצר דיאלוג, ומקים משלחת של אמנים ואמניות שתיסע לצפון קוריאה. הרעיונות של האמנים מתקבלים בתימהון, ובחוסר הבנה, ולא רק זאת: האמנים והפקידים המארחים לגמרי מזלזלים במה שהם רואים. זאת, מבחינתם, לא אמנות. לתפיסתם אין דרך ביטוי מלבד הציור הריאליסטי, שנועד לחקות יצירות עבר או לשרת את השליט והממלכה. תוך כדי, אנחנו זוכים לראות את הטקסים המוזרים שנערכים שם, חשים את הפחד של הפקידים ועדים למעקב אחר האורחים. דרך הסרט אפשר לראות את הפערים התרבותיים העצומים והבלתי ניתנים לגישור שהפכו את המחווה התמימה הזו לכישלון מוחלט.
מחר ב־10:00 במוזיאון תל אביב. לכרטיסים: filmart.co.il
דנה גילרמן

עבודת יד
להכניס את איטליה הביתה

5 צפייה בגלריה
פנאי איור צלחות אירית שקד
פנאי איור צלחות אירית שקד
איור צלחות, אירית שקד
(צילום: רוויטל כהני)
התשוקה של אירית שקד, הנדסאית אדריכלות בעברה, ללמוד ציור על קרמיקה ופורצלן פתחה בפניה עולם חדש ומרתק. ב־20 השנים האחרונות היא לומדת ומשתלמת מדי שנה אצל אמנים ברחבי העולם. "היכולת לקחת מוצר מדף לבן סטנדרטי, ולעצב עליו עיטורים וצבעים, שבתה את לבי", היא אומרת. בצד סדנאות ציור על פורצלן, הרצאות וטיולים מעשירים לאיטליה (שכרגע נעצרו בשל הקורונה) היא מציעה גם ערכות של כלים מצוירים לעבודה עצמית, שעליהם מודפסות דוגמאות ציור יד שלה מוכנות לצביעה לפי מסורת המאיוליקה, טכניקת עיטור איטלקית של קרמיקה. הן מיועדות גם למי שאינו בקיא בציור, ומלוות בסרטון הסבר קצר איך לצבוע את הכלים ולשרוף אותם בתנור הביתי. בצד יצירה משמחת ומספקת היא מביאה עמה גם ניחוח איטלקי של עצי הלימונים בסורנטו או של שדות החמניות הפורחים בטוסקנה. הכלים מגוונים, החל באריחי קרמיקה וכלה בצלחות הגשה ובכוסות. 179-149 שקל.
עילית מינמר
אלבום
להתגעגע יחד עם שלום חנוך

את האלבום "הרצל לילינבלום" הקליט שלום חנוך באולפן הביתי עם שותפו ליצירה, הפסנתרן והמפיק משה לוי, וחברו מימי להקת הנח"ל והשלושרים, הקונטרבסיסט אלי מגן שנותן את הטאץ' הג'אזי. אל הדרך הצטרף המפיק המוזיקלי תמיר מוסקט שהשביח את הפרויקט, ורומי חנוך (הבת) בקולות ושירה. התוצאה היא אלבום אינטימי, אקוסטי, בלדי, בלי יותר מדי אפקטים ועריכות, שגורם לרצות לשבת בחדר יחד עם אסופת הכישרונות הזו ופשוט להאזין. חנוך מזמין לבוא איתו למים עם הג'וינט ועם היין (ב"לקרוע את ים סוף"), מתגעגע לטבע שהרוח אצלו עוד מתרגשת מול הנוף שנעצר, ולא פוסח על המצב הכלכלי העגום — "25 שנה אני עובד פה במפעל, ממחר אני מובטל". כבש את לבי במיוחד השיר החותם את האלבום "הזמן עובר", על הזמן שלא עוצר והמחשבות על יום בהיר אחד שלא תתעורר. חבויים בו געגועים לשני חברים טובים — אריק איינשטיין ("תיסע לאט") ומאיר אריאל ("העגלה נוסעת אין עצור"). סיבוב הופעות חדש ייפתח ב־13.6 בקיסריה.
מאיה נחום שחל
קולנוע
להתרגש מוונג קאר־וויי

5 צפייה בגלריה
פנאי מצב רוח לאהבה
פנאי מצב רוח לאהבה
הסרט "מצב רוח לאהבה"
(צילום: באדיבות YES)
את החודש הקרוב תקדיש רצועת yes סינמטק לסרטיו של הבמאי ההונג־קונגי וונג קאר־וויי, עם עותקים חדשים של שבעה מסרטיו והזדמנות פז לא רק להתוודע אליו ולהשלים חורים בפילמוגרפיה שלו, אלא גם לשוב ולצפות בכמה מסרטיו המוכרים יותר ולמצוא בהם עומקים חדשים. וונג קאר־וויי היה אחד הקולות הקולנועיים הבולטים בזירה הבינלאומית של שנות התשעים, עם סרטים שבעבר נטו לומר עליהם שהם שמים דגש על אווירה וסגנון על פני עלילה. נראה שכיום נבין אותם אחרת, שהסגנון הוא כלי בשירות הרגש. התחילו את המסע להיכרות איתו עם "צ'נקינג אקספרס" ו"מאושרים יחד", סיפורי אהבה אורבניים קינטיים בצבעי ניאון, והגיעו לשיא שלו עם "מצב רוח לאהבה", סרטו היפה והמרגש ביותר, שמביא לשיא את שיתוף הפעולה המתמשך של וונג עם צלם הקולנוע האוסטרלי כריסטופר דויל, שלא מעט מיופי סרטיו של הבמאי רשום על שמו. הסרטים ישודרו מדי יום שני בערוצי הסרטים של yes וזמינים ב־VOD.
יאיר רוה
טלוויזיה
לברוא מציאות אלטרנטיבית בחלל
5 צפייה בגלריה
פנאי סדרה עבור כל האנושות
פנאי סדרה עבור כל האנושות
הסדרה "עבור כל האנושות"
(צילום: apple)
"עבור כל האנושות" ("For All Mankind"), דרמת חלל של אפל TV, עלתה ב־2019 ללא תשומת לב יתרה, וכעת עם עונתה השנייה היא מתחילה לצבור קהל ואהדה רבה. היא מדמיינת מציאות פיקטיבית שבה במירוץ לחלל הרוסים הקדימו את האמריקאים. בפרק הראשון שלה אנשי נאס”א — ואיתם כל העולם — צופים בתסכול כיצד הקוסמונאוט אומר את הגרסה שלו ל"צעד קטן לאדם". מכאן הכל מתקדם לכיוון יצירתי ומעניין, שגם מאפשר להתייחס באופן ביקורתי למה שבאמת קרה בתקופה ההיא של סוף שנות ה־70. האסטרונאוטים במציאות המדומיינת שונים מכל אלה שנראים בסרטי וסדרות ההצלחה בחלל ("אפולו 13"). אם כבר מציאות חליפית, אז האסטרונאוטים יכולים להיות נשים וגם גברים שאינם לבנים. מכאן גם ההתפתחות המדינית והעולמית משתנה. זה סוחף ומרתק (עם קצת סבלנות בהתחלה). עוד יצירה של רונלד . מור, האחראי על יצירות מדע בדיונית מעולות כ"באטלסטאר גלקטיקה".
רותה קופפר