$
אוכל

גרגורי פעמונים: החגיגה הקולינרית של המסעדות הערביות בחג המולד

גם אם עברתם ברית מילה ונישאתם כדת משה וישראל: חג המולד הוא הזדמנות לקחת חלק בחגיגה הקולינרית שמציעות המסעדות הערביות רק פעם בשנה

רעות ברנע 08:3819.12.18

המסעדות הישראליות כבר שבועות מתכוננות לקראת הסילבסטר, ואם אתם מאלה שחשוב להם לחגוג ביום הזה ועוד לא הזמנתם מקום במסעדה החביבה עליכם – זה הזמן. אבל רגע לפני כן יש עוד חג מינורי ופעוט, חג המולד (או כריסטמס, אם אתם רוצים לדבוק במקור), שגם אותו חוגגים חלק ניכר ממי שחי פה. ובעוד שבמסעדות ובתי הקפה מתהדרים בשנים האחרונות בעץ אשוח סמלי וקצת אורות מנצנצים, במסעדות ערביות, בעיקר בצפון הארץ – מדובר כבר בסעודות חג שלמות. רק תזכרו להשאיר כוס ריקה אחת לסנטה (אה רגע, לא. זה מחג אחר).

 

אוסובוקו טלה

בית הצייד, גוש חלב

השף באשיר סלימאן רקח תבשיל אסאדו שמושרה באמבט בירה, אוסובוקו טלה שלם בתנור עם מג’דרה או תבשיל בורגול. “אלה מנות שמתאימות לעונה. לכבוד החג יש 15% הנחה על כל התפריט ונגיש כוסות פונץ’ חם וערמונים שמתבשלים כל היום על האש. אנחנו רוצים בחג הזה לשאת מסר של אהבה ושלום".

 

 

 צילום: אפי שריר

 

 

צלעות כבש עם פיסטוקים

שטרודל, חיפה

במושבה הגרמנית מציע השף נידאל חראמבי מנות חגיגיות כמו טרטר מפילה קצוץ עם צנוברים, קוויאר, פרמז’ן וריבת פלפל המוגש לצד בריוש או צלעות כבש צרובות בגריל פחמים ביין אדום עם קראסט פיסטוק חלבי על מצע של ניוקי פריקה. “המנות מבוססות על אלה שאמא שלי מכינה בבית”, הוא מסביר. “הם מסמלות מבחינתנו חג ועושות שימוש בירקות עונתיים”.

 

 

 צילום: אלעד גרשגורן

 

צלעות כבש

לוקנדה, נצרת

השף אליאס מטר יגיש כתר צלעות כבש על מצע פריקה מטובלת בהמון פיצוחים. “בחג מתאספת כל המשפחה, וכל אחד מביא מנה משלו. לכן גם השולחנות במסעדה יהיו עמוסים בסוגים שונים של סלטים. בחג אוכלים המון כבש. את הצלעות על האש אוכלים מיד. בשאר הנתחים משתמשים כדי להכין תבשילים ליום למחרת".

 

 צילום: גיל נחושתן

 

 

עוף בשקדים וצנוברים

מגדלנה, מגדל

“ארוחת החג אצלנו נמשכת ארבע־חמש שעות", מספר השף של מגדלנה, יוסף (זוזו) חנא. התפריט יורכב ממנות מסורתיות: עוף ממולא שקדים וצנוברים, כתף טלה ודג שלם בתנור עם שום ותבלינים. “בחג אנחנו נותנים כבוד למסורת. לא המנות הרגילות של סטייק ושיפודים. הסלטים הם על בסיס חומרי הגלם העונתיים כמו רימונים וגרגר נחלים, והקינוח הוא מתותים, שזו העונה הכי טובה שלהם בשנה".

 

 צילום: שרון צור

 

מרק פריקה גלילי

אלומה, מעלות תרשיחא

“הקונספט השנה הוא ארוחת שחיתות בשרית וחייבים לבוא רעבים", מספר בעל מסעדת אלומה עלאא סויטאת. התפריט מונה תשע מנות ביניהן מרק פריקה גלילי מסורתי, צלעות טלה, עוף ממולא, קבבונים ממולאים וקובנייה. “הדבר הכי חשוב זה לבוא במונית", צוחק סויטאת. “כי הם ישתו הרבה יין ועראק שיחולק כל הערב. ויהיה גם קינוח הפתעה".

 

 צילום: אביהו שפירא

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x