$
אוכל

מיזם מכולות האוכל שרוצה להחיות את מתחם הבורסה בר"ג

המתחם משנה בימים אלה את פניו, עם שפים מובילים שיבשלו בתוך מכולות של ממש שעברו מהפך עיצובי. המטרה: להפוך את האזור למרכז בילוי תוסס גם בשעות הלילה המאוחרות

רעות ברנע 17:0209.08.18

האם למתחם הבורסה ברמת גן יש סיכוי להפוך לדבר הלוהט הבא? במשך שנים לא האמין אף אחד שלאזור האפור והתעשייתי הזה יש פוטנציאל להיות מעבר למה שהוא היום. עד שהגיע היזם הקולינרי יאיר בקייר.

 

בימים אלה משיק בקייר, בשיתוף עם עיריית רמת גן, רוני גולדשטיין, עדי מחלו ומתי ברודו (R2m) את ה”קונטיינר’ס” - מתחם של מכולות אוכל ברחבת מתחם הבורסה שיפעל משעות הבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות, ובתקווה יפיח חיים חדשים - חיים של קולינריה, תרבות ובילוי - בין בנייני המשרדים ועבודות הרכבת הקלה.

 

 

יאיר בקייר, יזם קולינרי. מתחם קונטיינרס יאיר בקייר, יזם קולינרי. מתחם קונטיינרס צילום: נמרוד גליקמן

 

בקייר (42) הוא בין היזמים הקולינריים המצליחים שפעילים היום בזירה המקומית. על פרויקט המכולות הוא עובד כבר ארבע שנים במקביל לעוד מיזם באמצעותו שוב, הביא בשורה קולינרית חדשה - “ראונד טייבלס”, פסטיבל האוכל הבינלאומי שיביא בנובמבר, זו השנה הרביעית, את השפים המובילים בעולם לבשל במסעדות של השפים הטובים בארץ.

 

במתחם הבורסה עומדות חמש מכולות גדולות וקבועות, כל אחת מציעה סגנון קולינרי שונה: המכולה האסייאתית היא בניצוחו של השף שחף שבתאי מה”ניטן תאי”.

 

המכולה הבשרית בניצוחו של השף עמיר אילן (לשעבר “דיקסי” ו”הדסון”, שנחשבת לאחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ), האיטלקיה של “פיורי” (להם גם דוכן בשרונה מרקט). בנוסף פועלת מכולה אחת כבית קפה שתתן מענה משעות הבוקר המוקדמות, מכולת בר בשיתוף קרלסברג ועוד מכולת פופ־אפ שתארח פרויקטים שונים כמו חנויות מעצבים למשל.

 

 

מנה ממתחם המכולות מנה ממתחם המכולות

 

“המטרה היא ליצור חיים במקום שאין בו חיים”, אומר בקייר, “לכן היה לי חשוב לקחת אנשים שאני בטוח שהם יודעים להזיז דברים. בתכנון יהיו פה ברחבה הופעות, מקרנים ענקיים לצפייה בסרטים, פסטיבל ברייקדאנס, שווקי אופנה. גם מבחינה קולינרית יהיה כאן אקשן. יהיה ערב אחד בכל שבוע שכל שף יבשל ארוחת פופ־אפ שאינה בתפריט הקבוע. הרעיון הוא לייצר שפה של חוויות, להפוך את המתחם להיות מקום דינמי ובועט מצד אחד אבל גם בילוי למשפחות בשבת”.

 

סקסי לשעות הערב

 

“המטרה היא ממש לא לספק פתרונות למשרדים והעסקים באזור”, אומר בקייר. “להפך. מתחם הבורסה שופע בעסקים שנסגרים בחמש והגיע הזמן שזה ישתנה. הפעילות של הערב היא המטרה. זו צומת דרכים מרכזית, קל להגיע אליה, וחוץ מהעובדה שהיא תחת שטחה של רמת גן לגמרי אפשר להתייחס אליה כסיטי של ת”א. מי שלא הסביר לי למה הוא סקסי לשעות הערב - לא נכנס למשחק”.

 

 

מתחם קונטיינרס ברמת גן מתחם קונטיינרס ברמת גן צילום: נמרוד גליקמן

 

מהיכן הגיע רעיון המכולות?

“ממקומות דומים בעולם, בלונדון למשל. זה לא היה פשוט כי רצינו שבכל מכולה יהיה מטבח לכן היינו צריכים להרחיב אותן כדי שזה יהיה חוקי. ממש חתכנו אותן לחצי. רק כדי להעביר את המכולות היינו צריכים לסגור פה רחובות ליומיים”.

 

בקייר החל את דרכו ב”קיוטו” המקורית בתל אביב ומשם עבר לתפקידי ניהול במסעדות שונות. במשך 3 שנים עמל על הקמת “הרברט סמואל” של רושפלד שנפתחה בשנת 2007 והביאה בשורה קולינרית חדשה לסצנה המקומית. אחר כך היה מעורב גם בבנייתה של “טאפאס אחד העם” של רושפלד, הקים את “קלארו” של רן שמואלי במתחם שרונה ובין לבין גם הקים חברת ייעוץ ארגוני לעסקים בתחום המסעדנות.

 

פסטיבל לשפיות בלבד

 

על מתחם המכולות עובד בקייר בערך מהתקופה בה החל לעבוד גם על פסטיבל “ראונד טייבלס”, רק שלקח לעניין הרבה יותר זמן לרקום עור וגידים.

 

“במשך שנים טסתי המון לחו”ל וחיפשתי השראה”, הוא מספר על הגורמים שהובילו אותו לפיתוח הפסטיבל. “במהלך השנים הבאנו למסעדות שהייתי שותף בהן כמה שפים מחו”ל וזה אף פעם לא צלח בצורה טובה. התחלתי לנסות לחשוב על פורמט שיהיה ווין־ווין לכולם - גם ללקוחות, גם לשפים בארץ, גם לשפים מחו”ל, גם לנותני החסות. כשהתחלתי הייתי מרים טלפונים ל־200 מסעדות בעולם, ו־190 מתוכן היו אומרות לי לא”.

 

 

מנה מהמכולה האסייתית של ניטן טאי מנה מהמכולה האסייתית של ניטן טאי

 

בקייר גייס לעבודה על המיזם את מאיה קרבט ונירית וויס, בעלות משרד יח”צ שעסקו בפן השיווקי, ואת אמריקן אקספרס שפרסו את חסותם. “יצאנו לדרך לפני 4 שנים עם 8 מסעדות מחו”ל, וגם במהלך הדרך היו בעיות: פתאום הבנתי שתנועת ה־BDS מסמנת אותנו, פתאום התקשרו ממסעדות בלונדון וסיפרו שיש להם הפגנות בחוץ והם לא יודעים איך להתמודד איתן. אבל עם הזמן למדנו איך מנהלים את זה בצורה מעמיקה”.

 

 

 

איך זה עובד בפועל?

“השפים שלנו טסים למסעדות בחו”ל, בונים יחד תפריט. זה ללא ספק עשה איזו מהפכה, פתח את השמיים, נתן לקולינריה הישראלית מבט החוצה ולקולינריה הבינלאומית מבט אל תוך ישראל. פתאום אני מוצא את עצמי מקושר לשפים הכי טובים בעולם. הם מגיעים לכאן, הרוסים מהעיר, חוזרים לכאן עם המשפחות ועם הצוותים שלהם לעשות פה טעימות, רוצים לייצר שיתופי פעולה”.

 

השנה, מספר בקייר, יוקדש הפסטיבל לשפיות נשים בלבד. תשע מהשפיות המובילות בעולם יגיעו להתארח במסעדות בארץ.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x