$
אלכוהול

שמפניה כשרה ביקב צרפתי

שוק היינות הכשרים האיכותיים מתעורר. החודש יגיעו לארץ ייננים מטובי היקבים בעולם להציג מוצרים כשרים, בהם גם מישל דרפייה עם שמפניה לשומרי מצוות

רעות ברנע 08:2017.01.18

“אני בעצמי הייתי מופתע מכך שהטעם של השמפניה הכשרה זהה לחלוטין לזה של השמפניה הרגילה”, אומר מישל דרפייה (Michel Drappier), מנהל בית השמפניה “דרפייה” שנמצא בחלקו הדרומי של חבל שמפיין הצרפתי. לפני תשע שנים פנו אליו בבקשה לשקול ייצור של שמפניה כשרה, למרות שלא היה לו שום ניסיון בנושא, הוא נזכר בשיחה טלפונית מצרפת. עברו מספר שנים עד שהתחיל המותג לשווק שמפניה כשרה, והיום הוא מייצר 12 אלף בקבוקים בכל שנה.

 

מישל דרפייה. “בטעימות עיוורות לא הבדלנו בין שמפניה כשרה לרגילה" מישל דרפייה. “בטעימות עיוורות לא הבדלנו בין שמפניה כשרה לרגילה" צילום: יח"צ

 

 

בקבוק כשר ב־200 דולר

 

העניין ההולך וגובר בשמפניה כשרה הוא חלק ממגמה שעובר שוק היין הכשר בשנים האחרונות. בעוד יינות כשרים היו תמיד בנמצא, רק לאחרונה הולך וגובר הצורך ביינות כשרים שהם גם יינות איכותיים, אחרים מאלה שאפשר למצוא בקטגוריית המבצעים על כל מדף בסופר. “עד שנות השמונים היינות הכשרים היחידים, גם בישראל וגם בעולם, היו יינות קידוש”, מסביר שלומי צור מ”צור עולם של יין” המארחים בישראל בסוף החודש תערוכה בינלאומית של מזון ויין כשרים. “בשנת 1983 יקב רמת הגולן התחיל לייצר יין כשר, ובמקביל יקב הברון הרצוג בקליפורניה. הפעם הראשונה שיקב בוטיק צרפתי עשה יין כשר היתה בשנת 1986”.

 

אז מה גורם לשוק לפרוח?

“הקהל עצמו לא השתנה, אבל היום השוק הכשר היהודי יודע להעריך את איכות היינות יותר. ככל שהיינות הכשרים הופכים איכותיים יותר גם המחירים שלהם עולים. זה שיקב הרצוג מוכר בקבוק יין כשר ב־200 דולר ויש הרבה אנשים שמוכנים לשלם את זה, אומר הרבה על השוק הזה היום”.

 

מישל דרפייה מסביר איך זה עובד בשטח. “הרעיון היה לעשות בדיוק את אותה השמפניה שלנו רק בגרסה הכשרה. וזה מה שעשינו”, הוא מספר. “ההבדל היחיד הוא שעובדים יהודים בלבד נוגעים במוצר מתחילתו ועד סופו ושהשמפניה עוברת תהליך ארוך יותר של בישול. מעבר לזה הכל זהה, זן הענבים, תהליך הגידול, הבלנד, הטרואר - תנאי השטח בהם גדלים הגפנים. ביקב שלנו אנחנו תמיד מבצעים טעימות עיוורות לכל גרסה חדשה שיוצאת, ואני חייב להודות שלא פעם בטעימות העיוורות גם אני וגם בני לא הצלחנו להבדיל בין השמפניה בגרסתה הכשרה לזו הרגילה”.

 

עשיתם שינויים להתאמת המוצר?

“לא. מדובר בשני אנשים יהודים שמתפעלים את הכל. בתקופות של קציר או ביקבוק מגיעים נוספים, בדרך כלל מפריז או שטרסבורג רק לתקופה הספציפית”.

 

כשרים במסעדות מישלן

 

בסוף החודש (29 בינואר) יגיע דרפייה לישראל להשתתף בתערוכת היין Kosher Food & Wine Experience הנערכת מדי שנה במקביל בחודש ינואר בשישה לוקיישנים ברחבי העולם — תל אביב, ניו יורק, פריז, לונדון, מיאמי ולוס אנג’לס. בארץ תארח אותה “צור עולם של יין”, המייבאת את שמפניה דרפייה הכשרה ושל מותגי יין כשרים אחרים מרחבי העולם. לתערוכה יגיעו, לצידו של דרפייה, ייננים מטובי היקבים שיציגו את הגרסאות הכשרות והאיכותיות שלהם ל בעלי חנויות יין, מסעדנים, מלונאים ועוד. “הייתי בישראל פעם אחת לפני 12 שנה”, מספר דרפייה. “והאמת היא שכבר אז, תוך זמן קצר, הרגשתי בבית. אני חושב שלפני שנים מוצרים כשרים היו ידועים בעובדה שהם תמיד איכותיים פחות. אבל היום אנחנו רואים שינוי משמעותי בתחום — לא רק כאשר מדובר בשמפניה או יין, אלא גם באוכל”. אפשר למצוא היום הרבה יותר יקבי בוטיק ויצרנים שמייצרים מוצרים כשרים, ואני מאד מחכה להזדמנות שלי להתרשם ממנו ולטעום מהתוצרים החדשים”.

 

“ההצלחה הכי גדולה מבחינתנו היא שאנחנו מצליחים לשווק יינות כשרים ברמה לא פחות גבוהה מכל יין אחר”, אומר מנחם ישראלביץ, המנהל הראשי של Royal Wines באירופה. “כך גם במקרה של דרפייה. זה אולי לא בית השמפניה הכי גדול אבל הוא בהחלט בין הכי חשובים”. זו לא שמפניה שמוצאים בכל סופר, אלא יותר במסעדות עם כוכבי מישלן. מעבר לעובדה ששמפניה היא מאתגרת יותר לייצור מיין, גם הביקוש לשמפניה כשרה הוא עדיין קטן בהרבה ולכן היא נפוצה הרבה פחות. אנחנו עוד בהתחלה של הסיפור הזה”.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x