$
פנאי

הצגה: "אח יקר", תיאטרון הקאמרי

הבימאי עודד קוטלר העמיד הצגה קאמרית מדויקת, שלבה הוא משחקם העוצמתי של השחקנים

מאיה נחום שחל 08:4805.07.15
תיאטרון הקאמרי מעלה מחזה מאת גדי ענבר בבימוי עודד קוטלר ובהשתתפות אודי רוטשילד, רמי ברוך, אסתי קוסוביצקי, גדי יגיל, דיוויד בילנקה ועוד.

 

העלילה: ענבר איבד את אחיו במלחמת יום כיפור, וכתב מחזה על התמודדות עם שכול בהתבסס על סיפורו. ההצגה מושתתת על ההבנה - הקשה לעיכול - שמות אחיו יכול וצריך היה להימנע.

 

שחקני "אח יקר" שחקני "אח יקר" צילום: ז'ארד אלון

 

במלאת שנה למותו של עופר במלחמת יום כיפור וקבלת הצל"ש לאחר מותו, מגיע אחיו אורי (רוטשילד) מניו יורק לאזכרה בקיבוץ ומוצא את משפחתו מנסה בקושי לאסוף את השברים. כשאורי מנסה לברר מדוע יחידת הנצחת החיילים בראשות פרלמוטר (יגיל) לא מאשרת אנדרטה לזכר אחיו, מתגלגל לידיו יומן המלחמה של עופר ובו נחשף הסיפור האמיתי על נפילתו של האח, או כמו שמציג את זה פלרמוטר: "לפעמים כמה שהכישלון גדול יותר הצל"שים רבים יותר".

 

דבר המבקרת: קוטלר העמיד הצגה קאמרית מדויקת, שלבה הוא משחקם העוצמתי של השחקנים. הרגעים שבהם מתפרצות הדמויות בכעס זו על זו, שהם בעלי פוטנציאל צעקני, הם בפועל רגעים תיאטרוניים מרשימים, שבהם נדמה כי השחקנים שופכים את הקרביים על הבמה.

 

הבמה שעיצב במבי פרידמן מערטלת את הפצע שבלב השלווה המדומה: היא מוקפת שיבולים המסמלות שפע וצמיחה, אבל מאחורי המסך ניתן להבחין במעורפל בחיילים בטנק, שמעבירים את תחושת הפחד והמחנק הרובצת עליהם.

 

ברוך וקוסוביצקי מצוינים בתפקיד ההורים השכולים: הוא בתפקיד האב שמעדיף לא להתמודד עם האמת עד שלא נותרת לו ברירה; והיא כאם שנאבקת על שלמות משפחתה ("אותי לא מעניין אם עופר היה גיבור או לא"). רוטשילד מעצב את דמותו של אורי בחוכמה וברגישות, ויגיל נפלא ומקסים כתמיד ויוצק לתפקיד קורטוב של ציניות והומור. גם בילנקה צולח היטב את התפקיד המורכב של דדי, מפקד הטנק של עופר וארוסה של אחותו, ומצטיין כשהוא נדרש לחשוף את חולשותיו.

› שורה תחתונה: הצגה אינטימית, ביקורתית, מרגשת ומעוררת מחשבה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x