$
אלכוהול

פאסט־בר: רשת ברים חדשה באווירה שונה

הרשת של רן דור חי רוצה להנחיל לישראלים את אווירת הברים הלונדוניים הקלילה, ומבטיחה גם מחירים קלילים

רעות ברנע 08:0026.08.18
רן דור חי, הבעלים של בר ה”אוסקר ויילד” בפתח תקווה וה”וויסקי בר מוזיאון” בתל אביב, נמצא כבר שנים בתחום הברים והאלכוהול. אבל נסיעה אחת ללונדון לפני כשנתיים הולידה את המיזם הבא שלו, שבתקווה, כך הוא מספר, ישנה את תרבות הברים בישראל. בשבוע שעבר הושק הסניף הראשון של רשת “lager & ale”. אפשר לכנות אותו ה”פאסט־פוד” של הברים.

 

 

 

“ביקרתי בלונדון ונחשפתי לתרבות הברים שם” מספר דור חי. “לאווירה הקלילה, לעובדה שלא צריך לשבת ליד השולחן, לחכות למלצרית, כל אחד יכול לגשת, לקחת את הבירות, אם יש מקום ‑ לשבת, אם לא ‑ לעמוד, כל אחד מהחבר’ה מזמין את הסיבוב הבא. הכל בסדר, הכל הולך”.

 

אין מקומות בארץ שעובדים על קונספט דומה?

 

“יש מעט כאלה על רוטשילד או דיזינגוף, אבל מה שקורה בהם הוא שאם אין מקום בתוך הבר או בשולחנות בחוץ, אנשים יושבים על ספסל או נשענים על הברזלים עם הבירה שלהם. זו לא אג’נדה. מבחינתנו זו אג’נדה. ברוב הברים לוקח בין עשר דקות לרבע שעה עד שאתה מקבל את הבירה שלך, פה לא אמור לקחת יותר מדקה מהרגע שפנית לברמן עד הרגע שהבירה תהיה ביד שלך”.

 

מנה ברשת החדשה מנה ברשת החדשה צילום: אוראל כהן

 

הסניף הראשון, שממוקם בחלל שמעל הוויסקי בר מוזיאון במתחם שרונה, משדר הכל מלבד זול ומהיר. הוא מעוצב למשעי, חלל רחב עם ספות ישיבה, עשרות סוגים של משקאות אלכוהוליים מוצבים באסתטיות מעל הבר, פוד־טראק שממנה יוצא האוכל ורחבה ענקית עם מקומות ישיבה נוספים בחוץ.

 

עוד בקיץ הקרוב ייפתח סניף נוסף בארנה בהרצליה, ועד סוף השנה צפויים להפתח עוד שני סניפים נוספים, בראשון לציון ובת”א. עד סוף 2019, כך מקווה דור חי, יפעלו כבר למעלה מ־10 סניפים ברחבי הארץ, רובם בזכיינות.

 

 

רן דור חי רן דור חי צילום: אוראל כהן

 

הלקוחות יכולים לבחור בין לפחות 15 סוגים של בירה מהחבית וכ־30‑40 סוגי בירות בבקבוקים, אבל גם יינות, וויסקי, אפרול שפריץ ואחרים. “אנחנו לא מתיימרים להכין את הקוקטיילים הכי מושקעים בת”א” אומר דור חי, “הרעיון הוא שזה יהיה מהיר וקליל. גם האוכל הוא מנות ברים, אבל עם טוויסט שלא מכירים בארץ, כמו טוסט גבנ”צ עם חרדל וצ’אטני, נאצ’וס מוקרמים ברוקפור או כריך קובני. יש לנו תנורים מיוחדים שיכולים תוך 50 שניות להוציא מנה. גם אם יעמדו פה מאה איש, תוך דקות כולם יקבלו שירות”.

 

ההשוואה לחו”ל בכלל, וללונדון בפרט, היא מה שדור חי מנסה להדגיש ברשת החדשה. “בירה תעלה כמו בלונדון, 3-4 פאונד” הוא אומר. כשאני שואלת כמה זה אומר בשקלים, הוא מסרב לענות. “אסור לנו ע”פ חוק לתמחר במטבע זר, אבל אני לא מוכן להגיד כמה הבירות יעלו בשקלים (בחישוב מהיר: 14-19 שקלים לכוס בירה). הבירה הכי יקרה, גינס, תעלה 4.5 פאונד ‑ וזה המחיר הממוצע שלה באירלנד או בלונדון”. דווקא את מחירי המנות הוא כן מוכן לנקוב בשקלים, ומספר כי ינועו בין 18 ל־36 שקל.

 

 

 

איך אפשר להפעיל מוצר איכותי כזה כמו שאתם מתכננים, במחירים זולים יחסית?

 

“הלקוח מגיע לברמן, לוקח את הבירה, ושם מסתיימת האינטראקציה עם המהות הכלכלית של העסק. אני לא צריך להחזיק מלצרים, אחמ”שים, או מארחת. בין שניים לארבעה ברמנים מתפעלים עסק שבדרך כלל מעסיק עשרה אנשים במשמרת. בנוסף, ברגע שהמחירים הם כמו בחו”ל - אתה תשתה שתיים‑שלוש בירות במקום אחת. חוץ מלפנות את הכוס, אין לנו הרבה עבודה. השיטה של השירות העצמי כן הוכיחה את עצמה בישראל, אבל לא מדובר פה במקדונלדס”.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x