$
המלצות לסופ"ש

עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת

לקפל אוריגמי עם הילדים, ללמוד סטייל מטילדה סווינטון, לשמוע את ג'ודי דנץ' קוראת שייקספיר ולנגוס בחטיף בריאות של מיקי שמו

כתבי כלכליסט 08:0726.03.20

טלוויזיה

אריה בחדר השינה

 

 

 

"טייגר קינג", סדרה דוקומנטרית חדשה בנטפליקס, מבטיחה בינג' שומט לסתות ודוחק מחשבות. היוצרים מתמקדים במגדלי חיות טרף כחיות מחמד בארה”ב ובמיוחד בטיפוס אקסצנטרי, ג'ו אקזוטיק, שמגדל לא פחות מ־187 חתולים גדולים - טיגריסים, אריות, חתולי בר ונמרים - באופן פרטי. הוא גם מעורב בפשע הקשור לפעילת זכויות בעלי חיים (טיפוס צבעוני גם היא), שנלחמה בו ועוררה את שנאתו היוקדת. הסדרה היא כמובן לא רק עליו, אלא גם על ארה”ב, על שוליים חברתיים, יחס לעובדים, הגשמת החלום האמריקאי וההתפכחות המדממת ממנו.

רותה קופפר

 

ילדים

נמר של נייר

 

 

 

"רומיגמי, מועדון האוריגמי לילדים" הוא ערוץ יוטיוב חינמי וכיפי של רומי גז כהן, שמוקדש לאמנות קיפול הנייר היפנית. הוא מתאים, בעצם, לכולם. מתחילים מהדברים הכי בסיסיים: ארנב, אפרוח או קופסה, וממשיכים לדברים קצת יותר מתקדמים כמו גיטרה וצמיד. אפשר גם לקפל על פי קטגוריות: בעלי חיים, קישוטים לימי הולדת, קיפולים מיוחדים לחגים ועוד. הכל כמובן מלווה בסרטונים עם הסברים מדוקדקים אבל נגישים וכולל מפגשים וירטואליים בהם מסבירה גז כהן איך לקפל ממש בלייב.

רעות ברנע

 

תיאטרון

מקבת, צייצת משהו?

 

 

ג'ודי דנץ' ג'ודי דנץ'

 

ג'ודי דנץ', ג'ייד אנוקה ופטריק סטיוארט הם חלק מכוכבי התיאטרון הבריטי שמעלים בימים אלה בחשבונות האישיים שלהם בטוויטר קטעים וציטוטים נבחרים משייקספיר. זה התחיל מקטע מרגש שיזמה אנוקה בו מתחילה דנץ' את המונולוג הידוע של פורצ'יה מ"הסוחר מוונציה" ("מידת הרחמים אינה נכפית/ כמו גשם רך נוטפת היא לארץ/ מן המרום...") ואחריה ממשיכים אחרים. בראיון אמרה אנוקה "המונולוג של פורצ'יה על להיות נדיב והומאני מתאים לימים אלה במיוחד. רובנו תקועים בימים אלה בבתים, משתוקקים למצוא דרכים לתקשר עם הקהל שלנו ולשמור את התיאטרון חי. האולמות הוחשכו אבל ציוץ בטוויטר יכול להגיע לאלפים". סטיוארט צייץ את עצמו מקריא את הסונטה ה־116 של שייקספיר וזכה ליותר ממיליון צפיות. "כשהייתי ילד אמי אמרה לי 'תפוח אחד ביום ולא תגיע לרופא', מה דעתכם על 'סונטה אחת ביום ולא תגיע לרופא?'". זו יוזמה מרגשת ומהנה הלוואי שתישאר גם אחרי שהקורונה תחלוף.

מאיה נחום שחל

 

קולנוע

סטייל מהסרטים

 

 

 צילום : pothe films

 

יש סרטים שאפשר לשאוב מהם השראה בנוגע לסגנון. ב"הכישרון של מר ריפלי" מ־1999 מאט דיימון וג'וד לאו מלמדים איך גברים צריכים להתלבש בנונשאלנטיות שמשלבת קז'ואל קיצי איטלקי לזה של קולג' האמריקאי. "אני אהבה" מציע שפע של צילומים מרהיבים ובגדים יפים של אריסטוקרטית איטלקית בגילומה של טילדה סווינטון, לצד צילומים המרהיבים של מילאנו בשלג ובאביב. וב"גלים גבוהים", סרט נוסף בכיכובה שמצולם באיטליה עם אסתטיקה משובחת היא כוכבת רוק שיודעת דבר או שניים על סטייל . חפשו בשירותי הסטרימינג וה־VOD השונים.

עילית מינמר

 

פודקאסט

שעת סיפור

 

 

איל שני איל שני צילום:Youtube

 

לפני כשנתיים ערך איש הרדיו אמיר אשר את "קצר וקולח", סדרת הופעות שבה דמויות מוכרות מעולם התקשורת עלו על במת מרכז ענב בתל אביב והקריאו מול קהל סיפורים קצרים. הסדרה צולמה, כי אשר חשב שיהיה לתוכן הזה ביקוש בערוצי הטלוויזיה. מתברר שלא. עכשיו, לרגל הריתוק ההמוני, פותח אשר לשיתוף פתוח את תיקיית הארכיון העצום והמגוון של סרטי הסדרה הזאת. רוצים שיקריאו לכם סיפור לפני השינה. היכנסו לתיקיית גוגל דרייב של אשר בלינק ובחרו בין האפשרויות בתפריט שכולל את דליה שימקו קוראת את "תפוחים מן המדבר" של סביון ליברכט, ג'קי לוי קורא את "הבן של רעבע" של יאיר חסדיאל, איל שני מקריא את "השטרודל האבוד" של נורה אפרון, כרמל נצר קוראת את "איבה שלום" של נעה ידלין ואמיר אשר, רננה רז ותומר שרון מקריאים קטעים מאת יואל הופמן. ויש עוד המון.

יאיר רוה

 

מתכון

טיפוס אנרגטי

 

חטיף אנרגיה עם אגוזים חטיף אנרגיה עם אגוזים צילום : דניאל לילה

 

חטיף אנרגיה עם אגוזים של השף־קונדיטור מיקי שמו

מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ:

2 כפות שמן קוקוס

3 כפות חמאת אגוזי לוז או שקדים

שליש כוס פחות כף סירופ מייפל טבעי

3 כפות סוכר דמררה

כפית תמצית וניל איכותית

כוס ועוד כף שיבולת שועל שלמה

רבע כוס סובין

רבע כוס שומשום

2 כפות זרעי פשתן

1 כפית קינמון

רבע כפית מלח

רבע כוס קשיו

רבע כוס פיסטוק קלוף

רבע כוס שקדים לא קלופים

רבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2. שמים בקערה בינונית שמן קוקוס, חמאת אגוזי לוז או שקדים, סירופ מייפל, סוכר דמררה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. 3. בקערה נוספת מערבבים שיבולת שועל, סובין, פשתן וקינמון. 4. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את האגוזים ובעזרת מרית מקפלים אותם לתוכה. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב. 5. אופים 20 דקות ומוציאים מהתנור. מצננים היטב עד שהתערובת מתקשה. מחלצים את החטיף מהתבנית, ופורסים למלבנים בעזרת סכין גדולה וחדה.

רעות ברנע

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x