שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
המלצות לסופ"ש

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

הסטודיו של הקרמיקאית רונית ים, סרטו התיעודי של דוד פרלוב "בירושלים", תיקון שבועות בבית אביחי, סדרת הטלוויזה "מפורקת" (Undone) ועוד

כתבי כלכליסט 08:1121.05.20
קולנוע

להתרגש מדוקו קלאסי של פרלוב

 

 

מהסרט "בירושלים" מהסרט "בירושלים"

 

לרגל יום ירושלים שיתקיים מחר, עלה לאינטרנט העותק הדיגיטלי המשופץ של "בירושלים", סרטו התיעודי הקצר (30 דקות) של דוד פרלוב מ־1963. פרלוב עלה ארצה מברזיל, ורואים בסרט את המבט של התייר, העולה החדש, שמגיע לירושלים ומחפש את המיתולוגיה שלה. פרלוב מביט בקבצנים, מחפש את השירה היהודית אצל המשוררת זלדה, עוצר ליד סתתי האבן ובעלי המלאכה, מסתקרן מהילדים. הסרט העז בזמן אמת להציע גישה קולנועית חדשה, ונותר - גם 57 שנה אחר כך - פורטרט רלוונטי לעיר שכל זוית בה מציעה סיפור, מיתולוגיה והיסטוריה אחרת. www.cinema.co.il/vod

יאיר רוה

 

שבועות

להשתתף בתיקון וירטואלי

 

 צילום: בלומברג

 

בית אביחי הפך מרכז תרבות בולט של הרצאות ואירועים מכל תחומי המחשבה והיצירה היהודית-ישראלית, שמעבירים טובי היוצרים ואנשי האקדמיה בארץ. לכבוד שבועות הוא מציע תיקון וירטואלי שיעסוק בהיבטים של המושג “מקום", ויעלה לאתר בין 21 ל־28 בחודש. השיעורים יכללו דף מקורות, תקציר וסרטון, שישמשו הזמנה ללימוד עצמי – לבד או בקבוצות.בין המשתתפים הרבים: אמונה אלון עם שני סיפורים תלמודיים על לימוד תורה ועצירת מגיפה; יאיר אגמון על בית, עיר ומדינה בימי קורונה; וגם אתי אנקרי ועמית סגל.

שירי לב-ארי

 

טלוויזיה

להשאב לסדרת אנימציה מהפנטת

 

 צילום: IMDB

 

"מפורקת" (Undone), סדרת יפהפיה, כאוטית ומיוחדת, שעלתה באמאזון לפני כחצי שנה היא על אלמה (רוזה סלאזר), צעירה צינית בת 28, שהעולם מאכזב אותה באופן עיקבי, מאז שאביה מת כשהיתה ילדה. היא מרגישה שהחיים שלה מונוטוניים וחסרי תכלית, ואז היא נפגעת בתאונת דרכים קשה, והכל משתה. היא מתחילה לנהל שיחות עם אביה המת, ולדלג בין העבר, ההווה והעתיד - לא רק שלה - מפרקת אותו, ומתפרקת בעצמה, ואחר כך מחברת דברים מחדש. כל זה מתאפשר בין היתר בגלל שמדובר באנימציה למבוגרים, שגם היא מתפרקת לצבעים, צורות וסיפורים מהפנטים. הפרק הראשון מתחיל די ריאליסטי, ואז מתרחשת התאונה, והכל נכנס להילוך אחר, מתחיל להמריא, נהיה מרגש, מפחיד ומפתיע. לא מזיק שלתמהיל המושך הזה הוסיפו את בוב אודנקירק ("סמוך על סול"), המדבב את האב, שקולו המיוחד, המאנפף, והמוכר מסדרות מופת גדולות, תורם לאווירה ההזויה.

רותה קופפר

 

מכירה

להתענג על הדברים הקטנים

 

 

  צילום: ROSHIANU&MOLOKO

 

ימי הבידוד והסגר הביאו עמם רוח חדשה לסטודיו של הקרמיקאית רונית ים. ההזדמנות ליהנות מהדברים הקטנים חידדה בה את הצורך ליצור קולקציית כלים חדשה – בהם גם לבנים ואופטימיים ברוח החג - בסגנונה המינימליסטי שמבליט את יופיו של החימר. זו קולקציה פונקציונלית הכוללת כלים עם מתלה לעציצים, ספלים, קערות הגשה ובקבוקי פרחים ברוח יפאנית. כל אלה נמכרים בחנות אטסי שלה ובסטודיו, השוכן על צלע הר ירוק בחיפה, בתיאום מראש. בסוף השבוע יהיה אפשר למצוא את האגרטלים שלה בתל אביב במכירה משותפת עם דניאל ברקת, שוזרת פרחים. 80-400 שקל. פרטים בטלפון: 0543144811

עילית מינמר

מתכון

מאפה שמרים, תרד וקשקבל

של הבולונז'רית נעה ברויאר

 

 

 צילום: נעה ברויאר

 

מצרכים (לשני מאפים):

לבצק:

• 500 גרם קמח לחם/פיצה

• 2 ביצים

• 180 מ"ל מים

• 100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

• 50 גרם סוכר

• כפית מלח

• כף שטוחה שמרים יבשים

למילוי:

• 2 כפות שמן לטיגון

• 1 בצל קצוץ דק

• 400-500 גרם עלי תרד

• 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

• מלח ופלפל

• כף קמח לבן

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים לקערת מיקסר מכניסים את מרכיבי הבצק, תחילה את הנוזלים כי היבשים נטמעים ברטובים הרבה יותר בקלות.

 

מתחילים בלישה הכי איטית. כשנוצר בצק ואין יבשים בדפנות הקערה מגבירים את המהירות המיקסר. לשים 10-12 דקות.

 

ברגע שנוצר בצק חלק, מבריק, שנפרד מקערת המיקסר כמעט לגמרי, מוציאים אותו למשטח מקומח קלות, אוספים לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים במקרר למשך הלילה.

 

למחרת: מטגנים בצל במחבת לוהטת עד שנהיה שקוף, מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן במחבת סגורה. מסננים עד לקירור ומוסיפים את שאר מרכיבי המילוי.

 

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני חלקים שווים. מרדדים כל אחד מהם על משטח מקומח. מפזרים את המילוי באופן אחיד, ומגלגלים כל בצק לצורת רולדה. תוך כדי מותחים את הבצק כדי שיהיו כמה שיותר שכבות. חוצים כל רולדה לשניים וקולעים ממנה צמה.

 

מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומתפיחים שעה וחצי־שעתיים בטמפרטורת החדר. בתום התפיחה מורחים את הבצק בביצה עם מעט מים, מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות, מנמיכים ל־180 מעלות ואופים 35-30 דקות.

רעות ברנע

 

 

x