שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אוכל

האחים ירזין עושים צ'ק אאוט

אחרי שנה בלבד, האחים ירזין כבר לא מנהלים את המסעדות במלון היוקרה נורמן. וגם: השף בפועל של טוטו עובר לאדורה ואביב גפן יצפין לחגיגת פתיחת הבציר ביראון

גלי וולוצקי 09:1415.07.15

שנה לאחר שנפתחו הבראסרי, הבר ומסעדת דיינינג היפנית במלון היוקרה נורמן התל־אביבי, הודיעו האחים ארי ויורם ירזין כי הם עוזבים את ניהול המסעדות במלון. "היה לנו חוזה ייעוץ לשנה וחצי והוא נגמר, המלון נפתח באיחור, ולכן יוצא שאנחנו עוזבים את הניהול אחרי שנה", אומר יורם ירזין. "הכל שם עובד, יש צוות שאינו מורכב מעובדים שלנו, אין לנו מה לעשות שם יותר".

 

נכון להיום דיינינג היא המסעדה היפנית היקרה בארץ. יש מספיק סועדים שמוכנים לשלם את המחיר?

"היא יותר מעמדה בציפיות. בסך הכל שלוש המסעדות במלון מוגבלות מבחינת התפוסה שלהן, במיוחד בימים חמים, כשאי אפשר להושיב בחוץ. אנחנו מרגישים שעשינו שם עבודה טובה וכבר חושבים על פרויקטים נוספים של ייעוץ והקמת מסעדות במלונות".

 

"החלטנו שאנחנו יכולים לנהל בעצמנו את כל מערך המזון והמשקאות של המלון. המסעדות עובדות יפה ונמשיך לבד", אמר ירון ליברמן, מנכ"ל נורמן. "לא יהיו שינוים בתפריטים כרגע".

 

ברק אהרוני, שהיה השף במסעדת טאפאס בשוק של הירזינים ומשמש כיום השף של הבראסרי בנורמן, יישאר בתפקידו כשף המסעדה. "נורמן זה הבסיס שלי כרגע, טוב לי פה", הוא אומר. "אני והאחים ירזין ממשיכים בקשר חברי. ארי ויורם הם בשבילי הרבה מעבר לחברת ניהול, אבל אני מאוד מזוהה עם המסעדה כאן. בניתי אותה מאפס, ויש לי עוד הרבה עבודה".

 

הבראסרי של מלון נורמן הבראסרי של מלון נורמן צילום: סיון אסקיו

 

אלי שטיין, שהיה השף התפעולי של מסעדת טוטו בשמונת החודשים האחרונים, עוזב ומצטרף למסעדת אדורה. שטיין, שבעבר ניהל את המטבח בטאיזו של שף יובל בן נריה, ישמש השף הראשי של אדורה לאחר שינוי קונספטואלי ושיפוצים שתעבור המסעדה בספטמבר. את אדורה ייסד והוביל השף אבי ביטון במשך עשור עם שותפו דורון נחמן.

את תגובתו של שטיין לא ניתן היה להשיג. ירון שלו, שף ושותף בטוטו, מסר: "אני מפרגן לאלי ובטוח שיצליח בדרכו החדשה".

 

אביב גפן ולהקתו, לא פחות, יופיעו בחגיגת פתיחת הבציר המסורתית של יקב הרי גליל בקיבוץ יראון ביום חמישי הקרוב. במתחם היקב יוקמו דוכני מזון וטעימות של יינות היקב ללא תשלום. בין השאר יוכלו המבקרים לטעום את יין הגליל ברברה 2012, גליל אלון 2012, גליל ויונייה 2014, קברנה סוביניון 2012 וקברנה סוביניון 2013. בנוסף יימכרו במקום פלטות גבינות של חוות הנוקד ומאפים מתוקים ומלוחים של מאפיית פתפותים. החל מהשעה 21:00, 139 שקל לכרטיס במכירה מוקדמת, 159 שקל ביום המופע (04-6816640).

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x