$
המלצות לסופ"ש

עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת

לרקוד בוגי עם הילדים, להכיר אמנות ישראלית, לצפות בדיסטופיה מרתקת ולשחזר תצוגות קוטור מכל מה שיש בבית

כתבי כלכליסט 08:0316.04.20

אמנות

ממתק ישראלי חדש

 

היומן התיעודי־אמנותי של האמן יונתן הירשפלד היומן התיעודי־אמנותי של האמן יונתן הירשפלד צילום: יונתן הירשפלד

 

דווקא עכשיו, בתוך כל הבלגן, משיק "הבית לאמנות ישראלית", בית הספר לאמנות של המכללה האקדמית ת"א־יפו, אתר חדש ומושקע, ומדובר בממתק לכל אוהבי האמנות הישראלית. הוא מכיל למעלה ממאה הרצאות מצולמות לצפייה חינמית, כאלה שמעבירים אמנים כמו יאיר ברק, זויה צ'רקסקי או מאיה ז"ק לצד חוקרי ואוצרי אמנות כמו ד"ר גדעון עפרת או טלי תמיר. לצד ההרצאות מושק גם מגזין עם כתבות רלבנטיות למצבנו, כמו היומן התיעודי־אמנותי של האמן יונתן הירשפלד בימי הסגר הנוכחיים, שיחות עם אמנים, גלריסטים ואוצרים, והמלצות בתחום האמנות העכשווית בארץ. ולמי שרוצה להעמיק יותר ולא יכול כרגע להירשם פיזית ללימודים – יש גם אפשרות ללמידה מקוונת מרחוק. israeliart.co.il

רעות ברנע

 

טלוויזיה

הבינג' המושלם לעת משבר

 

 

" הנותרים" " הנותרים" צילום: "Ben King/HBO, באדיבות yes"

 

יום אחד העולם נעצר מסיבה מסתורית שבעקבותיה שני אחוזים מן העולם - 140 מיליון בני אדם - נעלמו. בין הנעלמים היו האפיפיור, ולדימיר פוטין, ג'ניפר לופז ועוד מיליונים אחרים. כך מתחילה "הנותרים", הסדרה המופתית של דיימון לינדלוף וטום פרוטה, שרבים נזכרו בה בימים אלה כאשר מדברים על מגפה שיכולה להמית שני אחוזים מאוכלוסיית העולם, והנדבקים כוללים רשימה מפורסמת לא פחות מבסדרה של HBO. לא באמת צריך אווירה דיסטופית כדי לצפות ביצירת מופת זו (אצלנו ב־yes, HOT וסלקום TV), אבל אין הרבה סדרות שנעשו בשנים האחרונות שמציעות עיסוק קולנועי מרהיב בצד התעמקות בנושאים כמו דת, פילוסופיה, היסטוריה ובחינת העולם העתידי בשינוי קטן ממש של אחוז או שניים שנלקחו ממנו.

רותה קופפר

 

אינסטגרם

אתגר הקוטור

 

 

סטלה מקרטני סטלה מקרטני צילום: גטי אימג'ס

 

עונת תצוגות הקוטור הקרובה בוטלה, אבל יוזמה אינסטגרמית של ג'ורג' סרוונטי (skipdin), ציניקן מקצועי כפי שהוא מגדיר עצמו, מציעה להגשים את פנטזיות הקוטור ולנסות לשחזר לוקים מתצוגות בעבר בסגנון ביתי, כלומר עם כל מה שיש בבית, הכל עובד. אנשים יצירתיים נענו לאתגר, למשל שחזור קולקציית הקוטור של ויקטור ורולף מסתיו 2018 באמצעות שמיכת פוך וכרים או של הקולקציה של ג'ון גליאנו לסתיו 2017 בעזרת גלילי קרטון. המעצבת סטלה מקרטני (stellamccartney), לעומת זאת, צילמה סרטון שלה גולשת בגרם המדרגות בביתה כשהיא עטופה שמיכה תוך שהיא שואלת את עוקביה: איך אתם משתמשים במדרגות? האתגר המטופש תפס תאוצה ויש מי שניסו לחקותה (דרו ברימור). היו שהפעילו קצת יותר שיקול דעת ואחריות – פטי סמית, שהעדיפה לשבת על המדרגות ולקרוא שירה. צלם האופנה מרט אלאס (mertalas) קרא לעוקביו להצטלם ולשלוח לו תמונות לפרויקט #ימי הסגר שלו. התמונות שקיבל, מאחיות, עורכי דין, דוגמניות - עלו על הציפיות שלו מבחינת יצירתיות.מרק ג'ייקובס ואמבר ולטה הם רק כמה מהמשתתפים.

עילית מינמר

 

ילדים

לנענע עם הקטנטנים

 

 

שיעורי בוגי ווגי בזום עם רננה רז שיעורי בוגי ווגי בזום עם רננה רז צילום: דרור כץ

 

אחד החוגים הכי כיפיים לילדים קטנים בשנים האחרונות הוא "בוגי ווגי" – סדנת תנועה בת עשרה מפגשים לילדים בני 2.5 עד 6 שהשיקה לפני כמה שנים הכוריאוגרפית רננה רז. את הסדנאות מעבירה רז בימים כתיקונם יחד עם טל בורשטיין ועילאיה שליט באזור תל אביב, והן עוסקות בתנועה יצירתית שמשלבת המון משחק, לפעמים עם ההורים ולפעמים של הילדים לבד. עכשיו אפשר לנסות וליהנות מהן גם בבית, דרך המסך, תחת השם "בידודי בוגי". שימו לב - מדי יום מתקיים שיעור אחד בלבד אחרי הצהריים ויש צורך להירשם אליו מראש. כל אחד משלם כראות עיניו דרך אפליקציית פייבוקס. boogyeladim.com

רעות ברנע 

 

 

מתכון

בר ים צלוי עם ניוקי, השף אוראל קמחי, מסעדת פופינה

 

 

 צילום: חיים יוסף

 

מצרכים לארבע מנות:

 

  • 600 גרם פילה דג בר ים
  • חצי קילו מלח גס
  • חצי קילו תפוחי אדמה
  • 200 גרם קמח תפ"א
  • שמן זית
  • מלח
  • חמאה
  • מרטיני לבן
  • אפונה
  • עגבניות מיובשות
  • ברוקולי

• קייל

 

אופן ההכנה:

אופים את תפוחי האדמה על מלח גס בתבנית בתנור בחום של 200 מעלות עד שהם מתרככים. בעזרת כף מרוקנים אותם למגש ומועכים עם מזלג.

 

מקררים ומעבירים למשטח עבודה נקי. מפזרים מעל חצי מכמות הקמח, מוסיפים את השמן ומערבבים. במידה שזה עדיין דביק, מוסיפים עוד מהקמח עד שהופך לבצק. יוצרים צורת נקניקים וחותכים חתיכות בגודל 2 ס"מ.

 

במקביל מרתיחים סיר מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים, מכניסים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים. מעבירים למגש ומשמנים אותם מעט שלא יידבקו.

אופים את פילה הדג בתנור כעשר דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

 

מכניסים מעט חמאה ושמן זית למחבת חם, מוסיפים את הניוקי המוכן, העגבניות המיובשות, הברוקולי, מעט מרטיני לבן, ולקראת הסוף את הקייל והאפונה. מתבלים במלח ופלפל. את תכולת המחבת מניחים על צלחת ומעליה מניחים את הדג האפוי.

רעות ברנע

 

x